arch/ive/ief (2000 - 2005)

Milosevic klaagt Nederland aan bij Europees Hof
by pIET Saturday December 22, 2001 at 09:56 AM

STRAATSBURG - De voormalige Joegoslavische president Slobodan Milosevic heeft Nederland aangeklaagd bij het Europese Hof voor de Mensenrechten. Dat maakte het in Straatsburg gevestigde rechtsorgaan vrijdag bekend.

Milosevic, in Scheveningen gedetineerd, wil dat het hof zijn arrestatie en detentie verwerpt. Voor het hof in Straatsburg doet Milosevic een beroep op de volgende artikelen van de Europese Conventie voor de Rechten van de Mens: artikel 5, het recht op vrijheid en veiligheid; artikel 6, het recht op een eerlijk proces; artikel 10, vrijheid van meningsuiting; artikel 13, het recht op beroep; en artikel 14, het verbod op discriminatie, aldus het Hof in een persverklaring.

Onbevoegd

Milosevic probeerde eerder al in een kort geding een Nederlandse rechter te bewegen hem op vrije voeten te stellen. Advocaten eisten tevergeefs in augustus zijn onmiddellijke vrijlating zodat de oud-president terug kon naar Joegoslavië. De rechter in Den Haag achtte zich onbevoegd daarover te beslissen. Als raadsheer voor Milosevic voor het Hof van de Mensenrechten treedt onder anderen de Nederlander mr. Steijnen op, zo meldde het perscommuniqué van vrijdag. (ANP)

HELD VAN DE DEMOCRATISCHE GLOBALISTEN ?
by herman Sunday December 23, 2001 at 01:05 PM

Zolang de internationale boef Milosevic door sommige extreem-linksen wordt beschouwd als een held van de Democratisch-Globalistische Beweging, zullen wij (die DGB dus) ons onsterfelijk belachelijk maken. Gooi die achterlijke simplisten ("alle vijanden van de NATO zijn onze vrienden") eruit. Of houden we ook nog van Stalin, Hitler, Pol Pot en Bin Laden?

't Gaat er niet om of je Milosevic 'mag' of 'niet mag'
by jannes Monday December 24, 2001 at 01:37 AM

Sinds Slobodan Milosevic besloot om zich vrijwillig te onderwerpen aan wat in zijn ogen en die van veel andere mensen een door de Amerikanen opgelegde arrestatie was, is een nieuw thema opgedoken in de pers. Simpel gezegd: 'Milosevic is suïcidaal'. Dit is nogal onheilspellend. Milosevic vertegenwoordigt de krachten in Servië die zich verzetten tegen de Verenigde Staten. Dit is een vaststaand feit, dat losstaat van het feit of je Milosevic 'mag' of 'niet mag'.

Juist omdat de Socialistische Partij (SPS) aan kracht toeneemt en omdat Milosevic en de socialisten het verzet tegen de dominantie van de Verenigde Staten leiden, is het mogelijk dat de Amerikaanse regering, die duidelijk de touwtjes in handen heeft in het huidige Joegoslavische regime, het niet haalbaar acht om een showproces voor Milosevic op te voeren in Den Haag.

Zoals ook al door anderen is beargumenteerd is de aanval op Milosevic een aanval op het Servische volk. De beste manier om te voorkomen dat de Amerikaanse regering hem laat vermoorden, is om de mediacampagne die zij voeren om Milosevic als suïcidaal te bestempelen, te ontmaskeren. Laten we er alles aan doen om het publiek duidelijk te maken dat het een dekmantel is om hem te kunnen vermoorden en laten we optreden voor zijn onmiddellijke invrijheidsstelling. Zijn misdaad is verzet tegen agressie. Laten we de echte oorlogsmisdadigers in de gevangenis zetten: Clinton, Bush, Blair, Albright, Fischer, Solana en Schröder etc.

opsomming
by Pieter DR Monday December 24, 2001 at 01:47 PM


Ik haat mensen die Stalin en Hitler in dezelfde zin gebruiken. Oeps, ik doe het ook... In ieder geval: voor veel mensen staat Stalin voor het communisme en als je hem in dezelfde zin gebruikt als Hilter maak je het communisme zwart. Stalin en Hitler zijn twee uiterste dat men kan hebben, twee aartsvijanden. Vergelijk ze niet met elkaar en noem ze niet in de zelfde zin! Stalin uiteraard ook niet samen met Bin laden!