arch/ive/ief (2000 - 2005)

11/12-12-2001: Belfort, Gent: "Anti-terroristische wetten als excuus om..."
by ert Thursday December 13, 2001 at 03:28 PM

11/12-12-2001: Belfort, Gent: "Anti-terroristische wetten als excuus om sociale strijd te onderdrukken"


De nacht van 11 op 12 december 2001 werden 4 personen opgepakt terwijl ze het dekzeil van het belfort in gent aan het bespuiten waren met de slogan: ""Anti-terroristische wetten als excuus om sociale strijd te onderdrukken" "Voor een wereld zonder dwang".
Na 6 uur werden deze weer vrijgelaten. Deze actie was naar aanleiding van de Eurotop op het einde van de week waar veiligheid als 1 van de hoofdpunten besproken wordt. Hier de verklaring:

2 Vliegtuigen crashen in het WTC op 11 september en de Westerse landen zien het mogelijk om wat extra repressieve maatregelen door te voeren. Deze week in Brussel (14-15 december) bespreken de ministers van de EU deze nieuwe maatregelen die het opkomende terrorisme moeten bestrijden en dus de ‘echte criminelen' moeten aanpakken.
Niet als je tussen de regels kijkt, de nieuwe maatregelen treffen de burger.
Als de nieuwe antiterrorisme maatregelen erdoor komen dan wordt het doek rond je mond nog wat meer aangetrokken. De criminalisering van migranten en dissidenten wordt opnieuw een graad hoger gezet in een wereld waar democratie – en zogezegd vrije meningsuiting – een stokpaardje is.
De nieuwe terrorisme definitie zou o.a. inhouden dat ‘het onwettig in bezit nemen of het vernielen van openbare ruimtes, de openbare weg of openbare vervoersmiddelen' een terroristische daad is. Het publiek op straat komen, gewoon het recht op protest wordt hier grofweg van tafel geveegd.
Het ondersteunen of het maken van propaganda voor terroristische groeperingen valt ook onder deze definitie. Maar wat zijn die terroristische groeperingen dan? En wat is die vrijheid van meningsuiting dan?
Dan hebben we nog niet gesproken over de verhoogde controle aan de grenzen van Fort Europa, de verdere ontplooiing van de Europese inlichtingendienst, nieuwe bevoegdheden voor het rechtsapparaat. De politie zal vlugger toelating krijgen om binnen te dringen in de privé-sfeer. Het lezen van e-mail, opvragen/afluisteren van telefoongesprekken,... Het verder uitbouwen van de geweldplegerdatabank met o.a. irisscans.
Deze repressieve maatregelen komen dan nog eens bovenop de al aan de gang zijnde repressie tegen dissidenten en migranten. De schandalige praktijken in de gevangenis, een democratische wereld waar isolatie en opsluiting een realiteit is. De agressieve migratiepolitiek, een vrije wereld waar een mens nog ‘illegaal' op zijn hoofd kan gestempeld krijgen en opgesloten wordt. Een asielzoeker wordt van crimineel nu ook al terrorist.
Zullen al deze aanpassingen terrorisme indijken of is dit een handige weg om het opkomend protest te onderdrukken en verder de muren van fort Europa op te werpen?

NEER MET ALLE MUREN ROND EN IN FORT EUROPA!!!
VOOR EEN WERELD ZONDER DWANG!!!

wordt vervolgd
by info Thursday December 13, 2001 at 09:29 PM

Vandaag in de kranten: het viertal riskeert 2 weken tot 1 jaar gevangenisstraf en een boete van 5.OOO Bf tot 200.000Bf; ook zou de schadeclaim kunnen oplopen tot 500.000Bf!!!
En dit voor wat verfwerk op jutedoeken!??
SOLIDARITEIT!