arch/ive/ief (2000 - 2005)

SAM roept op tot algemene werkonderbrekingen
by Sam Guevarra Wednesday December 12, 2001 at 04:09 PM
samguevarra@hotmail.com

De beweging STUDENTEN ARBEIDERS MIGRANTEN roept op tot spontane stakingen en acties tijdens de top van Laken. Iedereen wordt gevraagd spontaan het werk neer te leggen en de straat op te trekken om te protesteren tegen de EU-top.

De beweging SAM roept alle Studenten Arbeiders Migranten van België op om de komende drie dagen het werk neer te leggen. VOlgens SAM moeten de arbeiders niet wachten op de vakbonden, daar die toch geen initiatief ondernemen in de richting van écht protest tegen het meedogenloze neo-liberale beleid van Europa. SAM roept op om niet langer de wet van Europa en haar asociale, ondemocratische beleid te gehoorzamen en vraagt burgerlijke ongehoorzaamheid en verdere acties. SAM zal iedereen die haar via email (samguevarra@hotmail.com) verwittigt, proberen te helpen en bij te staan in acties. SAM kondigt aan dat haar broer TOM (waar wij verder geen info over hebben, maar die écht boos is) een stadsguerilla plant tijdens de EURO-top.
SAM vraagt studenten uit de les weg te blijven of weg te gaan na 5 minuten. ARbeiders moeten spontaan het werk neerleggen of massaal ziek melden. Alle actievoerders moeten zich dan verzamelen op strategische punten. SAM roept ook op om fabrieken, scholen en universiteiten te bezetten. ZIj zijn eigendom van het volk, en dat moet maar eens duidelijk getoond worden.
Hasta la victoria siempre! SAM

SAM is ok, maar TOM lijkt me nogal sterk.
by Kenneth Rumes Wednesday December 12, 2001 at 04:19 PM
kennethrumes@hotmail.com

Ik heb de voorbije weken meermaals telefonisch contact gehad met mensen van SAM. ZIj hebben me ook nu op de hoogte gebracht van hun actie. Ik heb hen ook uitgelegd hoe ze zelf hun mededelingen op Indymedia kunnen brengen. SAM is een verbond van losse medewerkers die een ultralinkse koers varen tegen het kapitalisme in. Zij proberen daarin zeer breed te werken. Enige anarchie is hen niet vreemd. Burgerlijke ongehoorzaamheid evenmin. Hun duistere broertje TOM lijkt me minder onschuldig. TOM staat naar verluid voor Tegenstand Oproer Massaverzet en deinst niet terug voor geweld. Daarom roep ik iedereen op de oproepen van SAM wél te volgen, maar uit te kijken voor TOM. Geweldloos verzet is nog altijd het beste. De mensen van SAM kennen misschien wel mensen van TOM, maar distancieren zich ervan. SAM staat voor geweldloosheid en legaliteit.
Tot in Laken allemaal!

sam snapt het
by octo Wednesday December 12, 2001 at 05:46 PM
sky53278@skynet.be

maar laat jullie niet ontmoedigen indien de respons slechts
matig is...het begrip onder de arbeiders groeit, maar de
samenloop van omstandigheden en de impulsen tot akie zijn nog niet tot wasdom gekomen