arch/ive/ief (2000 - 2005)

Politieoptreden
by Roos Saturday December 15, 2001 at 11:24 AM

Gewelddadigheid van de 's morgens vroeg

Vrijdagmorgen 10.15 uur.

Omdat mijn man bij de ordedienst van de organisatie was en er dus vroeg aanwezig was, liep ik ook vroeg rond in Brussel.
Op mijn eentje ging ik van Turn en Taxis naar het klein kasteeltje. Enkele jongeren liepen 5 meter voor me, waaronder een koppeltje. De ene minuut kusten ze elkaar en de volgende moment werd de jonge man door enkele flikken ruw bij de arm gegrepen.
"Hij moest zijn paspoort laten zien.", hoorde ik in het passeren. "Wat gebeurt er hier?", was alles wat ik kon uit brengen en stapte veiligheidshalve verder.
Voor alle duidelijkheid: deze gast zag er allesbehalve gevaarlijk uit in zijn spinternieuwe parka. Ik heb ook iets tegen gewelddadig gedrag, van wie dan ook, maar dit voorval wekte mijn agressie wel op.
Dit begint al goed, dacht ik.
Was ik verstandig met door te stappen of laf omdat ik op mijn eentje niets deed?
Nog lang keek ik achterom maar zag die jonge gast niet terug vrij komen. Wat er met hem gebeurd is vraag ik me af.
Hoeveel van die jongeren zijn van ‘s morgens vroeg op die manier lastig gevallen? Dan verschieten ze dat die gasten op een bepaald moment uit den bol gaan. Een mens wordt van minder kwaad en terecht, denk ik.
Roos.

ORDEHANDHAVING!
by Didi de Paris Saturday December 15, 2001 at 05:04 PM

Dit soort situaties (zoals door Roos beschreven) zijn al jaren schering & inslag. Tot '91 werkte ik op het Klein Kasteeltje. Elke ochtend in het weekend(als de werkmensen niet naar de hoofdstad komen) was ik er getuige van hoe willekeurig de "politie""diensten" tewerk gaan. Alles wat "vreemd" was werd/wordt systematisch geterroriseerd.