arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vlaam-snationalisten nemen deel aan D14
by Maarten van Dael Monday December 17, 2001 at 09:06 PM
maarten.vandael@student.kuleuven.ac.be Sluisstraat 2 3000 Leuven

Ook enkele Vlaams-nationalistische organisaties namen deel aan de antikapitalistische manifestatie. Het huidige kapitalisme maakt de volkeren kapot en het huidige Europa is het Europa van de staten en niet van de volkeren vinden ze. Daarom betoogden de nationalisten tegen het kapitalisme en voor de vrijheid van alle volkeren.

Eindelijk
by ODZ Monday December 17, 2001 at 10:39 PM

Eindelijk !

Toch iemand die ons niet doodzwijgt.
Want wat dat betreft zijn de commerciele media en indymedia elkaars gelijken.

Toch een vraagje aan "klein-links" :
jarenlang weigerden jullie elk gesprek met democratische en linkse nationalisten omdat we zogenaamd niet genoeg afstand namen van extreem-rechts.
Wel, hoe gaan jullie extreem-rechts in jullie eigen kamp aanpakken, i.e. de "black blocks" ?
Toch benieuwd...

remember gent
by unionistje Tuesday December 18, 2001 at 12:43 AM

Ik zou er toch even op willen wijzen dat de enige vernielingen in gent zijn aangebracht door mensen van TAK.
Trouwens laten we eerlijk zijn de 'Vlaamse ontvoogdingsstrijd' is ondertussen al lang gestreden of wilt u soms beweren dat de vlamingen nog altijd uitgebuit worden door de Walen.
Verder wou ik u er nog even op wijzen welke kant de Vlaamse Beweging gekozen heeft gedurende WOII.
EENDRACHT MAAKT MACHT! :-)

extreem-rechts in eigen kamp ?
by tom Tuesday December 18, 2001 at 09:13 AM
tomdemeester@tiscalinet.be

extreem-rechts bij het black bloc ? de flikken, ja !

nsv
by ... Tuesday December 18, 2001 at 10:53 AM

Is het NSV dan democratisch of links nationalistisch te noemen?
(als ik mij niet vergis is de auteur voorzitter van het nsv in Leuven)

links of rechts
by maarten Tuesday December 18, 2001 at 11:36 AM
maarten.vandael@student.kuleuven.ac.be

Als eerste dien ik mede te delen dat de vernielingen in Gent, met name het KBC kantoor, niet door TAK zijn aangericht. Dit vals bericht kwam in de geruchtenmolen door de journalistiek van de krant "de morgen". Indien wij dit toch gedaan hebben moet men dat enerzijds bewijzen ofwel moet je anderzijds de gerechtelijke diensten op mij afsturen. Als je wil geef ik je mijn adres.

Als tweede is het inderdaad zo dat een gedeelde van de Vlaamse beweging tijdens WOII een foutje heeft gemaakt. Maar wat deed Hendrik De Man met zijn BWP, en wat deed het kapitaal, en wat deed koning Leopold III? Zelfs Stalin deed in het begin mee om Polen kapot te maken. Ik vind het een eenzijdige benadering om er steeds op te duwen dat een gedeelte van de Vlaams-nationalisten gecolaboreerd heeft.

Als derde kan ik mededelen dat ik de Praeses ben van de NSV-afdeling te Leuven. Maar de(en niet het) NSV heeft de betoging niet ondersteunt. Op de betoging was ik gewoon aanwezig uit solidariteit met de andere Vlaams-nationalisten. Een kwestie van de hoop een beetje te vergroten. En natuurlijk om de gebeurtenissen niet te missen.

m van dael
by evert Tuesday December 18, 2001 at 12:47 PM

maarten van dael stelt zich voor als vrolijke flamingant. Maarten is meer dan dat - we kennen hem in leuven. Maarten is een van de trekkers van de NSV en ongetwijfeld ook van het nazi clubje dat zich met de naam 'nationalisten tegen de globalisering' heeft getooid. Dit soort volk hoort niet thuis in de betoging van de democratische globalisten. We kunnen hier niet dubbelzinnig in zijn. Ik vind dat maartens bijdragen niet op dit forum thuishoren. Groeten!

hihi
by evert Tuesday December 18, 2001 at 01:00 PM

trouwens een achterlijke redenering over de vlaamse collaboratie. vanuit historisch oogpunt werkelijk hilarisch. én dt-fouten. nogmaals groeten.

geen extreem rechts op deze website
by han Tuesday December 18, 2001 at 01:11 PM

meerdere malen vroegen we al aan de zogenaamde linkse nationalisten om zichzelf uit te zuiveren van extreem rechts.

Weer blijkt dat niet te lukken.
Jullie kunnen niet klagen over de kansen die jullie van deze beweging krijgen. Maar steeds opnieuw beschamen jullie het vetrouwen dat jullie krijgen.

Nog één kans, wat denkt de rest daarvan ??

einde van emancipatie???
by wouter Tuesday December 18, 2001 at 01:39 PM
wouter@donotreply.com

Ik wil enkele dingen duidelijk stellen uit onvrede met de huidige gang van zaken na dit schrijven van een afgeborstelde Nationaal-socialist.

1. Er is nog GEEN einde gekomen aan de emancipatie van de arbeider, zeker niet van de vrouw, ook niet van de Vlaming of van de homo's. De ontvoogding van de man moet zelfs nog beginnen (draag maar eens een rok als man).

2. Als het NSV zich iets of wat met een zweem van serieux wil omringen zal ze moeten beginnen met het in toom houden van hun stormtroepen. Misschien is het niet bewezen dat ze geweld gebruikten in Gent, in andere gevallen zijn ze reeds genoeg in aanraking gekomen met de harde hand van de wet.

3. Vrijheid van meningsuiting is heilig en dus hoort het bovenstaande artikel hier thuis. Als er al iets weggelaten mag worden dan zullen het wel de grove leugens zijn, die niet eens de moeite zijn om te lezen. Maar dat probleem helpt zichzelf de wereld uit.

actie geslaagd
by maartentje Tuesday December 18, 2001 at 01:56 PM
maarten.vandael@student.kuleuven

Eigenlijk is de kritiek die we ontvangen steeds dezelfde. Zo worden we uitgemaakt als Nazi's, extreem rechts, onverdraagzamen, domme mensen en dies meer. En als toetje na de maaltijd wordt er verwezen naar '40-'45.

Al deze domme, waanzinnige, uit de luchtgegrepen en niets zeggende argumenten dienen om de haat tegen het pluralisme, die de spreker in questie uit, te verbergen. Zo vind Evert dat "mijn bijdragen niet op dit forum thuis horen". Doch wel zou ik stellen. Het doel van onze manifestatie aan de staart van de betoging was juist om deze discussie open te breken. Horen nationalisten thuis in het protest tegen de globalisering of niet? Wat we kunnen vaststellen is dat de organisatoren van de betoging (ATTAC en D14) heel wat breeddenkender zijn dan hun doctrinaire achterban (zie Evert). De heer Eric Goemann laat toe dat wij onze eigen klemtonen binnen het debat over de globalisering mogen leggen. De heer Evert, in al zijn haat tegen pluralistische betogingen, blijkbaar niet. Integendeel als volleert anti-democraat wil hij de nationalisten uit de betoging en mijn persoon van dit Forum. Waarmee hij tevens de pluralistische berichtgeving van indymedia schade wil toebrengen. Persoonlijk voel ik ermeer voor om al deze '40-'45 dingen achterwegen te laten en een gezamelijke strijd te voeren, ieder met zijn eigen klemtonen, tegen het kapitalistisch wereld systeem dat ons steeds meer in de tang neemt. Eendracht maakt macht (ironisch)

oké dan, kaarten op tafel !
by tom Tuesday December 18, 2001 at 02:22 PM
tomdemeester@tiscalinet.be

tegen het kapitalistische wereldsysteem dat ons allemaal in de tang neemt ? eigen klemtonen ?

laat maar eens horen dan : wat is jullie alternatief ?

- wat vinden jullie van de vrije markt ?
- wat is jullie standpunt over het belgische patronaat ?
- wat is jullie standpunt over de belgische vakbonden ?
- welke zijn voor jullie de misdaden van het kapitalisme ?

hoezee !

standpunten NSV over Europa
by tom Tuesday December 18, 2001 at 02:35 PM
tomdemeester@tiscalinet.be

Dit vond ik op de website van het NSV (Antwerpen). Als begeleidend schotschrift bij hun betoging tegen 'de diktatuur van links' (de dictatuur van de multinationals is voor het NSV geen prioriteit, een 'andere wereld' is een wereld zonder links, in het kader van het 'pluralisme' wellicht waarop deze straatvechters in maatpak zich hier op deze site beroepen).

Ik citeer eventjes :

"Sinds de val van de Berlijnse muur huist de bedreiging voor de eigenheid en de tradities van de Europese volkeren niet meer achter het IJzeren Gordijn. De vijand leeft nu temidden van ons. De afgeschermde communistische ideologie met haar langharige 'nuttige idioten' in onze contreien heeft plaats geruimd voor linkse profeten die tot in de hoogste regionen van de politieke macht en van de media zijn doorgedrongen.

De democratie wordt systematisch misbruikt om de Europese traditie uit ons collectief geheugen te wissen en de 'Gleichschaltung' van meningen, normen, waarden, tradities en identiteiten op te dringen aan het volk en de volkeren.

Uitzonderingswetten moeten voorkomen dat dissidente stemmen te diep tot het volk doordringen. Multikultuur, drugs, wereldsolidariteit, economische globalisering, EU-nationalisme, inwijking, niet-Europese godsdiensten en tradities, alternatieve samen-levingsvormen: het zijn de wapens en de bondgenoten van de linkse lobby om hun ideaal van een 'Brave New World' te verwezenlijken. De nachtmerries van Aldous Huxley en George Orwel krijgen gestalte."

Wie vindt dat dergelijke fascistische oorlogstaal zijn plaats heeft op IndyMedia, mag nu zijn argumenten posten. Voor wat mij betreft : schluss damit !

Marre des nationalismes
by Leontin Tuesday December 18, 2001 at 02:42 PM

Les nationalistes flamands nous emmerdent !
Comment osez vous prétendre être encore opprimés par les méchants wallons (ne serait-ce pas plutôt l'inverse ??)
Arrêtez de vivre en 14-18 - brulez la tour de l'Yser.

dank aan tom demeester
by evert Tuesday December 18, 2001 at 04:07 PM

tom heeft gelijk: een andere wereld is voor extreem-rechts een wereld zonder andersdenkenden. de bekommernis van rechtsradicalen, nationaal-revolutionairen enzovoort voor de pluralistische samenleving is nul komma nul. er is niets ondemocratisch aan mijn standpunt: ik zeg dat de andersglobalisten niets met radicaal rechts te meken hebben en dat we absoluut niet geïnteresseerd zijn in wat voor 'debat' dan ook met radicaal rechts. Onze uitgangspunten zijn diametraal tegenovergesteld: hun dromen zijn onze ergste nachtmerries en omgekeerd. ik hoef dan ook geen postings van radicaalrechts op de indymedia-site. Maarten kan dat lastig vinden, hij kan zich eraan ergeren, hij mag mij erom verwensen, maar ondemocratisch is dat standpunt hoegenaamd niet.

een heer (dank u wel!) in het diepst van zijn gedachten,

evert

ik wacht
by mara Tuesday December 18, 2001 at 07:28 PM

Ik wacht nog steeds op die Vlaams nationalistische website waar iedereen vrij zijn mening mag posten.
Laat het mij aub weten.

enggeestige kwieten
by ODZ Tuesday December 18, 2001 at 08:16 PM

Aan :

unionistje : Woordvoerder Gonzales van de Gentse politie heeft schriftelijk bevestigd dat TAK NIET verantwoordelijk is voor de gesneuvelde ruiten.

... : Het verschil daarentegen tussen "het" en "de" NSV is ook mij niet duidelijk, doch enkel en alleen al het feit dat de NSV uiteenbrokkelt kan ik toejuichen.

Han : kameraad, en jij geeft les ????? Je bent niet alleen vreselijk dyslektisch maar meer nog een compleet enerverende, a-historische, totalitaire PVDA-pop. JIJ hebt niet te bepalen wie wel en wie niet het recht heeft zijn mening te uiten, vooral niet als het wel degelijk om democratische nationalisten gaat. Ik sta ver af van Stalinisme in tegenstelling tot jou, maar ik ga (om toch eventjes te parafraseren) er desnoods voor vechten dat jij je (autoritaire) mening mag uiten !

TomDeMeester : het is HOUzee !

Leontin : Steek de Ijzertoren maar in de fik imbeciel en haal de woede op je hals van oudstrijders en hun nabestaanden, vergeet niet beste Waalse vriend, dat zelfs de PVDA begrip kan opbrengen voor het activisme en dat destijds een significant deel van de intellectuele en kunstenaarsscene de eisen van de Vlaamse beweging steunden.

Mara : doe een klein beetje moeite en je vind genoeg. Surf intussen eens naar http://www.vvb.org of http://www.meervoud.org


Aan allen, een gezonde nachtrust toegewenst en het intellectuele vermogen om in te zien dat zowel de ontvoogdingsstrijd van de werker, vrouw, migrant, alsook van het Vlaamse volk niet gestreden is !

Bietan Jarrai !

Leuke tussenkomst van ODZ
by han Tuesday December 18, 2001 at 08:34 PM
han@indymedia.org

> "Han : kameraad, en jij geeft les ????? "

Laat die kameraad maar weg, het klionkt niet echt oprecht uit jou mond.

> "Je bent niet alleen vreselijk dyslektisch"

Dat ben ik dus, inderdaad, goed opgemerkt, enig bezwaar ?


>" maar meer nog een compleet enerverende, a-historische,
> totalitaire PVDA-pop."

Wel, wel,....

Wie zich niet vind in het nationalisme is een PVDA pop. Wie vind dat extreem rechts geen plaats heeft in een progressieve beweging is van de PVDA ??

Ik hoop alvast dat niet alleen de PVDA er zo over denkt, ik geeft ze alvast in gelijk als zij daar zo over denkt.

>"JIJ hebt niet te bepalen wie wel en wie niet het recht
>heeft zijn mening te uiten, vooral niet als het wel
>degelijk om democratische nationalisten gaat."

Ik vroeg het aan de anderen.
Inderdaad niet aan jou, dat is waar.
Het was dus een vraag.
En de vraag was of we nu nog eens mensen van het NSV en TAK zouden laten posten op deze website.
Het antwoord is al van bij het begin van indymedia "NEEN" geen extreem rechts.
Je voelt jezelf blijkbaar aangesproken, ook al noem je jezelf democratisch nationalist.

>"Ik sta ver af van Stalinisme in tegenstelling tot jou,
> maar ik ga (om toch eventjes te parafraseren) er desnoods
> voor vechten dat jij je (autoritaire) mening mag uiten !"

Blijkbaar ken je me niet,...
Want je schrijft onnozele dingen.


Maar dit alles terzijde.

Ben jij er dan voor om deze website te laten misbruiken door extreem rechts ??
Maarten Van Dael is toch van het NSV, of niet soms, of is het NSV nu ook al niet meer extreem rechts.

Dat is hier de discussie.

En AUB, het Vlaamsche Volk dat word niet onderukt omwille van zijn Vlaamsch zijn, maar omwille van zijn Volks zijn.

Kom niet af met de onnozele vergelijking met de Koerden of Palestijnen,....

Cheers

han

Aanhoudende diabolisering van de radicale Vlaamse beweging
by stijn Wednesday December 19, 2001 at 10:32 AM
stijn@roze-leeuwen.net

Hou nou toch eens op met steeds maar weer de huidige Vlaamse beweging te spiegelen aan deze van pakweg 50 jaar geleden.
Dit is ridicuul, je vergelijkt de PvdA toch ook niet met de wantoestanden in de Goelag of de Siberische kampen?
Er wordt hier precies gedaan alsof radicale Vlaams nationalisten apriori oerconservatief, enggeestig en onverdraagzaam zijn; dat zij dwepen met een mallotige politieke beweging, waarvan het onstaan te situreren valt in Duitsland ergens driekwart eeuw geleden.

Als overtuigd Vlaams nationalist en ROZE LEEUW, gaan mijn haren recht staan van zoveel bekrompen "democratische" prietpraat.

België was, is en zal een kunstmatige staat blijven zolang deze miskleun niet wordt bijgestuurd.

Vanaf het begin werd de Vlaming als tweederangsburger beschouwd door de franstalige bourgeoisie. En dit is vandaag nog steeds zo; wij Vlamingen moeten ons, door de paritaire structuur van het federale parlement, richten naar de wensen van de PS.
Wat natuurlijk niet weg neemt dat wij een lange weg afgelegd hebben. Maar wij moeten afmaken waarvoor zovelen voor ons hebben voor geijverd.
Het huidige doel van de Vlaamse beweging schiet Egmont, Michiels en Lambermont ruim voorbij.

Het Belgische staatsbestel werkt niet meer, mocht dat al ooit het geval zijn geweest. Heel eenvoudig omdat de richting waarin Vlaanderen en Wallonië willen uitgaan totaal verschillend is. Het is beter de illustere woorden van Lionel Van Den Berghe tijdens een bewogen ijzerbedevaart, ter harte te nemen: "Waalse vrienden laten we scheiden". Men kan deze stelling betreuren, maar niet ontkennen.

Onze visie is radicaal en eenduidig: Vlaanderen een pluralistische staat in Europa !

Dit Vlaanderen moet staan voor een pluralistische solidaire samenleving waarin elkeen de openheid geboden krijgt om zichzelf te realiseren zonder tegenkanting omwille van levensbeschouwelijke kwesties of andere persoonlijke orientaties zoals sexualiteit. En dit gefundeerd in een wederzijds respect voor individu en groep.

Dit Vlaanderen moet een thuis zijn waar het goed is te vertoeven: een gemeenschap met een beloftevolle toekomst met openheid voor vernieuwing, vanuit respect voor het culturele erfgoed en het milieu.

Dus mensen hou nou asjeblief op met het stigmatiseren van de stemmen die oproepen voor Vlaamse onafhankelijkheid.
Niet alle Vlamingen die oproepen tot seccessie zijn militanten van deze of gene, al dan niet vermeende racistische, ondemocratische partij!

Bovendien wil ik persoonlijk nog wat kwijt over ons aller vriend Maarten, voorzitter van de Leuvense NSV.
Ik heb dezelfde kleuren gedragen in mijn studentenjaren; en ken Maarten al jaren. Hij is kind aan huis bij mij en mijn vriend, dus extreem-enggeestig en ondemocratisch is hij volgens mijn bescheiden mening niet.


Groet,

Stijn Paemelaere

politiek editor voor het forum Roze Leeuwen
(http://www.roze-leeuwen.net)

Han de man en niets dan Han !
by ODZ Wednesday December 19, 2001 at 11:12 AM

Han,

Ik loop persoonlijk niet hoog op met NSV en consoorten.

JIJ bent verdorie diegene die de Vlaamse beweging ABSOLUUT NIET KENT, dus verwijt mij niets. Ik ken de klein-linkse beweging wel, niet enkel uit mijn studentenjaren maar ook door samenwerking met minder autoritaire marxisten als jij.

JIJ smijt hier alles en iedereen op een hoop als een kieken zonder kop, niet ik.

EN JAWEL ! Ik eis het recht op om wel degelijk vergelijkingen te maken met Palestijnen, Koerden en Basken. Hun vertegnwoordigers hier in Brussel werken trouwens ZEER nauw met ons samen (sommigen van hun hebben zelfs op VU lijsten gestaan). Het getuigt niet alleen van intellectuele armoede en luiheid om voor alles en iedereen die in de media verschijnt te willen vechten, maar tevens (en dit is typisch) van postmodernisme (dus neo-liberalisme).
TOegegeven, wij Vlamingen worden niet fysisch onderdrukt, de Schotten en Bretoenen en Catalanen trouwens ook niet. Maar door een wirwar van constructies hebben Vlaamse en Waalse establishment-collabo's van België een compleet ondoorzichtig apenland gemaakt. Als jij dat als linkse bourgeois dan toch lekker "spesjiaal" vind, mag je dat dan ook onmiddellijk gaan uitleggen aan de werkende klasse.

Ik hoor niet tot het soort alternatieve yuppie's die loopt te schreeuwen voor Palestina en Koerdistan maar tevens eens goed spuwt op zijn eigen identiteit. Ah ja, De Morgen en politiek-correct en progressief (en dus niet links) Vlaanderen verbieden ons immers om Vlaming te zijn.
WEl, ik kan daar maar zeer onorthodox op antwoorden : FUCK OFF ! Ik ben wat ik ben samen met andere links-nationalisten en daar waar onze buitenlandse kameraden ons wel begrijpen doen een intellectuele elite dat hier niet.
Begrijpe wie kan...

Han, je onbegrip voor de Vlaamse beweging kan tweeerlei oorzaken hebben :

-> ofwel gewoonweg omdat je nooit in contact gekomen bent met die beweging (behalve dan met de malloten van nextreemrechts). In dat geval is je onbegrip begrijpbaar maar mag je stilaan volwassen worden en juist zoals andere personen en organisaties (Goeman, Dumoulyn,etc..) zonder vooroordelen met ons omgaan.

-> ofwel wil jij gewoonweg NIET aanvaarden dat we bestaan en kadert dit perfect in jouw slaafse (maar gecacheerde) PVDA-volgwijze. Ik weet dat de PVDA ons absoluut niet genegen is in tegenstelling tot de mensen van Rood (trouwens deels opgericht door een nationalist) en De Militant, maar vergeet niet kameraad dat jij hier (althans) probeert te zitten als JOURNALIST en niet als PARTIJSLAAF ! Dus laat je agressie varen.
Trouwens, surf eens naar buitenlandse anarchistische sites en bekijk daar eens niet alleen hun discussies over zelfbschikkingsrecht maar eveneens hun links en je zal verbaasd staan.

Tiocfaidh ar la !

Egoismestrijd
by Mara Wednesday December 19, 2001 at 12:37 PM

Ik zie geen enkele vergelijking tussen de onvoogding van onderdrukte volken als de Palestijnen en Koerden en de huidige ontvoogding (nu dus : in 2001) van de Vlamingen.

Ik ben in de eerste plaats een Antwerpenaar en heb mezelf nooit'Vlaming' genoemd. Ik ben naar Brussel verhuisd en dat bevalt me.
Mijn ouders (gepensioneerden) zijn Vlaamsgezind en ik respecteer dat. Toen zij jong waren was de situatie in België anders dan nu. Nu is het geen ontvoogdingsstrijd meer, maar een egoïsme-strijd geworden. Ik ben blij dat ik in België woon de rijkdom ken om met anderstaligen te kunnen leven.

Ik heb nooit begrepen wat er nu (vandaag de dag) zo progressief is aan een onafhankelijk Vlaanderen. De communautaire kwestie is niets dan strooizand om de mensen te verblinden voor de ECHTE TEGENSTELLINGEN in deze maatschappij en in dit land : Stinkend rijken en straatarmen. Maar je doet maar hoor...zolang die fascisten hier weg blijven. (en die zijn steeds vlakbij)
Tenslotte is het NSV een rechtse fascistoide studentengroep, dus die hoeven hier niet te posten.
Doe dat maar op http://www.nsv.org.

En als je je dan toch zo bekommerd om de ontvoogdingsstrijd van de Palestijen en de Koerden, waarom ga je die mensen daar niet helpen? Waarom start je geen steuncampagne?

Als allerlaatse : Fuck off enzo hoeven we ook écht niet op deze website. Dat zijn geen argumenten en dat benadrukt gewoon de agressie waarmee je je gelijk wil halen.
Zulke praat, merk ik, komt ook meestal alleen van rechts hoek. Maar ja, ik heb dan ook geen voeling met de Vlaamsche zaak hé :)

volkskommissaris voor volksvoorlichting spreekt tot U. extra bericht van het partijbureau
by gesencureerd door de partij Wednesday December 19, 2001 at 02:12 PM

Om even ODZ te siteren:
"TOegegeven, wij Vlamingen worden niet fysisch onderdrukt, de Schotten en Bretoenen en Catalanen trouwens ook niet. Maar door een wirwar van constructies hebben Vlaamse en Waalse establishment-collabo's van België een compleet ondoorzichtig apenland gemaakt."

Indien ik linkse taal mag hanteren zou ik het hierboven aangehaalde probleem van ODZ "structureel geweld" noemen. Dit is een aan Habermas(neo-marxisme) ontleende term. Habermas duid hiermee op fenomenen die een gelijkaardige werking hebben als ideologieën. Namelijk dat de mensen hun werkelijke problemen niet meer kunnen waarnemen. Ideologieën en godsdiensten verhullen de werkelijkheid doordat zij deze mythologiseren. In onze huidige samenleving vind zo'n mythologisering minder plaats maar zijn er andere dingen aan het werk. Zo onder andere het structureel geweld. Staatshervorming na staatshervorming hebben de machthebbers in dit land zulk een struktuur opgebouwd dat de gewone mens er niet meer aan uit kan. Gelijkaardig met de EU trouwens. We hangen aan steeds meer onzichtbare beslissers vast. Daarom is het seperatisme een van de beschikbare middellen om duidelijke zichtbare strukturen te scheppen.

Tevens moet men weten dat een groot gedeelte van het Belgisch kapitaal vast hangt aan de Belgische staat. Dat de belgische staat voortbestaat komt gewoon doordat het kapitaal daar belang bij heeft. Waarom denk je trouwens dat de Lippensen en de Davignon's samen met het hof zo verknocht zijn aan een nationale luchtvaartmaatschappij(DAT)??? Zeker niet om de werkloos geworden Sabenaprsoneelsleden aan de slag te helpen.

Anderzijds zouden de marxisten onder jullie eens een blik moeten werpen op de infrastruktuur of de onderbouw van de Belgische staat. Men ziet dan dat er 2 verschillende economieën zijn in het noorden en het zuiden van het land en dat de sociaal-economische verhoudingen totaal verschillend zijn. Dit was trouwens ook de reden waarom dat de Waalse SOCIALISTEN bij de staatshervorming van 1980 voorstander waren van het scheppen van economische gewesten(belgië heeft gemeenschappen en gewesten). Dus wat een volleerd marxist gewoon moet doen is de bovenbouw (superstruktuur) aanpassen aan de onderbouw(infrastruktuur), Oftewel opsplitsen die boel.

Iedereen die aan de zijde van belgië staat doet mee met de Generale, het hof, union miniére, Lippens, Davignon en consoorten.

Wees dus eens consequent links laat België barsten.

Aan gecensureerd door het partijbureau
by Mara Wednesday December 19, 2001 at 03:35 PM

Ook al zou de rijkdom (kapitaal al zijn instellingen) aan de Belgische staat hangen, door België op te splitsten, verplaats je gewoon het probleem. Dat wil zeggen dat na een tijdje het kapitaal aan de Vlaamse staat zou vasthangen (en al de instellingen) en dan hebben we dus juist dezelfde situatie op kleiner regionaal vlak.
Samen met de Franstaligen moeten we strijden tegen het Belgisch kapitalisme.
Dus ook al lijkt je uitleg op het eerste zicht steek houden, het houdt geen steek in mijn ogen

aan al die moedige Vlaamse anoniemen hier
by tom Wednesday December 19, 2001 at 10:39 PM
tomdemeester@tiscalinet.be

dan spreken ze van bescherming van de eigen identiteit en durven ze hun echte naam nog niet posten. het is droevig gesteld met de ontvoogdingsstrijd ... Maar dat zal dan de schrik zijn voor die 'linkse dictatuur' zekers ?

wat de pseudo-marxistische brol betreft waarmee hier door deftig rechts geleurd wordt : woehahaha !!!

voorbeeldje : 'de superstructuur moet aangepast worden aan de infrastructuur en dus moet belgië splitsen'.

het éérste wat een marxist zich afvraagt : waar heeft de werkende bevolking het meeste voordeel bij ? nu moet je mij eens wijsmaken welk voordeel er de vlaamse werkers bij hebben om in plaats van een belgische staat een vlaamse staat tegenover zich te hebben ? rien de knots natuurlijk. overigens : in de feiten is er meer en meer 'vlaanderen' gekomen, en heeft het ons iets opgeleverd misschien ? het was eerder inleveren dan opleveren, als je het mij vraagt.

Nationalistische beweging
by sodom Thursday December 20, 2001 at 03:09 AM

Ik dacht dat extreem-rechts op deze site geen plaats had.
Er is niemand die kan ontkennen dat de NSV niet extreem-rechts is en nu verschijnt hier gewoon zomaar de zever van een van hun lokale fuhrers. Komaan mensen ik dacht dat dat de meeste linkse mensen wel wisten dat het nationalisme gewoonweg rechts is, niets te maken heeft met bevrijdingsstrijd en dat het niet de Walen zijn die ons onderdrukken maar de burgerij.
Nationalisme heeft deze beweging niets te bieden (buiten een Vlaams Blok/ NVA-lidkaart misschien). Daarom zou ik willen vragen aan indymedia om deze rechtse propaganda voortaan te weigeren op deze site. Met fascisten heb ik geen uitstaans.

No border No nation
by han Thursday December 20, 2001 at 03:32 PM

kijk hé mannekes.

NO BORDER NO NATION dat is mijn motto.

Trouwens de echte linksen in Palestina en Israël komen op voor lekenstaat en niet voor segregatie.

Ik raad iedereen aan om Mijn kamp van Hitler er eens op na te lezen er staat een stukje in over het Europa der volkeren.

En kom niet af met gezever dat ik de Vlaamsche beweging niet ken. Ik kom uit een VU famillie, liep school in een Vlaamsche Brusselse school waar het vol zat met fiere Vlamingen.

Wij droegen met enkel gelijkgezinden een stikker op onze leren jas.

"Ik ben Vlaming en daar heb ik het schijt aan"

Nogal puberaal, ik weet het.

Weet je uit een onderzoek op de VUB blijkt dat de Brusselaars liefst afwillen van die segregatie en willen kunnen stemmen voor tweetalige lijsten.

Leve de Brusselaars zou ik zo zeggen.

en jullie heben gelijk : SWISAIR, MERCEDES, VOLKSWAGEN,FORD, Siemens, Bayer, BASF, union Minière, Bekaert, BARCO, ...
Allemaal Waals kapitaal,...

Maar antwoord nu eens mannekes.

Is het NSV een linkse Nationalistische groep die een plaats moet krijgen op deze website??

Dat is toch waar het hier over gaat.

Waar zijn we nu over bezig?
by Blurpsss Thursday December 20, 2001 at 10:59 PM
blurpsss@caramail.ccom

Is kapitalisme een louter nationale zaak? België is een even artificiële constructie als Vlaanderen (Antwerpen samen = Brabant, Limburg + prinsdom Luik), of Europa. Stop die hokjesmentaliteit en zwier de links-rechts-centrum-boven-ondernationalisten buiten, eigen volk eerst, en mijn volk is/zijn de wereldbewoners.

Palestijnen, Koerden, Vlamingen, alsook de onderdrukte noordgroenlanders die hun dialekt niet mogen gebruiken, moeten voor hun rechten opkomen, maar taal, cultuur en godsdienst zijn niet de enige dingen waar het om draait.

Blurps!

ikwilook
by Berurier Noir Friday December 21, 2001 at 05:46 PM

Hey HAN,

Bezorg mij eens wat van die stickers met "ik ben vlaming en daar heb ik schijt aan !"

Heb je er ook met : "eigen volk, klotevolk !"

of "la belgique sera latine ou ne sera pas !"
of "et pour les flamands la meme chose !"
of "dood aan het vlaamse volk !"
of "Van exterghem, van Ostaijen, De Paepe, Moyson, Van Beveren, Abicht, Roosens, Van den Reeck : vuile verraders !"
of "leve iedereen, behalve de Vlamingen !"
of "PVDA, FDF, FN EEN STRIJD !"
of "Wij eisen een eredoctoraat voor Han Soete !"


Merci beaucoup monsieur Soet,

Regards,

un salle flamin

Misbruik maken van Indymedia ??
by han Thursday December 27, 2001 at 06:19 PM

De laatste dagen verschenen nogal wat kritieken & verdachtmakingen over Indymedia op de website van Indymedia. Laten we eens ingaan op deze kritieken, de oprechtheid ervan, ...

Het meest opvallenden is natuurlijk dat een aantal journalisten van deze website gebruik maakten om hun gal te spuwen op dit medium. Het meest frappante voorbeeld is de tussenkomst van Katrien Bruyland van De Morgen. Dit voorbeeld kan je niet anders noemen dan misbruik maken van de openheid van Indymedia, daar diezelfde krant een recht op antwoord weigerde dat we schreven nadat er in de morgen enkel manifeste leugens verschenen over Indymedia.
De Morgen wits te vertellen dat de medwerkers van Indymedia hun perkaart misbruikten om met stenen te smijten naar de politie en dat de wij activisten aansporen om journalisten in betogingen fysiek aan te vallen. Manifeste leugens dus die elke medewerker van Indymedia kan weerlegggen.

Op een andere plaats zien we een lid van het NSV een artikel posten op de website over de deelname van een groep nationalisten aan de betoging op 14 december. Op zich is het natuurlijk geen probleem dat er ook linkse nationaltsen meedoen aan dergelijke acties, ook al kan je vragen stellen of in België (eh sorry Vlaanderen) zo iets als progressief en nationalist zijn nog wel verenigbaar is. Toch kunnen we niet anders dan vaststellen dat onder het mom van links nationalisten de meest extreem rechtse groepen op deze website hun verhaal proberen te posten. Of is het NSV (de studenten organisatie van het Vlaams Blok die jaarlijks een herdenking voor Hitlers verjaardag organiseerd) plots niet meer extreem rechts?

Dan zijn er natuurlijk ook die mensen die de website gerbruiken voor allerlei aankondigingen. We ontwikkelden in samenwerking met de mensen van Protest.net op de indymedia website speciaal een agenda maar dat is blijbaar niet voldoenden.
Sommigen slagen er in om hun activiteit meerdere malen op de website te posten om zich van een goed plaatsje in de nieuwlijn te verzekeren.
Daarnaast zijn er organisaties die de website enkel gebruiken om verslagen te posten van hun eigen activiteiten, op zich is dat natuurlijk geen probleem. Het wordt enkel storend als diezelfde mensen kritiek hebben op de indymedia ploeg omdat ze onvoldoende aandacht zou besteden aan de activiteiten van diezelfde organisatie.

En dan is er natuurlijk die ene dooddoener die steeds terugkomt namelijk dat Indymedia eigenlijk niet meer of niet minder zou zijn dan een mantel organisatie van de PVDA.

# Eerst en vooral is het misschien nuttig om erop te wijzen dat die terminologie komt MC. Arthy, de alom bekenden communisten jager van de jaren 50. Mac Arthy, de FBI en de CIA gebruikten het begrip ?Mantelorganisatie? tijdens de koude oorlog om alle porgressieve en linkse groepen buiten de wet te stellen. Dat die woordenschat nu wordt opgepikt door mensen die zichzelf progressief noemen is eigenlijk verontrustend.

# En dan eens kijken naar de website:
Op 540 artikels (van 14.12 tot 26.12) tel ik +/- 10 artikels getekend door de PVDA of woorvoerders en nog eens 5 artikels over de PVDA. Bovendien waren er op nagenoeg op elk van die artikels een aantal opmerkingen en commentaren.
Het gaat dus over 15 artikels op 540 of eh 3% van de artikels op deze website.

Maar zo eenvoudig is het natuurlijk niet.
Een aantal mensen zijn terecht bekommert om de ?onafhankelijkheid? van indymedia en willen niet dat Indymedia de speelbal: wordt van de één of andere linkse fractie.
Ik sluit me daar bij aan omdat ik denk dat indymedia de stem moet zijn iedereen die zich verzet tegen de kapitalistische globalisering en dus niet van één van de componenten van die beweging.

Anderen die vinden dat Indymedia de website moet zijn van klein links, de website waar alle groepen links van AGALEV en eventueel AGALEV inbegrepen evenredig moeten vertegenwoordigd zijn. Zij gaan dan meten op de website : staat er ook iets op over de KP, de SAP, LSP, de Anarchisten....
Dat is natuurlijk een karritkatuur maken van de beweging, want die beweging is veel meer dan de optelsom van haar componenten.

Anderen vinden dan weer dat er helemaal geen partijen aan bod moeten komen op indymedia. Alsof daar geen politiek concept achter zit natuurlijk.

En dan zijn er die mensen die het gewoon niet zien zitten dat er zo iets bestaat als indymedia, ze zien het niet zitten dat er een medium is dat een stem wil geven aan iedereen die zich verzet tegen de kapitalistische globalisering.
Zij zeggen dat Indymedia teveel PVDA is, maar willen eigenlijk zeggen dat het te antikapitalistisch is.
Die toon wordt gezet door Verhofstadt en De Gucht (VLD), die het gewoon onaanvaardbaar vinden dat er antikapitalisten zijn. Verhofstadt gebruikt in zijn open brief niet de PVDA als demoon maar het Black Block, de Gucht gebruikt in elk debat het Spook van het communisme als je het capitalisme durft te bevragen.
Subtieler zijn zij die woorden als andersgloablisten of democratisch globalisten willen introduceren als een noemer voor deze beweging.


Maar zoals ook Geert Van Istendael in De Morgen wist te vertellen, er is maar één goede naam voor deze beweging namelijk een antikapitalistische beweging.
En het is precies dat dat ze ons kwalijk nemen.

Puberaal
by han Thursday December 27, 2001 at 06:28 PM

Zoals ik al vetrelde vond ik zelf die stikker nogal puberaal.

Maar de reactie erop spreek natuurlijk boekdelen.

Zelf ben ik niet te vinden voor nationalisme.
Maar kan er me eindelijk iemand vertellen wat er links is aan het NSV.

Daar gaat het hier over.

Als de linkse Nationalisten het zien zitten om samen te werken met extreem rechtse groepen als het NSV dan is dat hun probleem.

Maar verwacht niet dat anderen dat daarom ook zien zitten, ook al vinden ze dat linkse nationalisten hier wel hun ding kwijt moeten kunnen.

Cheers

han