arch/ive/ief (2000 - 2005)

Briefje aan politie en media naar aanleiding van 14 en 15 december
by Maarten Van Hove Sunday December 16, 2001 at 06:19 PM
vanhovemaarten@yahoo.com

Dag politie! Dag media! Hoe gaat het ermee? Tevreden over jullie werk op 13, 14 en 15 december in Brussel? De orde gehandhaafd en de waatheid verkondigd? Wel, mag ik jullie even mijn verhaal vertellen en enkele dogma's doorbreken? (lees eerst de achtergrondartikels op deze site!)

Eigenlijk ben ik een heel gematigd man. Ik ben anarchist noch communist, wil me zelf liever niet links of rechts noemen, ja, alles tezamen ben ik liever gewoon mezelf, rustig ergens in een café met een vriend of vriendin. Ik hou van eerlijkheid en rechtvaardigheid, ben een enorm voorvechter van vrijheid, en heb een gruwelijke hekel aan hypocrieten en volksmenners. Al bij al vind ik dat ik mezelf een vrij redelijk man kan noemen, met goede zowel als slechte eigenschappen. Als je me tegen zou komen, zou je me moeilijk uit een massa kunnen lichten: ik draag een jeansvest, maar geen hanenkam of anarchie-teken. Ik hou van nuance, en wil eerder de waarheid zoeken dan een politieke kleur sponsoren. Jammer genoeg voor jullie ligt de waarheid niet in jullie kamp, maar nu net bij die mensen die jullie zo graag bekladden en als politieke hooligans bestempelen.

Toen ik naar Brussel ging, had ik geen behoefte aan een revolutie. Ik had wel nood aan precies die eerlijkheid, rechtvaardigheid en vrijheid. Ik was en ben bereid om alles te doen wat ik kon om precies deze doelstellingen te promoten, nu en tot het einde van mijn dagen. Een dictatuur, of die nu rood of blauw is, wil ik niet hebben. Ik ben democraat, en pech gehad hoor jongens, maar van illegale toestanden kan je me niet beschuldigen, en ik ben geen politieke hooligan. Meer zelfs: liefst van al zou ik gewoon journalist zijn, in een normale krant, en nieuws zoeken zoals het hoort! Maar ik herken mijn droomjob niet meer in wat jullie doen! Dus heb ik een keuze??? Graag een antwoord op deze vraag.

Jullie smerige optreden, dat zo smalijk op alle mogelijke manieren wordt weggedrukt of weggehoond, drijft mij, vrij normale burger, het kamp in dat jullie zo graag bestrijden. Arresteer nog wat onschuldigen, vernietig nog enkele camera's, verneuk nog een tiental fundamentele rechten, en ik laat alles vallen waar ik mee bezig ben, van werk tot toekomst, om jullie te bestrijden met gans mijn hart! Want in een wereld waar dit soort fascistoide toestanden mogelijk zijn, wil ik nooit of te nimmer leven, en elke mens heeft volgens de internationale mensenrechten het legitieme recht om zich tegen dit soort dingen te verzetten! Lees die boeken eventjes, of dienen die gewoon als vulsel voor de woordenstroom van mooie mensen?

Wat me zo ongelooflijk en met hart en ziel raakte, was de manier waarop politiemannen op 14 en 15 december optraden, de media de boel scheeftrok (denk je nu écht dat wij geen tv zien? WIJ ZIJN OOK EEN PUBLIEKE OPINIE!), en de mensen die de orders gaven, onzichtbaar en glad zijn als altijd. Alleen de gewone mens is het slachtoffer van jullie spelletjes, alleen de kiezer mag weer eens geloven dat ‘antiglobalisten' monsters zijn, en dat Europa de redding zal brengen, en dat oorlogen in Afghanistan legitiem zijn en niet om olie gaan, enzovoort enzovoort. Ik ben brandend van woede op het moment!

Mijn gevoelens op 14 december:

Een betoging van 25000 mensen was een democratische pracht, een steeds breder dwarsdoorsnede van iedereen die bezorgd is om de toekomst. Daartussen ongetwijfeld ook enkele mensen die een verborgen agenda hebben (ik maak me geen illusies) en kleine groepjes gemaskerde en zwartgeklede relzoekers. Die gasten waren over de maat genomen een halve kop kleiner dan mij, en bij hen geen stralende ogen van ‘wij zijn aan de toekomst aan het werken!' Toen ik een groepje van hen een bank zag aanvallen, was ik geschokt. Net als alle omstaanders. Ik hoorde er één roepen ‘ce sont des fascistes, ça!' Dàt waren de hooligans, maar laat het woordje ‘politiek' maar weg – en ik distantieer me daarbij even volkomen van hén als van jullie.

Nu, de enorme en veelkleurige betoging was krachtig en correct in zijn overtuigingen, en, sorry als ik machthebbers moet teleurstellen, geweldloos maar hélemaal niet machteloos! Ze kwam aan in Thurn en Taxis, waar ze een feest wilden bouwen. Een politiecharge wilde, naar wat ik hoorde, die 100 relschoppers eruit halen. Pardon? Ze waren vermengd tussen duizenden vredelievende mensen? Nee hoor – waterkanon en charge. Onschuldigen opgepakt, persmensen en advocaten gearresteerd, incriminerende foto's in beslag genomen, mensen verwond, een algemene machtsmisbruik. De media toonde slechts die relschoppers, en niks over de politie! Ontken het niet – we hebben ploegen die jullie op de voet volgen! En waarom hebben jullie infiltranten (tégen de afspraken in!) niet onmiddellijk die black blokkers verwijderd? Dat is jullie taak, doé het dan, in plaats van alle 25000 als criminelen aan te pakken!

Mijn gevoelens op 15 december:

De anarchistische betoging had GEEN aanvraag tot betoging ingediend, maar had er WEL een gekregen! Dit zijn nu toch nét de mensen die jullie – in mijn ogen grotendeels ten onrechte – viseren omdat jullie ze van gewelddadigheid verdenken? Dus waarom laten jullie die eerst banken vernietigen? Die vernielingen zijn eens te meer het werk van een bijzonder kleine groep. De rest van de groep wordt wellicht aangewakkerd door de ongelooflijke repressie die jullie daar tegenover stellen. Nu – hoe zou je zelf zijn???
Maar nee hoor, deze betoging krijgt een vrijgeleide, vernielt het een en het ander, en daarna laten jullie ze samenvloeien met een eerder pacifistich ingesteld straatfeest. In de media, wederom heel weinig nuance – is er bij jullie écht een verborgen agenda? Ook graag hierop een antwoord.

De straatparade was prachtig en krachtig. Het was niét aangevraagd, omdat de organisatoren vonden dat je geen vergunning nodig hebt om door de straten de dansen. Is dit niet correct? Ik heb zelden zo een mooi en warm, en écht, feest gezien!
Op een kruispunt midden in Sint-Gillis wordt dan plots alles afgesloten. Politie aan alle kanten, en we kunnen nergens naartoe. Onze advocaten (de ‘legal teams') onderhandelen een doorgang. Het antwoord? Njet. Ondertussen lopen de gevoelens hoog op. Ikzelf, een vredelievend man bij hart, had een gevoel van absoluut surrealisme. Waarom wordt een feest aangepakt? Eens te meer voor die enkele relzoekers die niks in onze protesten komen zoeken? Waarom een zulke repressie? Ik werd er – ja hoor – nogal agressief van, maar heb dat weggedanst. En maak je wederom geen illusies: er waren honderden mensen die vanuit deuren en vensters meefeestten – ze hiélden van wat ze zagen, want dit waren overduidelijk géén politieke hooligans.
Uiteindelijk braken we door, omdat we, geheel in ons recht, probeerden te ontsnappen. Wat? Geloven jullie écht dat die duizenden anarchisten graag worden opgesloten? Als jullie ons vrije maar gecontroleerde doorgang hadden gegeven, was het slechts een feest gebleven. Maar nee hoor.
Ikzelf had nét voor jullie charge de metro aan de Hallepoort genomen in het besef dat ik deelnemer was geweest bij iets prachtigs. Geloof mijn ongeloof toen ik even later stevige bewijzen onder ogen kregen dat jullie eerst, via zwart geklede infiltranten (ja, die waren gemaskerd en agressief – vergelijk aub met black bloc) onze legal teams aanpakten. Advocaten die voor rechtvaardigheid pleiten, die worden aangepakt omdat ze hun job doen als ze politierepressie verhinderen! En welke idioot (en dit pak ik niét terug!) pakt er nu mensen op die de justitie en de wet kennen? Daarna werd het vrij vredelievende feest gechargeerd langs achteren, naar wat ik heb gehoord! Met gewone burgers die daarbij gewond raakten! Ik hoorde van tientallen mensen die in afschuw voor zoveel repressie hun namen hebben opgegeven als getuigen! Is dit de nieuwe politiehervorming? En eens te meer – wie gaf deze orders en met welk doel? En waarom zie ik achteraf op TV1 een item dat alles scheeftrekt op zo een manier dat het lijkt alsof de politie chargeert omdat anarchisten een bank vernietigen? Eén gemist detail, beste journalisten: de beelden van de bank-bust waren overdag genomen, en die chargebeelden 's avonds! En jullie verslaan het alsof het zelfs ook maar over dezelfde betoging ging, wat niet waar was! Denken jullie nu écht dat we dom zijn, of is er écht een goebbelliaans systeem op komst? Wederom – met welk doel?

Op de tv: minutenlang ministers die hun beloften weer eens maken, rond alle bewijsvoering tegen hen in. Daarna éventjes iemand in beeld die ofwél van Agalev was, ofwel zo weinig wist te vertellen dat het niet gevaarlijk was. Vernielingen door zwart gemaskerde hooligans erna, geen aandacht voor al dat moois dat gebeurde. Waarom doen jullie je job niet?

De kern: jullie drijven me, zonder dat ik dat zelf wilde, dieper dit kamp in. Ik heb gezworen dat ik de waarheid zou zoeken (daar heb ik nu eenmaal voor gestudeerd, weet je wel?) en dat zal ik dan ook doen! Stel jullie zelf eens deze vragen: lippendienst aan de democratie, en daarnaast media-manipulatie, denken jullie echt dat dit niet de voornaamste reden is voor racisme? Lost dat we wereldproblemen op? Drijft dat niet meer en meer mensen naar ons toe? Betekent dat niet, dat jullie in het einde zullen verliezen? En verdomme, hoe kunnen jullie dit allemaal goedpraten tegenover jezelf en tegenover je arbeids-ethos???

Ik ben niét tegen politie, maar het is de plicht van de politie om de échte democratie te beschermen, en de gewone burger. Het is jullie plicht om misdrijven te bestraffen volgens de wet. Een journalist aanpakken omdat hij heeft gezien dat jullie een meisje met een combat een waterstraal van het kanon induwen, heeft niks met de wet te maken en is een misdrijf waartegen iédereen mag opkomen.

Ik ben niét tegen de media, integendeel, en ik wil alle rechtschapen journalisten nu en voor altijd mijn oprechte steun betuigen in wat voor mij nog steeds (wel degelijk) de mooiste job is die bestaat. Maar sinds wanneer is het de taak van media-corporaties om bewijzen te zoeken die het status quo bestendigen in plaats van, clear and simple, de waarheid bloot te leggen? Wat die ook mag zijn? Hoe willen jullie dat ik ooit zin krijg om uit Indymedia weg te stappen en bij jullie te solliciteren, als jullie de waarheid gruwelijk verkrachten en vermaken tot een monopolie van een toplaag van heersers?

Graag een antwoord van diegenen die zich zo graag verstoppen. Mijn excuses voor al die oprechte politielui en journalisten die dit artikel lezen. Aan hen: help ons. Recht moet geschieden.

Aan al diegenen die in de straatparade dansten: keep on dancing. The show must go on!

Don't hate the media - Become the media
by Tom Welschen Sunday December 16, 2001 at 07:29 PM
welschen@tiscalinet.it

Beste Maarten,

ik heb je reactie met interesse gelezen op de belgische pagina's van Indymedia. Pas op, elke reactie die stelling neemt kan tegenactie in de vorm van het toezenden van virussen opleveren.
Ik woon zelf in Milaan, kon door te lange werkloosheid helaas niet naar Belgie komen, maar heb zoveel mogelijk propaganda gemaakt voor het gebeuren in Brussel. Na het lezen van de eerste berichten over het aanpakken van een bank door de zwarthemden heb ik een woedende reactie naar Belgie gestuurd
[De klootzakken zijn er weer!!
by Tom Welschen 4:43am Fri Dec 14 '01
welschen@tiscalinet.it
Teste di cazzo zeggen ze hier in Italie voor onaangename types als die van het zwarte blok die wat mij betreft gerust bij de andere zwarthemden ingedeeld mogen worden.

Laat ze zelf een manifestatie organiseren en dan mooi door de politie ingesloten worden.

Het zijn de types die te weinig masturberen, voor wie de enige vorm van masturbatie het bevestigen van het eigen ego is.

Ondertussen ontsnappen ze -al te vaak- aan de greep van de normale demonstranten - die de meeste schade oplopen, zoals in Genua. Ze zullen het niet hard op zeggen maar eigenlijk waren de zwarthemden wel tevreden met een dode demonstrant, dat verhevigt de geweldspiraal- én "ordehandhavers".
Meer nog dan de materiele schade zal de morele schade zijn. Veel mensen die aarzelend van achter de haard vandaan aan het komen zijn, zullen er weer terug kruipen. De pers heeft de rel waar ze zo dol op is.
En de zwarthemden!!??? Ze zullen er na afloop van hun helddaden wel een biertje extra op nemen.

groeten van Tom uit Milaan ]

daarna heb ik teleurgesteld me een dag van de computer afgekeerd.
Om een dag later op de Italiaanse paginaìs een reactie in het Bederlands te vinden die ik nu aan het vertalen ben
[Il Black Blok è una scusa.
by Black Cat 10:23am Sat Dec 15 '01 (Modified on 9:21pm Sat Dec 15 '01)
against use of "black block" as a cheap excuse for police-violence
by elly 8:12pm Fri Dec 14 '01 (Modified on 11:38pm Fri Dec 14 '01)
phone: 0486-071901

SOMMIGE MEDIA GEBRUIKEN BLACK BLOK ALS EXCUUS-CAMOUFLAGE VOOR RONDDUIT FASCISTISCH OPTREDEN POLITIE TOV MIJ EN 30 KLEURRIJKE VREEDZAME MEDE-ACTIVISTEN.
ik wil alle dappere activisten, medical team, legal team die in confrontatie kwamen met de politie nog eens oproepen hun verhaal op te schrijve op indymedia, als artikel of commentaar.
onderstaand is misschien een beetje langdradig, maar als ik weer wat slaap heb gehad schrijf ik een andere versie (engelstalig)
doch dit alles geheel ter zijde
politie & geweld op de betoging, waarom ik werd gearresteerd
en wat ik gezien
1. interviewtjes met deelnemers als indymedia-activiste (cfr ter zake)
2. interviewtjes met "black block"
3. geweldadige arrestatie van 30 van de 200 GEWELDLOZE betogers voor politie-kwadron , ik heb een waterkanon over me heen gekregen. een kameraad van d14-antwerpen werd op het hoofd getrapt.
4. geweldadige arrestatie van 4 van de 30 mensen van het "vrij-pleit-comite" van de ten-onrechte gearresteerden. waaronder Meester Enrico de Simone, mede-coordinator van het medical team en advocaat voor de sabeniens. hij moet morgenochtend voor de procureur verschijnen
5. SOMMIGE MEDIA GEBRUIKEN BLACK BLOK ALS EXCUUS-CAMOUFLAGE VOOR RONDDUIT FASCISTISCH OPTREDEN POLITIE TOV MIJ EN 30 KLEURRIJKE VREEDZAME MEDE-ACTIVISTEN.

beste allemaal,
ik ben elly, 28 jarig arts en werk voor de ngo geneeskunde voor de derde wereld. tijdens de maand december heb ik meegewerkt voor indymedia omdat mij dat een heel interessant vertrekpunt leek voor deelname van aan de anti-globaliseringsbeweging. in tegenstelling tot de grote ngo's spelen zij een heel grote actieve en ja ook radicale rol. (sinds seattle en naomi klein mogen we weer anti-kapitalistisch zijn)

ik wil nog eens opschrijven wat ik vandaag gezien heb, het zal een beetje warrig zijn want mijn dag begon om 6 uur smorgens toen ik met 3 mede-media-activisten uit zweden, frankrijk en een belg van de ksa de print-editie van indymedia ben gaan vouwen bij een drukker(epo) die vrijwillig en spotgoedkoop onze speciale editie uitgeeft. het vervolg van de dag hebt u kunnen volgen op ter zake, want die mannen hebben een dagje met mij opgetrokken. grappig, niemand van indymedia zag dat zitten, ze staan allemaal veel liever achter de camera dan ervoor. ik ook. maar als ngo-medewerkster weet ik hoe we soms moeten knokken om dingen in het nieuws te brengen, terwijl indymedia de zaken vaak weigert, ze worden blijkbaar als cool en hip beschouwd. ik was meer koud en ongewassen en onuitgeslapen maar soit. ik zou hen toch willen bedanken voor de baterijtjes sigaretten etc.

ik heb de stenengooiers aan het werk gezien. ik wou hen vragen waarom??? maar met de "corporated press" willen ze niks te maken hebben... toen ik alleen was heb ik enkele korte interviewtjes met hen gedaan. 1 van hen vertelde me dat banken meer kapot maken dan ruiten. ik vroeg of hij het niet erg vond dat bijvoorbeeld strijdsyndicalisten, die onze partners zijn in de anti-globaliseringsbeweging hierdoor worden afgeschrikt. hij zij me vriendelijk (!) dat we beslist eens verder moesten discussieren en ging dan door met dingen die ikzelf nooit zou doen. aan de anderen die ik het vroeg, kwamen niet verder
dan een "we have to". ze waren jong en opgehitst. en voor de rest ben ik het eens met wat ik van eric goeman begrepen heb: de ruiten van 2 banken, een paar auto's en leegstaand politie-kantoor, dat zijn mineure incidenten.

Na een grappig intermezzo van de medical team ("er is een vieze ziekte "globalitis" uitgebroken, we hebben er al een paar in qarrantaine geplaatst te Laken.... KOOP HET GLOBALIVAX") kom ik aan in tour en taxis. Ik interview een 10tal verschillende groepjes betogers die het allemaal kei-gezellig vonden. dat ze blij waren dat ze al hun eisen konden samenleggen van tobintaks tot revolutie, van vrijheid voor bomen tot vrijheid voor sans-papiers. (de meesten hadden niks van de stenengooiers gemerkt, gezien deze achteraan in de betoging liepen.) sommigen, vooral buitenlanders, hadden "ervaring" uit genua, praag, nice en vonden het spijtig dat er geen directe en creatieve actie is gebeurd om tot bij de weledele heren politiekers in hun fijne democratische paleis te geraken.

ik maak me klaar om een artikel te gaan uitschrijven want om 18h wil ik graag mee met de sabeniens naar zaventem gaan. om 15 uur echter telefoon van indy-media dispatch Marieke: niemand mag nog in Tour en Taxis en het lijkt erop alsof ze het gebouw aan het omsingelen zijn. ik ga naar de picard-straat waar een 200-tal betogers voor 1 (dan 2, dan 3) rijen politie-agenten staan met waterkanonnen. het is niet echt georganiseerd. er zijn niet echt ordewoorden aanwezig, er zijn nauwelijks vlaggen. tis zowat per toeval dat we bij elkaar staan. "police partout, justice nullepart" verzinnen we nog. een 30 tal meter verder stoken een paar mensen een vuurtje van een palet, waarond een 20tal een kwartiertje lang hun handen staan te warmen. ik sta vanvoor links met een foto-toestel.
dan brabbelt de politie iets door de micro. en 30 seconden later chargeren ze. en ik volg langs de zijkant de linie. met het waterkanon doven ze ook het vuur en enkele momenten later richten ze het waterkanon op de manifestanten. ook ik krijg mijn deel. kleddernat loop ik een leeg pakhuis binnen. en zie hoe mensen op hun hoofd getrapt worden, matrakslagen krijgen. in het pakhuis zijn nog 2 jonge meisjes van internationaal verzet en ward een 16-jarige jongen, die voor de eerste keer in zijn leven komt betogen. we beslissen samen te blijven en dat kan want enkele minuten later (16uur) worden we allemaal samen opgepakt.

ze fouilleren ons en doen ons handboeien aan. ze duwen ons op een bus. ze ontzeggen de minderjarige ward - die astma-patient is, zijn medicatie (ventolin). ik bevries van de kou op de bus.

om 17h vliegen we de cel in. ik met 5 meisjes in 1 cel. een 10 tal jongens in een ander. en een grote cel
met 20 jongeren.

om 2Oh wordt ik als enige vrijgelaten dankzij aandringen van 2 artsen van medical team en 2 advocaten van legal team.
mijn gevoelens zijn gemengd. in de eerste plaats ben ik nog flink boos over het aangedane onrecht.
ik ben ook fier op onze organisatie-graad. en tenslotte voel ik me ook verplicht aan de mede-actievoerders die nog vast zitten. we gaan naar het coordinatie-centrum van legal teams en daar beslissen we in overleg met een aantal mensen een "vrij-pleit-comite" te vormen. we trommelen medical team op en d14-kortrijk en d14-ulb. Geert Van Moorter, van de medical teams verwittigd ook de pers, wat heel erg mis loopt met platte batterijen enzo. uiteindelijk kan ik een journalist van rtbf bereiken, die heeft gezien dat de rijkswacht 30 mensen heeft omsingeld en ook een paar gearresteerd. hij verzekert me dat er vanuit de betogers geen geweld is gebruikt. met de journalist en een advocaat stap ik af op de rijkswacht. als arts wijs ik hem op de gevaren van hypothermie. er wordt wat heen en weer gebeld en uiteindelijk worden de mensen die bijna 2 uur omsingeld zijn vrijgelaten. ze vertrekken naar een zaal in de VUB, waar de legal teams hun klacht noteren.

Een 10 tal buitenlanders en 1 advocaat van legal team wordt op dit moment nog vastgehouden.


benone!
by Lollo 11:18am Sat Dec 15 '01

by Duilio 1:37pm Sat Dec 15 '01

A me non e' per niente chiaro.....
Ho capito solo che e' scritto in olandese.
Qualcuno potrebbe fare una readuzione ?Make a rating on this comment.
AverageOKGood stuffRecommendedExcellent

Ah... ecco.
by lodo 1:46pm Sat Dec 15 '01
mah!
che dire...
da noi il fiammingo è come una seconda lingua.Make a rating on this comment.
AverageOKGood stuffRecommendedExcellent

spaccatuttoperbene
by black dog 2:38pm Sat Dec 15 '01

bè visto che non era nella TUA italietta....
la lingua cambia.
il black block è comunque una scusa, anche in fiammingo.
fuoco
spiritosi.Make a rating on this comment.
AverageOKGood stuffRecommendedExcellent


traduci please
by t 2:45pm Sat Dec 15 '01

Qualcuno degli aristocratici poliglotti
ha la voglia di tradurre...
siamo in molti a sentirci esclusiMake a rating on this comment.
AverageOKGood stuffRecommendedExcellent
Domani arriverà traduzione...
by Tom Welschen 9:18pm Sat Dec 15 '01
welschen@tiscalinet.it


leggo soltanto adesso il resoconto di Elly, non ho letto niente su Bruxelles incazzato nero sui stronzi del black block [FUCK THEM ALL!!]
adesso voglio andare alla manifestazione per Pinelli a Piazza Fontana. Domani si fa tutto possibile,,

Ik heb het gelezen Elly. Ik heb na Genua heftig gefulmineerd tegen het black block. Na de eerste berichten op de belgische pagina van hun optreden de 14 de stuurde ik de volgende reactie:
De klootzakken zijn er weer!!
by Tom Welschen 4:43am Fri Dec 14 '01
welschen@tiscalinet.it


Teste di cazzo zeggen ze hier in Italie voor onaangename types als die van het zwarte blok die wat mij betreft gerust bij de andere zwarthemden ingedeeld mogen worden.

Ik ga nu -in Milaan- na de herdenking voor Pinelli, een anarchist di op 15 december 1969 uit het raam van het politiebureau gegooid werd, na de bomaanslag-slachting drie dagen eerder op de Landbouwbank van Piazza Fontana. Morgen verzorg ik de vertaling. ]

De linkse Italiaanse krant Il Manifesto kopte vandaag over Brussel: "Gli anarchici rovinano la festa del movimento".
Deze tendentieuse kop dekte niet eens de inhoud van het artikel die veel meer genuanceerd was. Met de pers blijft het behelpen. Il Manifesto besteedde geen woord aan de twee manifestaties in Milaan van gisteren.
Wat is ook al weer het motto van Indymedia!?Juist: "Don't hate the media - Become the media "

Laten we hier hard werken evenals aan het vooral morele isolement van alle soorten zwart hemden.

met de groeten uit Milaan

Tom

sim-pel
by PPP Monday December 17, 2001 at 10:54 AM

> Pas op, elke reactie die stelling neemt kan tegenactie in de vorm van het
> toezenden van virussen opleveren.

Gebruik gewoon geen Windows, dan heb je daar ook geen last van. :)

Linux
by Maarten Van Hove Monday December 17, 2001 at 05:43 PM
vanhovemaarten@yahoo.com

Mensen die me willen helpen om Linux te mee te brengen, te installeren en uit te leggen, zijn zeer welkom. Dan kan ik verder schrijven en op beide oren slapen. Eventuele reacties op mijn emailadres aub. Dank.