arch/ive/ief (2000 - 2005)

Interne onenigheid politie en verdere aanhoudingen
by indymedia dispatch update Saturday December 15, 2001 at 10:58 PM

Volgens RTL zou er een onenigheid zijn geweest tussen de burgemeester van Brussel en de federale overheid over de houding die de politie moest aannemen tenopzichte van de Street Party.

Volgens RTL zou er een onenigheid zijn geweest tussen de burgemeester van Brussel en de federale overheid over de houding die de politie moet aannemen tenopzichte van de Street Party.

De burgemeester van Brussel en van Sint Gillis wenste de Street Party toe te laten en wilden zeker geen confrontatie.
De federale regering (Duquesne) wilde de Street Party verbieden.
Dat verklaart misschien het eigenaardige gedrag van de politie dat we daarnet in de straten van Brussel en Sint Gillis hebben gezien.
Op een bepaald moment waren de feesters omsingeld door verschillende politie-eenheden : Polbru (of politie Brussel), de Federale politie en de politie van Sint Gillis.
Nadien mochten we door verder naar de Hallepoort, waar we werden opgewacht door linies politieagenten, waarlangs we niet heen mochten. Op een bepaald ogenblik trokken deze politemensen zich toch terug, waarna we veilig naar huis konden.
Wel hebben we nadien gehoord van een 6otal administratieve aanhoudingen, waarvan ook een Griekse Indymedia medewerker.
Bovendien heeft een getuige gezien dat een andere Indymedia medewerker in een grijze wagen zijn zou getrokken. Maar dat is niet bevestigd.