arch/ive/ief (2000 - 2005)

De echte ‘top van Laken' komt nog : en wel op 6-8 juni 2002
by tom Monday December 17, 2001 at 04:34 PM
tomdemeester@tiscalinet.be

Van 6 tot 8 juni komen de Europese patroons in BrusselsExpo bijeen om met hun vrienden van de Europese Commissie van gedachten te wisselen over de economische toekomst van Europa. ‘The Laeken Summit of the business leaders', zoals organisator UNICE (de Europese patroonfederatie) in een persbericht (op 14 december nota bene) aankondigt. U komt toch ook ?

‘Be part of the most important European dialogue between leading business people and policymakers', schreeuwt de banner op de website van de tweede European Business Summit.

Als topsprekers zijn onder andere al aangekondigd : Erkki Liikanen, Europees commissaris voor ondernemingen ; Philippe Maystadt van de Europese investeringsbank, topman Pierre Jean Everaert van Interbrew. Het kruim van de kapitalistische commanding heights met andere woorden.

Op het programma : discussies en debatten over … duurzame ontwikkeling. Met rondetafelgesprekken over ‘duurzame energievoorziening in een geliberaliseerde markt', ‘ontwikkeling van ecologisch bewustzijn in Europa', ‘consumentenvertrouwen en veilig voedsel', en ‘mobiliteit en de ontwikkeling van nieuwe transportmiddelen', lijkt het wel een Agalev-congres, met dit verschil dat we op de ‘farewell cocktail' geen politiek correct fruitsap moeten verwachten. En voor wie denkt dat de geldwolven van het bedrijfsleven plots groene jongens geworden zijn, bedenk dan dat zelfs de Dow Jones een aparte notering heeft voor ethische en duurzame multinationals. Duurzaam ondernemen is tegenwoordig een bron van duurzame winst, zoals Sidmar zich een tijd geleden in haar bedrijfsblad liet ontglippen. Tijd dus voor de milieubeweging om de duurzame newspeak van de beursjongens te ontmaskeren.

Voor de studenten en ander schuim van de straat, misschien nog volgende tip : organisator en UNICE-topman Philippe de Buck van Overstraeten (ex-gedelegeerd bestuurder van het Belgische Agoria, het vroegere Fabrimetal), is ook de man die pleit voor ‘de snelle invoering van het Bologna-model om de kloof tussen de vraag en het aanbod van ingenieurs en informatici te dichten', met andere woorden : ‘een "echte" democratisering van ons onderwijs.'

nu weer?
by blah Monday December 17, 2001 at 08:45 PM

Moet dat nu weer tijdens de examens? Ze doen het er echt voor. :-(

Interbrew?
by christophe Monday December 17, 2001 at 08:56 PM

Pierre Jean Everaert bij interbrew? Ik dacht dat die hoofdredacteur was van diogenes? ;-)

D14 naar "The Laeken Summit of Business Leaders"
by Jef Heyvaerts Monday December 17, 2001 at 09:14 PM
heyjef@pi.be

Bij deze heeft D14 alvast opvolging: zullen we al vóór de eindejaarsfeesten beginnen aan de voorbereiding van protesten n.a.v. dit gebeuren? Of erna? In ieder geval zullen we op 6 tot 8 juni uiteraard onze stem moeten laten horen.

Niks mee te maken ...
by jpe Monday December 17, 2001 at 09:50 PM

Niks mee te maken, in de verste verte geen familie ...

JPE