arch/ive/ief (2000 - 2005)

Niet uitgeslapen op de zevende dag
by han Monday December 17, 2001 at 04:10 PM

Na een week van gemiddeld drie a vier uur slapen meedoen aan een debat op de zevende dag zou ik iedereen ten strengste afraden. Maar nog spijtiger is het als men in samenvatting de weinige interessante dingen die je vertelde eruit knipt.

Ik werd uitgenodigd op zevende dag (VRT) om deel te nemen aan een debat met de voorzitter van het ACV (Christelijke vakbond), de voorzitter van de VLD (de partij van Verhofstadt) en Euro Parlementslid Van Lancker van de SP.A.
Sommigen op Indymedia vonden dat ik daar beter niet naartoe kon gaan. ?Je gaat misschien 4 minuten mogen babbelen, op die tijd kan je helemaal niets vertellen?.
Maar ikzelf en ook anderen bij Indymedia vinden dat we elke kans die we krijgen moeten aangrijpen om ons verhaal te vertellen, dus gingen we op de uitnodiging in.

Desondanks het feit dat ik slechts drie uur had geslapen vond ik zelf dat het er niet zo slecht had van af gebracht.
Ik had er de Voorzitter van de VLD kunnen op wijzen dat dat het nu toch eens tijd werd om zich eens fundamentele vragen te stellen bij de gevoerde politiek. Hoe kan men nu blijven beweren dat alles goed gaat als je ziet dat er steeds meer interim arbeid is Europa, steeds meer armen, dat er dagelijks 36.486 kinderen sterven sterven door gebrek aan medicijnen, ....
Waarop De Gucht (Voorzitter VLD) enkel kon antwoorden dat het de vrije markt was of de Goulach, .... jah, en dat het precies tegen deze gedachte is dat deze beweging op straat komt. ?Een andere Europa in een wereld? weet je wel.

De Gucht (voorzitter VLD) doet zich ook voor als een voorstander van de Tobin Taks (belasting op financiƫle speculatie), maar het zijn een beetje loze woorden daar diezelfde voorzitter zichzelf steeds wegsteekt achter Europa om te verklaren waarom een degelijke belasting niet mogelijk zou zijn.

Ik kon er hem in een repliek op wijzen dat dat precies het probleem was met Europa, Als het gaat om wetten tegen Terrorisme, liberalisering, buitenlandse interventies,... dan kan men op enkel weken tijd een politiek akkoord bereiken in Europa. Maar als het gaat om de Tobin Taks, het redden van werkgelegenheid, .... dan is het steeds datzelfde Europa dat het onmogelijk maakt iets te verwezenlijken.

Volgens mij waren die twee interventies zowat mijn beste interventies in het debat, zoals ik al vertelde, ik had wel bijzonder weinig geslapen.

Mijn verbazing was groot toen ik vaststelde dat men precies die twee tussenkomsten uit samenvatting had geknipt.

Ere wie ere toekomt, de mensen van de zevende dag knipten dan wel een heel stuk uit mijn tussenkomsten, ze hadden alvast niet over het ?vermeende? geweld en gingen in op de inhoud.