arch/ive/ief (2000 - 2005)

Update 22u41 over legal teams
by dispatch teams indymedia Saturday December 15, 2001 at 10:57 PM

Update 22u41 over legal teams

We melden hier op de site dat de leden van de legal teams dreigden aangevallen te worden door de politie. Verschillende signalen wezen in die richting. Nu om 22u41 moeten we tot onze spijt bevestigen dat we gelijk hadden. Undercover-agenten spoten peperspray vol in het gezicht van twee leden van de legal teams. Deze mensen die zich drie dagen lang hebben ingezet om de rechten en vrijheden van de betogers te vrijwaren, werden zo het slachtoffer van een laffe aanval van de politie. De legal teamers konden gelukkig op de steun rekenen van omstaande betogers die hen in bescherming namen zodat de politie-agenten zich moesten terug trekken.Dankzij de betogers en het snelle optreden van zowel Indymedia als de dispatch van de legal teams konden alle leden van de legal teams ontsnappen aan de politie-repressie.
Betogers gaven later nog bloemen aan de legal teamers uit dank voor hun voortreffelijke en onmisbare werk.
Elders op de website vind je foto's van enkele van de vervaarlijk uitziende undercover-agenten. Indien je zelf ook iets dergelijks gezien hebt of indien je belastend materiaal hebt over deze undercovers, contacteer de legal teams op 0473/73.12.77.
Geef hier ook zoveel mogelijk commentaar op. Dit is een bijzonder zorgwekkende evolutie. die zoals Enrico di Simone al zei om een gedegen politieke reactie vraagt.