arch/ive/ief (2000 - 2005)

Alternatieve Bologna lessen aan Universiteit Gent in kader van studentenprotest
by Attac-RUG Thursday December 13, 2001 at 01:46 PM
Attac-RUG@attac.org Sint Pietersnieuwstraat 45 9000 Gent

Naar aanleiding van de Eurotop en het verschijnen van het ontwerpdecreet dat de Bolognaverklaring moet implementeren organiseerde Attac-RUG infolessen op donderdag 13 december.

In samenwerking met Prof Dr. M. Boone, Prof Dr. E. Vanhaute en Dr V. Lambert organiseerde Attac-RUG donderdag 13 december alternatieve lessen over de nakende onderwijshervormingen. Prof Boone was bereid om tijdens zijn twee lessen Historische Kritiek, waarvan iedere les door ongeveer 500 studenten wordt gevolgd, telkens een halfuur uit te trekken om de Bolognaverklaring algemeen toe te lichten. Aangezien deze les 2x wordt gegeven werden zo op een voormiddag een duizendtal studenten geïnformeerd over wat de mogelijke gevolgen zijn van Bologna. Deze drie professoren hadden het vooral over de op de loer liggende gevaren van deze verklaring. Samen met Attac-RUG delen deze professoren de vrees dat de verklaring de deur open laat voor een informele ranking van universiteiten en toenemende marktpenetratie van ons onderwijs! Het spreekt voor zich dat een beweging als Attac-RUG die ijvert voor een democratisch, kritisch en op emancipatie gericht onderwijs, zich verplicht voelde te reageren. We roepen dan ook de onderwijsinstanties op om studenten en onderwijspersoneel duidelijke info te verschaffen.

Nee aan de onderwijsmarkt!!
Wij willen een democratischer onderwijs!!!!

Mvg,
J.B. en J.V.

Info Bolognaverklaring
by PV Thursday December 13, 2001 at 06:18 PM

Aangezien ik na een loopbaan van bijna 30 jaar ook nog altijd blijf staan achter een democratisch, kritisch en op emancipatie gericht onderwijs, steun ik jullie volkomen. Ik hou van Italië, Toscane en de stad Bologna, maar laat onderwijs niet ten prooi vallen van liberalen, vroeger Pest Voor Vlaanderen, nu PVO ( O = .... )
( Texte français sur simple demande JV )