arch/ive/ief (2000 - 2005)

Waarom er geen groene vlaggen zullen wapperen in Brussel.
by christophe callewaert Thursday December 13, 2001 at 05:34 PM

Een zinnetje volstond om de groenen te doen struikelen over het platform van de NGO's.

19 oktober: groene vlaggen wapperen boven het centrale plein. De actiegroep Hahalev rukte uit en probeerde Jos Gysels een roomtaart in het gezicht te duwen. Zij wilden daarmee naar eigen zeggen de spot drijven met "de ietwat absurde deelname van Agalev als partij aan de andere globaliseringsbeweging."
Vandaag, 14 december, zal Hahalev werkloos blijven. De Belgische groenen partijen trekken zich uiteindelijk terug uit het Netwerk van NGO's dat samen met D14 de betoging organiseert. Zij struikelden uiteindelijk over één zinnetje.
"Het netwerk 'Een ander Europa voor een Andere Wereld' veroordeelt categorisch de militaire acties van de wereldmachten in Afghanistan." Nu is het tenminste duidelijk wat de groenen willen. Het is ook logisch. Als regeringspartij steunen zij via het Belgische voorzitterschap het optreden van Amerikaanse en Britse troepen in Afghanistan en binnenkort in de rest van de wereld.
"Ja, maar zonder ons zou het nog veel erger zijn," zo verdedigt een Agalev'er zich op Indymedia.
Tja, dat zullen de ouders van de kinderen die onlangs stierven omdat ze een voedselpakket met een clusterbom verwarden graag horen. Idem voor de vele miljoenen die nog altijd met de hongerdood bedreigd worden. Agalev heeft niks gedaan om deze oorlog te stoppen, tenzij men aanneemt dat de schimmige persberichten die ze af en toe op de wereld loslaten invloed hebben op het Europese beleid. Laat het voor iedereen duidelijk zijn: de deelname van de groene regeringspartij aan deze beweging is inderdaad een beetje absurd.

volledig gelijk!
by w Thursday December 13, 2001 at 05:49 PM
wouwie35@hotmail.com

Je hebt volledig gelijk. Stop de hypocresie van Agalev... Ze komen enorm belachelijk over.
Al die mensen die dachten dat agelev iets kon veranderen nu ze in de regering zitten zijn mooi in hun onderbroekie gezet. Is het zo dat je je kiezers behandelt???

...
by ... Thursday December 13, 2001 at 06:54 PM

...

domme nonsens
by Willem Stevens Thursday December 13, 2001 at 07:20 PM
blablabla@pi.be

Al die mensen (en kiezers) die dachten dat Agalev - met ca 10 % van de stemmen - alles ging veranderen, hebben zich inderdaad vergist. Waarom beseffen ze niet dat we in een parlementaire democratie leven. En dan nog één waarin coalities met anderen nodig zijn om een regering te vormen. Geef mij eens één democratisch alternatief dat met een beperkt gewicht in de regering ALLES of meer dan Agalev zou veranderen. van hypocrisie, of nog erger van demagogie gesproken. Mensen die in simplistische termen van alles en niets denken, spreken en handelen zijn gevaarlijke antidemocraten en horen bijgevolg niet thuis in een beweging die ijvert voor een sociale, duurzame én democratische wereld.

Waar gaan we naar toe met de groenen ?
by jpe Thursday December 13, 2001 at 10:09 PM

Aha Willem, je hebt de weg naar Indymedia gevonden.

Enne ... ze waren er wel hé, de delegaties van Ecolo en Agalev op de vakbondsbetoging. Wie het niet gelooft: ik heb het op video. En ze waren nog vriendelijk ook en van Ecolo kreeg ik het kleinste boekje dat ik ooit zag: iets groter dan een duimnagel. Leuk aandenken.

Maar de discussie over Agalev die verdienen eens een uitgebreide vergadering tussen Agalev-Ecolo en de antiglobalisten (dat deel dat nog met de groenen wil discussiëren). Als je ziet dat een Ecolo-topman nu al oproept tot een 'francophoon front' ... Waar gaan we naar toe.