arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sit-in geannulmeerd omwille van de spanning gecreëerd door de politie
by arnaud Friday December 14, 2001 at 03:56 PM

De organisatoren van d14 hebben beslist om de sit-in niet te laten doorgaan om niet als excuus te dienen voor repressie tegenover vreedzame betogers vanwege de politieSit

Met de ruiten die door de harde kern aan de staart van de betoging werden gebroken is de spanning tussen betogers en politie gestegen. Tengevolge daarvan en van de nervositeit die de politiediensten, die low profile moesten blijven, tentoonspreiden hebben de organisatoren van D14 de sit-in actie op het Bockstaelplein afgeblazen. Die actie moest de onvrede van de manifestanten over het feit dat ze niet dichter bij het kasteel van Laken mochten betogen om door de ministers gehoord te worden, uitdrukken.
De organisatoren willen niet dat de politie de sit-in misbruikt om vreedzame betogers aan te vallen.

Hypocriet?
by Cassandra Friday December 14, 2001 at 04:10 PM

"Met de ruiten die door de harde kern aan de staart van de betoging werden gebroken is de spanning tussen betogers en politie gestegen."

--> En dan zou de politie de spanning "gecreëerd" hebben?

Toch niet
by peter Friday December 14, 2001 at 06:56 PM

Inderdaad een beetje ongelukkig geformuleerd. Sorry 't moet allemaal zeer snel geen. Gelukkig je ons erop wees. Wat we bedoelden was 'de politie maakt gebruik van de acties van een kleine groep van mensen om meer dan 20.000 mensen te terroriseren.' Niet hypocriet dus.