arch/ive/ief (2000 - 2005)

Zo ziet een politie provokateur eruit
by han Saturday December 15, 2001 at 11:42 PM

Op het Bokstaelsplein in Laken ontdekten we een groepje van, een tiental politie provokateurs. Ze gaven aan het legal team toe van de politie te zijn toen deze hen dat vroeg. Toen de groep van Black Block voorbij kwam verdwenen ze in de betoging.

Zo ziet een politie ...
a_politie.jpg, image/jpeg, 1052x560

Op het Bokstaelsplein in Laken ontdekten we een groepje van, een tiental politie provokateurs. Ze gaven aan het legal team toe van de politie te zijn toen deze hen dat vroeg.
Toen de groep van Black Block voorbij kwam verdwenen ze in de betoging.

Een ploegje van indymedia filmde dat alles. Toch werden die beelden bij het einde van de betoging in beslag genomen door de politie, samen met beeldmateriaal van de betoging.

In de loop van het weekend stelden we meerdere malen hetzelfde scenario vast.

Momenteel kunnen we nog niet hard maken dat diezelfde agenten ook betrokken waren bij de provocaties, en dat precies omdat ze beeldmateriaal in beslag namen.

Klein vraagje
by Peter De Libertair Sunday December 16, 2001 at 01:20 AM
dikkexpierre@yahoo.com

Ik twijfel er niet aan dat er infiltranten waren onder de geweldenaars, maar waarom zouden ze toegeven aan het Legal Team dat ze van de politie waren? Ik vraag me het gewoon af. Het lijkt me redelijk absurd. Of zijn ze ertoe verplicht of zo?

antwoord
by Joeri Sunday December 16, 2001 at 01:28 AM

Peter,

wat han vertelde was heel erg kort wat er gebeurde
de undercovers gaven het zelf niet toe, werden wel agressief toen het hen gevraagd werd.

Het was wel een overste van de bob die het toegaf aan het legal team.

En dit alles kaderde in de afspraak met burgemeester thielemans dat er geen agenten in burger in de betoging zouden gestuurd worden; de bob'er (sorry, k weet de naam niet) gaf toe dat deze afspraak niet werd nageleefd door hen.

Plus de doutes possibles...
by Oli Sunday December 16, 2001 at 01:28 AM

Merci à ce "robocop" de nous démontrer si clairement son fascisme tonitruant. Ainsi donc les flics ont envie de baston

Plus de doutes possibles...(suite)
by Oli Sunday December 16, 2001 at 02:27 AM

Merci à ce "robocop" de nous démontrer si clairement son fascisme tonitruant. Ainsi donc les flics ont envie de baston... Peut-être aurait-il voulu que cela se passe comme à Gênes, pour assassiner un manifestant et ajouter un trophée de plus au tableau de chasse des polices de tout pays.
Il est en tout cas clair que le désir de ce type en faisant partie de la police n'est certes pas de "servir/protéger les citoyens" comme le proclament les affiches de recrutement policier mais bien de commettre des agressions physiques et verbales sous le couvert de l'uniforme.
MORALITE: MEFIEZ-VOUS DES FLICS, ILS SONT DANGEREUX, VIOLENTS ET ARMES.

Peut-être est-ce du à quelque frustration ou mal-être intérieur...
Je me souvient d'un gars de ma classe sur les bancs de l'école secondaire, ce bon vieux Rémy... quelle tristesse d'apprendre il y a quelques mois qu'il s'était engagé... je vous le donne en mille... dans la GENDARMERIE!

just a little comment
by Sven Eggerickx Sunday December 16, 2001 at 11:01 AM
svn@pandora.be

Zou het kunnen dat de politie reageert vanuit een koude oorlog fillosofie? Alles wat maar naar socialisme ruikt in discrediet brengen en stigmatiseren..

BEVESTIGING POLITIE-PROVOCATIE
by Kenneth Rumes Monday December 17, 2001 at 12:57 PM
kennethrumes@hotmail.com

Ik was vrijdag als verslaggever van Indymedia aan het werk. De politie zette achter het gebouw op het Bockstaelplein in camionnettes mannen in het zwart gekleed af. De mannen gingen in de betoging en trokken hun sjaal voor hun gezicht. Daarna sloegen ze mee de boel kort en klein.