arch/ive/ief (2000 - 2005)

D14 :eerste nieuwtjes van de betoging
by indymedia dispatch-update Friday December 14, 2001 at 11:11 AM

D14 :eerste nieuwtjes van de betoging

Volgens de politie zijn er zo`n 7000 betogers aanwezig. Volgens onze bronnen zijn er een kleine 10.000.
Volgens afspraak zouden de NGO`s de kop van de betoging nemen, gevolgd door ATTAC. Deze groep is echter zo klein (een 400 tal volgens getuigen), dat andere groepen, zoals de Engelse SWP en andere antikapitalistische groeperingen , deze plaats fysiek innemen.

what the f**k are they doing?
by ase Saturday December 15, 2001 at 12:14 AM

Hoi,

Ik was op de betoging vandaag, de flikken hebben het echt TE grof gemaakt. Bedankt om de dag voor iedereen te verkloten... En begin please niet over de "gewelddadige elementen onder de anarchisten", JULLIE zijn schuldig hieraan en niemand anders. JULLIE hebben geprovoceerd, JULLIE hebben gechargeerd (omdat we een vuurtje hadden gestookt), JULLIE hebben waterkannonnnen ingezet bij -3 graden Celsius, JULLIE gebruikten traangasgranaten waar ouderen, vrouwen, kinderen en zelfs babys bijliepen,JULLIE sloten ons op, JULLIE weigerden om ons naar huis te laten gaan, JULLIE ZIJN DE KLOOTZAKKEN, MAAR WIJ KRIJGEN DE NAAM!

STOP FASCISM!!!

Waarom ontkennen?...
by Aaike Saturday December 15, 2001 at 02:12 AM
aaikedewever@hotmail.com

...dat er binnen de betoging ook individuen waren die geweld gebruikten en dat ook dit verkeerd is?

We moeten alle geweld veroordelen, zowel dat van de politie, als dat van de (kleine minderheid van) actievoerders. Punt uit. Dit bied geen oplossing (evenals een woordenwisseling over wie nu juist schuldig is...