arch/ive/ief (2000 - 2005)

Jammer, maar evenzeer feiten
by argus Friday December 14, 2001 at 03:47 PM

Incidentloos manifesteren lijkt moeilijk haalbaar. Brussels burgemeester Thielemans marginaliseert heethoofden. Zware incidenten met de politie blijven voorlopig uit.

Freddy Thielemans heeft de politie bevolen voorlopig niet in de grijpen. Hij noemt de acties het werk van een kleine minderheid die de betoging misbruiken.

Op de hoek van de Strijderssquare en het Emile Bockstaelplein, zijn vijf ruiten van een BBL-filiaal volledig ingegooid. In de Stefaniastraat zijn ruiten van een Dexia-filiaal ingegooid. Eerder was al een Fortis-kantoor in de Jubelfeestlaan aangevallen. Op het getroffen BBL-kantoor zijn slogans gespoten als 'No war but the class war', en 'Abolition de la monnaie' en 'Euro: monnaie d'escrocs'.


Werkhuizenkaai ©blg
Aan de Werkhuizenkaai hebben manifestanten de ruiten van het plaatselijk politiecommissariaat ingegooid. De manifestanten sloegen met stokken en gooiden stenen en dranghekken tegen het politiegebouw. Er steken momenteel vier dranghekken door de ruiten. De politie is binnen de schade aan het opmeten maar is niet tussen beiden gekomen bij de aanval.

In de Groendreef zijn van drie personenwagens Mercedes de ruiten ingeslagen. Achter de ruitenwissers van de vernielde auto's zijn papiertjes gestopt met het opschrift "sorry" in viltstift. Een cordon politieagenten beschermt intussen het KBC-gebouw aan de Havenlaan. Achter het politiecordon staan één sproeiwagen en tien gepantserde politievoertuigen. Een politiehelikopter hangt in de lucht. Het politiecordon staat opgesteld tussen het gebouw van Thurn & Taxis en dat van de KBC in. Op en rond het Emile Bockstaelplein was de sfeer even gespannen.

onnozele geweldenaars
by dirk Friday December 14, 2001 at 04:30 PM

dus het kapot slaan van oude Mercedessen, die wellicht toebehoren aan Marokkaanse immigranten woonachtig in een achtergestelde buurt, is tegenwoordig 'klassenstrijd'?
de gebruikers van geweld bewijzen eens te meer dat ze leeghoofden zijn.