arch/ive/ief (2000 - 2005)

Meer dan 100.000 bezoekers voor indymedia.be
by han Monday December 17, 2001 at 06:10 PM
han@indymedia.org

De afgelopen dagen steeg het aantal bezoekers op de Indymedia website spectaculair van gemiddeld 3 a 5.000 bezoekers tot 50 a 100.000 bezoekers. Er is dus vraag naar een andere informatie.

Toen we anderhalf jaar geleden met indymedia.be begonnen hadden we gemiddeld zo?n 100 bezoekers per dag, anderhalf jaar later zijn er dat gemiddeld 3 a 5.000 geworden en tijdens de Europese top in laken 50 tot 100.000.

Normaal is het mogelijk om op het internet zeer nauwkeurige bij te houden hoeveel mensen je website bezoeken, ja kan precies weten wie welke pagina waneer en hoelang bezoekt. Wij maken geen media omwille van de kijkcijfers maar het leuk om te weten dat ons werk door duizenden mensen wordt geapprecieerd.
Het probleem met het bijhouden van die statistieken is weliswaar dat we op die manier niet meer de privacy van onze lezers kunnen garanderen, dus verwijderden we het de tellers van onze website.

We plaatsten evenwel 2 commerciële tellers op de website om toch op de één of andere manier een overzicht te houden van het bezoek van de website. Die tellertjes zijn absoluut niet accuraat (dat vermelden ze trouwens in de licentie) maar ze geven een trend aan. Uit de vergelijking die we maakten tussen het reëel aantal bezoekers en het aantal bezoekers dat die de commerciële tellertjes aangeven kunnen we opmaken dat we die cijfers met 2 a 3 moeten vermenigvuldigen

En wat zien we.
Op 14 december haalden we volgens die tellers volgens de ene 21.000 pagevieuws en volgens de andere + 55.000 pagevieuws.
Jah leg dat maar eens uit natuurlijk.

Alles bij elkaar wil dat zeggen dat we afgelopen weekend meer dan 100.000 mensen bereikten waarvan + / - 60% uit België komt

Het geeft alleen maar aan dat die tienduizenden op straat de stem zijn vele duizenden die om de één of de andere reden niet zijn komen betogen. En het geeft nog veel meer aan dat er wel nood is aan een andere media.

hits of bezoekers
by geert cool Monday December 17, 2001 at 10:32 PM

Hallo Han,
Kan het verschil niet liggen tussen het aantal hits en het aantal bezoekers? Naar verluidt zou nedstat vrij betrouwbaar zijn in de weergave van het aantal bezoekers ook al zijn kleine verschillen mogelijk: dat zie je op sites die verschillende tellers van nedstat op dezelfde site zetten: daar zijn er soms ook (heel kleine) verschillen...
21.000 blijft natuurlijk een fantastisch hoog aantal!
GC

nee hoor.
by christophe Tuesday December 18, 2001 at 12:14 AM

Nee, hoor. Zowel nedstat als stats4all tellen pageviews.

hoe meer hoe beter!
by ikke Tuesday December 18, 2001 at 10:26 AM

ik vind het prachtig dat jullie begonnen zijn met indymedia,endat er nu zoveel mensen geinterreseert in zijn!!hopelijk word de groep alsmaar groter,zodat we samen sterk staan!!ik hoop dan wel dat de mensen er niet alleen gaan over paten maar toch er iets aan gaan doen!!!

mmm
by gunther lippens Tuesday December 18, 2001 at 10:41 AM

Voor een virtueel clubblaadje is dat eigenlijk niet slecht, hee :-))
Dikke pluim voor alle medewerkers, enne : keep up the good work zou ik zo zeggen.

Onbetrouwbare tellertjes
by han Tuesday December 18, 2001 at 12:23 PM

Bijd telletrjes tellen hetzelfde.

Het aantal keren dat het grafiekje wordt opgvraagd.
Het grote verschil geeft enkel aan hoe onbetrouwbaar die dingen zijn.

Als we zeggen 100.000 dan is dat een lage schatting, het zijn er heel wat meer geweest.

Groeten

han