arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zij zeggen dat stenen geen argumenten zijn maar bombarderen met kruisraketten en
by ELFURIO Thursday December 27, 2001 at 09:38 PM

ARGENTIJNSE ARMEN MASSAAL GEINFILTREERD DOOR VERMOMDE BLACK BLOC FASCISTEN OP WINTERVAKANTIE?

MOET INDYMEDIA DE RELLEN IN Argentinie niet onmiddellijk op een handvol vermomde fascistische infiltreurs steken zoals ze dat in eigen streek toch altijd meent te moeteN DOEN? Waarom is direkte axie daar wel doodnormaal en verstaanbaar maar in Belgie niet???? Moet men eerst van de honger sterven vooraleer er een steentje mag worden gegooid misschien.
KOMT DAT MISSCHIEN DOORDAT DE ARBEIDERSTERS en zogenaamde "linksen" IN DE 1ste wereld zodanig geketend zijn door hun luxe dat ze zichzelf reeds als"mondiale middenklasse" hebben geintegreerd in het susteem waar ze zogezegd tegen zijn.
AAn alle reformisten en linksliberalen zoals ATTAC, De Morgen,... en alle kleinlinkse sektes zoals PVDA, SAP,....
EN SOMS ZELFS OOK Indymedia belgium :
Alle leugens, laster, desinformatie en dogmatisch rooms pacifistische idiotie in de wereld zal de revolutie niet kunnen stoppen! De haat is in ons luxe plopsalandje natuurlijk nog klein en de politie alomtegenwoordig (zoals te zien in BXL) maar groeit dag na dag. DE DAG WAARVOOR DE WESTERSE MIDDENKLASSE VAN RECHTS TOT LINKS IN HUN BROEK SCHIJTEN NADERT MET GROTE STAPPEN! DE STRIJD ZAL BLOEDIG EN HARD ZIJN MAAR UITEINDELIJK ZULLEN DE ARBEIDERSTERSMASSAS AFREKENEN MET HET IMPERIALE PROFITARIAAT !
Daarom hierbij een oproep aan de weinige echte linksen in de 1ste wereld om zich volledig van alles wat naar liberalisme of reformisme ruikt TE ONTMASKEREN en ECHTE REVOLUTIONAIRE CONTACTEN MET DE BROEDERS EN ZUSTERS IN HET ZUIDEN OP TE BOUWEN OM DE KOMENDE VOLKSOORLOGEN TE ORGANISEREN!
GEEF DE IMPERIALE MOORDENAARS EN HUN HUURLINGEN WAT ZE VERDIENEN / FREEDOM GOT A MOTHERFUCKIN AK 47!
HET GENOCIDALE ONRECHT STAAT OM IEDERE HOEK IN DE 1ste wereld. MCDONALDS, bankfilialen, Mercedessen en enkele cameras zijn slechts het begin! WIDERSTAND ZUM VOLKSKRIEG!
IN HONOUR, LOVE AND REMEMBRANCE OFF THEIR CUONTLESS VICTIMS WE MUST DEVASTATE THE AVENUES WHERE THE ENEMY RESIDES!!
C YA ON DA PROLETARIAN JUDGEMENT NIGHT RICH SCUMBAGS!!!!

Elfurio?
by christophe Thursday December 27, 2001 at 10:09 PM

Te veel kalkoen gegeten, elfurio?

Veenbessen
by han Thursday December 27, 2001 at 10:36 PM

Ik denk dat het Veenbessen waren.

ROOD ALS HET BLOED DAT ONZE VLAG KLEURT

Nu moet ik zeggen dat EL Furio wel een paar goede vragen stelt.
# 40 doden Argentintië, waren die relschoppers daar ook allemaal politie infiltranten ???

We mopeten maar eens stoppen om iedereen die naar een steen grijp een agentprovokateur te noemen.

Ook al ben ik absloluut niet te vinden voor trachen van auto's en dergelijke, daarom zijn die jongens en meisjes in het Zwart nog geen agenten?

een poging tot antwoord
by kristof Friday December 28, 2001 at 01:06 AM

Eigenlijk zou je er geen aandacht mogen aan geven. Ik doe het toch om dat ik denk dat nog mensen met de vraag zitten wanneer het kapot slaan van bankruiten verdedigen of veroordelen als strategie. Hieronder een poging tot antwoord. Grotere theoretici van het anarchisme/marxisme of de directe actietheorie kunnen aanvullen.

Beste Elfurio,
Na het lezen van vorig artikel is het wellicht voor eventuele sympathisanten van het Black Blok duidelijk waarom de meerderheid van de manifestanten in Brussel niet meedoen met lukrake, gratuïte en contraproductieve aanvallen op banken. Wat me vooral opvalt in dit schrijfsel, dat evenzeer door een fascist geschreven kan zijn om verdeeldheid te zaaien binnen de beweging en hanen te doen vechten, is de wel bijzonder wereldvreemde en sectaire woordenschat. De totale onwil om te discussiëren over strategie met anderen.

Korter gesteld komt de stelling erop neer dat wie geen bankruiten ingooit "zichzelf reeds als ‘mondiale middenklasse' heeft geintegreerd in het systeem waar ze zogezegd tegen zijn". En wel omdat we "geketend zijn door de luxe" waarin we leven. Aan hen verklaart hij "DE STRIJD die BLOEDIG EN HARD ZAL ZIJN MAAR UITEINDELIJK ZULLEN DE ARBEIDERSTERSMASSAS AFREKENEN MET HET IMPERIALE PROFITARIAAT !"
Graag had ik willen weten wat hij bedoelt met het "imperiale proletariaat": de georganiseerde arbeidersbeweging, de politieke organisaties die een politiek verlengstuk zijn of opbouwen van de eisen die gesteld worden door de arbeidersbeweging,…? In elk geval is dit heerschap niet bezig met het analyseren van de reële krachtsverhoudingen die er in de Belgische maatschappij plaats vinden en die toch verschillend in Argentinië, waar er sprake is van een volksopstand (by the way ELFURIO: noch in het anarchisme, noch in het marxisme komt het woord VOLKSKRIEG voor terwijl verschillende Black Block groepen zich daar toch op baseren).

Mij lijkt het dat volgende zin enkel afkomstig van een kleinburger, die uit afkeer van papa advocaat of mama minister maar de interessante probeert uit te hangen door een radicaal vocabularium te hanteren zonder 1 radicale daad te stellen.

Want radicaal is voor mij hij of zij die erin slaagt om een grote groep mensen te organiseren rond een strategische eis die de gevestigde orde in gevaar brengt. De eis "OM DE KOMENDE VOLKSOORLOGEN TE ORGANISEREN" is niet enkel leeg en potentieel reactionair (mocht het erom gaan om verschillende culturen/ volkeren tegen elkaar op te zetten) maar ook allesbehalve radicaal. In plaats dus van te eisen dat iedereen de bankruiten inslaat zou je beter oproepen om de banken te nationaliseren, onder de controle van het "volk" (om in jouw terminolgie te spreken) te brengen. En om dat te realiseren zul je dus ook al die ARBEIDERSTERS en zogenaamde "linksen" IN DE 1ste wereld, reformisten en alle kleinlinkse sektes" moeten meekrijgen. De banken nationaliseren laat je namelijk toe om de winsten van privé-firma's te investeren in sociale voorzieningen en het mechanisme van kapitaal-accumulatie in privé-handen tegen te gaan. Dat is anti-kapitalisme!

Om toch te antwoorden op je beginvraag: "Waarom is direkte axie daar wel doodnormaal en verstaanbaar maar in Belgie niet???? Moet men eerst van de honger sterven vooraleer er een steentje mag worden gegooid misschien."
Het inslaan van de ruiten is daar allereerst geen daad van directe actie, maar het gevolg van de opgebouwde krachtsverhoudingen in een proces van opstand en structurele economische crisis. Dat betekent dat los van het ingooien van die ruiten die banken alle legitimiteit verloren hebben en eerder symbool staan voor de algemene malaise van de economie en de welvaart van de Argentijnen- van de crisis van het kapitalisme- , dan van het kapitalisme.
Directe actie kan nuttig zijn als je kan uitleggen aan de mensen waarom die directe actie nodig is en hun begrip kan opwekken. Wanneer arbeiders hun bedrijf bezetten kunnen ze uitleggen dat ze dat doen om de baas onder druk te zetten, om te verhinderen dat er productieonderdelen zouden verplaatst worden of dat de opbrengst van de producten zou gebruikt worden voor de verdere kapitaalaccumulatie van die baas. Wanneer vluchtelingen uit een gesloten centrum weglopen, kunnen ze uitleggen waarom een gesloten centrum onhoudbaar is en waarom de enige oplossing op dat moment is vernietigingen aanbrengen om weg te geraken. Ik nodig vredesactivisten uit om uit te leggen waarom het ontmantelen van vliegtuigen met kernwapens aan boord nuttig is. Ik kan de redenering op dit late uur niet zo goed meer weergeven. Jij kan buiten een hoop blabla over volkskrieg en het organiseren van haat geen enkel begrijpbaar argument geven om een bank kapot te slaan.

Er bestaat, dacht ik, een sociologische wet die stelt dat per deelnemer aan een betoging er 9 andere buiten de betoging de eis va de betoging steunen. Organiseer een betoging onder het motto "Tegen de symbolen van het grootkapitaal, voor de haat tegen de banken" en weet me dan te vertellen 1/ met hoeveel je betoogd heb en 2/ van hoeveel mensen buiten de betoging je positieve reacties gekregen hebt?

Het gaat er dus allemaal om hoe je denkt een georganiseerde en grootschalige beweging op te bouwen , die een geloofwaardigheid heeft in de ogen van zij die niet meedoen, op te bouwen. Dat is een deel van het strategisch debat dat gevoerd wordt binnen de beweging voor een andere globalisering en onder socialistische krachten. Mocht jezelf ooit aan dit debat deelnemen en weten hoe verschillend de meningen op dit moment zijn, zal je eens hard lachen bij deze onzin.

Misschien kan je oom dokter je wel een kalmeerpilletje voorschrijven.
Het ga je goed,


An

maar.....
by J Friday December 28, 2001 at 02:46 AM

die stenen zijn wel de enige die aandacht krijgen, ook al zijn het er maar een paar en waren jullie met 50.000.
er is media aandacht nodig om de protesten onder de aandacht van het klootjesvolk te brengen, maar aangezien die media alleen maar nare dingen willen verkondigen, kan je 2 dingen doen. of je grijpt de spuitbus, of je gooit stenen.

grof gezien dan hé

spuitbus of stenen?
by lodeboy Friday December 28, 2001 at 03:28 AM

ja dat zal wel..
is die prachtige blauwe wereldbol niet goed in beeld gekomen misschien?
feit is wel dat geweld er veel gemakkelijker inkomt, maar geweld als enige efficiente middel aandragen om "in beeld" te komen, is ook een beetje simplistich voorgesteld. en het daarom onvoorwaardelijk goed praten?? NEEN
ik ben er van overtuigd dat een goed georganiseerde actie met voldoende in het oog springend voer voor de camera, ook op uw tv-scherm zal verschijnen en waarschijnlijk zal er al een hoop minder negatieve kritiek komen..
maar ik moet helaas wel toegeven dat bij sommigen enkel nog geweldadige acties in het geheugen blijven steken.
Maar hoedt u: overdaad schaadt en er treed gewenning op; en mag ik u om een eerlijk antwoord vragen? zijn de manifs en Gent en Brussel nu minder geslaagd dan die van Genua en Göteborg omdat ze vreedzamer (maw minder geweldadiger) waren? ik meen van niet!

Plopperdeplop
by gunther lippens Thursday January 03, 2002 at 03:58 PM
gunther.lippens@intec.rug.ac.be

Net gepest geweest door de Euro. Ik had een complete tekst ingetypt, en voor de veiligheid wilde ik eerst mijn tekst markeren en dan op CTRL-C (copy) duwen om de tekst in het geheugen te bewaren als veiligheidscopie, ik duw natuurlijk wel op CTRL-V (paste) (de v staat vlak naast de c), waardoor mijn complete tekst weg is en een itsie pitsie eurotekentje dat nog in het geheugen zat, mij doodleuk staat uit te lachen.

Soit.

In het Westen weet men natuurlijk niet goed wat aan te vangen met Argentinië. De rol van het IMF wordt vaak verzwegen of verdoezeld. De multinationals konden gewoon blijven verder betalen en handel drijven in dollars, voor de bevolking was het de peso die dienst moest doen. Op die manier is een gigantische diefstal van Argentinië georganiseerd.

Wat moet Argentinië nu verder doen? Gewoon rustig doorgaan met de schulden afbetalen. De derde wereld heeft in de afgelopen 20 jaar reeds viermaal de schulden afbetaald aan interesten, maar ja business is business en we zijn niet op de wereld gezet om aan liefdadigheid te doen, nietwaar...

Om het geweten te sussen wordt de schuld gemakshalve op de lokale politici gestoken. Wat een wanbeleid zeg! Mochten wij in hun plaats zijn, we zouden het veel beter doen. Dat die politici lakeien van het imperialistische profitariaat zijn, en dat die heerschappen enthousiast meedoen met het leegroven van de derde wereld, blijkt daarbij bijkomstig te zijn.

De AK 47 is een kalashnikov type geweer waar je veel mensen mee kan om zeep helpen, maar geen solidaire maatschappij mee kan uitbouwen. Met het hertimmeren van mercedessen evenmin, aangezien dat vaak gezamenlijk aangekochte wagens van migrantenfamilies zijn, en het getuigt van weinig solidariteit om de inkomsten van migrantenfamilies te bedreigen. De banden met de zusters en de broeders uit het zuiden zijn belangrijk, maar ook met de zusters en broeders die uit het zuiden naar hier kwamen gevlucht omwille van economisch onrecht.

We blijven natuurlijk met twee maten en gewichten meten : 40 doden in Argentinië, hoeveel persaandacht? We mogen onze hoofden niet wegdraaien voor het massale staatsgeweld van elke dag. Dat d14 veel volk op de been heeft gebracht, en vele activiteiten en acties heeft georganiseerd die de beweging kan laten groeien, is een feit. Dat ze niet de enige soort acties zijn die de beweging hebben gemaakt tot wat ze nu is, is een ander feit. De mensen die het conclaaf van de opperkapitalisten in Seattle hebben verstoord, alle discussies mbt strategie ten spijt, hebben een nieuwe golf van activisme hebben te weeg gebracht in het westen en de geboorte van alle Indymediasites hebben veroorzaakt. Ook dat mag niet vergeten worden.

Zowel de wereldbol van Oxfam als de acties van de Tute Bianche en van het Black Block dat in Quebec was en dat van Seattle blijven noodzakelijke componenten van een beweging die niet akkoord gaat met het feit dat vrouwen in Zuid-Amerika omgekeerd worden opgehangen, de borsten afgesneden en tegelijkertijd het vel van het hoofd gestroopt om zo doodgebloed achter gelaten te worden door door de VS opgeleide en getrainde doodseskaders. Het samen in verscheidenheid werken aan vormen van 'widerstand' alleen kan een krachtdadig protest betekenen tegen imperialisten die VS-burgers opleiden in de School of the Americas om kinderhoofdjes tegen rotsen te beuken om te voorkomen dat er al te veel protest zou rijzen tegen het bedreigen van de vrijheid van het westen om gewapend met AK 47-s ongelimiteerd het zuiden leeg te plunderen.

Zou zij ook ... ?
by gunther lippens Friday January 04, 2002 at 04:18 PM

Zou zij ook ... ?...
arg_laluchacontinua_kopia_.jpg, image/jpeg, 355x297

Overgenomen van argentina.indymedia.org