arch/ive/ief (2000 - 2005)

Israelische tanks vallen Gaza-strook binnen, betoog om 1:30 tegen de oorlog
by tom Saturday December 15, 2001 at 11:03 AM
tomdemeester@tiscalinet.be

Israelische tanks zijn de autonome Gazastrook binnengevallen ! Beit Hannoun is bezet, Apache-helicopters hebben Gaza stad bestookt. Laat ons reageren tegen deze criminele oorlogsstokerij van één van de meest agressieve en racistische regimes ter wereld, die maar blijven rugdekking krijgen van Europa en de VS. Betoog vanmiddag mee tegen de oorlog om 13:30 ! Genoeg is genoeg, laten we tonen dat we het niet langer pikken !

Vanmorgen zijn Israëlische tanks en bulldozers de autonome Palestijnse Gazastrook binnengevallen. In Beit Hannoun is volgens de Standaard het vuur geopenend op een Palestijnse politiepatrouille, Israëlische helicopters hebben het vuur geopend op Gaza city. Beit Hannoun is voor de helft bezet, en er is een uitgaansverbod afgekondigd door de Israelische troepen. Ondertussen zijn bij de bombardementen op Gaza in de voorbije nachten al minstens 17 Palestijnen gewond, onder wie ook vrouwen en kinderen, meldt de Standaard.

Hoelang gaan we dat nog tolereren ? Israël begint een oorlog tegen een onafhankelijke staat, Palestina ! Hoelang moeten we dat nog blijven slikken ? Afghanistan naar de middeleeuwen gebombardeerd, Palestina aangevallen, de VS plant aanvallen tegen Soedan of Irak. Hoog tijd om vanmiddag te betogen tegen de oorlogspolitiek van de westerse landen (start 1:30)