arch/ive/ief (2000 - 2005)

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.
by nemo Tuesday December 18, 2001 at 08:29 PM

een kleine opmerking

Ik las terecht de vele klachten van mensen i.v.m de berichtgeving in de media. De berichtgeving van VTM had ik niet anders verwacht aangezien het hier toch ook om een anti-kapitalistische betoging ging en dat deze dan ook regelrecht tegen de belangen van de commerciƫle zender indruist.
Maar van de VRT,toch een openbare omroep, zou toch ietwat objectievere berichtgeving verwacht kunnen worden.
Soit, waar het voor mij dan nu ook over gaat is dat indymedia niet in hetzelfde straatje mag terecht komen als VRT en VTM qua objectiviteit.
Dus mensen a.u.b als je hier iets publiceert doe het dan waarheidsgetrouw en neem niet onmiddelijk als waarheid aan wat anderen zeggen.
Deze oproep kan alleen maar de geloofwaardigheid van indymedia ten goede komen.

Klopt
by El Pimo Tuesday December 18, 2001 at 11:57 PM
pimvdp@yahoo.com

Inderdaad. Wij moeten streven naar een grotere objectiviteit dan de traditionele media. Als indymedia (terecht) de traditionele pers met de vinger wijst, komt het nogal belachelijk over als zij net hetzelfde doet.

Wat mij het meest ergert (en dit is niet alleen bij Indymedia, maar bij haast de hele linkerzijde) is het constant overdrijven van heet aantal aanwezigen op betogingen en acties. We zouden er eens goed aan doen, zoals bvb. de politie doet, systematische tellingen te houden i.p.v. gewoon een wilde gok te doen die ons goed uitkomt.

Leren tellen?
by christophe Wednesday December 19, 2001 at 12:15 AM

El Pimo,

De Standaard schreef eerst dat er 400 mensen waren op de vredesbetoging zaterdag. Later werd dat gecorrigeerd tot 1500. Een VRT-journalist sprak zelf over 4000 betogers.

Over D14 hebben we een zeker cijfer. De politie sprak intern over 24.500 betogers.
De politie heeft altijd twee cijfers: 1 laag cijfer (minstens de helft) naar buiten toe en een correct cijfer naar binnen toe. Dat laatste hebben ze natuurlijk nodig om hun strategie aan te passen.
Dat laatste cijfers is via via bij een media-activist terecht gekomen. Met onze cijfers zaten we er dus heel dicht op.