arch/ive/ief (2000 - 2005)

Rumsfeld: Bin Laden liegt
by christophe Friday December 28, 2001 at 11:36 AM

Vlak voor het nieuwe jaar krijgen we nog een leuk toneelstukje voorgeschoteld met in de hoofdrollen Rumsfeld en Bin Laden. Bin Laden probeert de anti-imperialistische gevoelens van vele moslims te misbruiken en beschuldigt de VS daarbij terecht van oorlogsmisdaden. Rumsfeld ontkent natuurlijk. Ter illustratie: een wetenschappelijk rapport over de VS-misdaden in Afghanistan.

Uit De Standaard van 28/12/2001:
De Amerikaanse minister van Defensie, Donald Rumsfeld, heeft de islamitische miljardair Osama bin Laden vandaag een leugenaar genoemd. Rumsfeld betreurt dat er moslims in de wereld zijn die "zijn leugens geloven" dat de Verenigde Staten bloedbaden hebben aangericht in Afghanistan.

Het meer dan 20 blz tellende rapport vind je op:
http://www.democracynow.org/thndtrmb.doc
Het lezen waard. Ook voor diegenen die begrip hebben voor de verdedigers van deze oorlog.

...
by jpe Friday December 28, 2001 at 09:39 PM

Bedankt voor de link Christophe, maar zou het niet handiger zijn van het rapport hier zelf te plaatsen ... Of mag het niet (copyrechten ?). Dan had je misschien wat citaten kunnenn geven al ...

Helemaal juist, JPE
by christophe callewaert Sunday December 30, 2001 at 10:10 PM

Helemaal juist JPE. Het rapport helemaal publiceren was misschien een beetje moeilijk gezien de lengte. Maar volgende keer als de kalkoen(en) die op mijn maag ligt, verteerd is, zal ik wat interessante citaten publiceren met daaronder dan de link.
Groetjes,
Christophe