arch/ive/ief (2000 - 2005)

Trotskist vermoord Anarchist.
by lorenzmatot Thursday December 20, 2001 at 03:47 PM
lorenzmatot@hotmail.com

Trotskist vermoord anarchist. Vervang trotskist en anarchist door een linkse beweging naar keuze. Hier mijn eindejaarswensen voor alle andersglobalisten.

dames, heren

Naast allerlei andere lectuur lees ik graag af en toe wat op indymedia: berichten, reacties, etc. Al dit gelees laat me toe een eigen mening te vormen, mezelf te positioneren, als ik het nodig acht kan ik reageren.

Iedereen kan publiceren.
Iedereen kan lezen.
Iedereen kan reageren.

Ik stel vast dat er inderdaad ideologische discussies gevoerd worden, waar al dan niet naar elkaar wordt geluisterd, waar al dan niet wordt gescholden, de één kiest meer voor een dialoog, de ander is eerder missionaristisch, etc.

Wellicht worden er ook geheime agenda's geplaatst, wellicht 'infiltratie' en 'recuperatie', etc.


Wat is het probleem?

Kom je in een volgens jou interessant debat terecht? wil je eens hard discussieren? Waarom geen e-group///chat oprichten (kan misschien zelfs verwerkt worden in de site van Indymedia) en lekker daar verder doen. Vind je het maar niets? surf verder. And so on.

Wie leest er enkel indymedia? Wie gelooft dat 'onze' gemiddelde lezers uilskuikens zijn die na dit of gene artikel van de een of andere 'bekeerd' zou zijn, etc.

Conclusie: lees, publiceer, reageer, maar vooral met de bedoeling anderen te bieden naar wat je misschien zelf op zoek bent. En niet om je grote gelijk te halen.


Nog dit:

De voorbije demonstraties geven heel wat mensen hoop en energie, ze zien dat ze niet alleen zijn, dat er vele anderen zijn die hun strijd meestrijden. Het laadt alvats mijn batterijen op.

Als je dan sommige Indymedia-discussies bekijkt lijkt het soms wel dat er al weer niets meer van overblijft. Ieder op zijn territorium, vechtend voor een onvruchtbaar stuk grond.

Ik denk: indymedia is goed bezig, mijn respect hiervoor, spijtig dat heel wat lezers er een soepje van maken, change.

Ik wens allen een vredig eindejaar en enige momenten van rust en isolatie waarbij eenieder tot het besef kan komen dat onze ('het andersglobalistische front')verdeeldheid misschien wel onze grootste zwakte is.

Respect.
Lorenz


Als iemand het wil vertalen. Dank hiervoor.

beroepszeveraars
by erik Thursday December 20, 2001 at 11:05 PM
erik.l@pi.be

Hoi Lorenz,
staar je niet blind op die beroepszeveraars van klein links die het nu al jaren belangrijker vinden mekaar de loef af te steken dan samen te werken. Zij hebben blijkbaar niets anders te doen dan indymedia vol te bombarderen met hun eigen groot gelijk. Gelukkig bepalen zijn de anti - globalistische beweging niet, al is dit volgens hun uitleg wel zo. Narcissus kent blijkbaar geen ideologie.
Respectvolle groeten.
Erik

english??
by benjamin Friday December 21, 2001 at 02:58 AM
missioncreep@cryptoworld.private.as

kannst du gib es zu mir auf English?