arch/ive/ief (2000 - 2005)

Fascisten betogen op D 15. Protesteer!
by geert cool Tuesday December 11, 2001 at 10:55 PM
blokbuster@pandora.be 02/345 61 81

Fascisten hebben toelating om in Brussel te betogen. Protesteer hierover tegen de burgemeester!

Protesteer tegen fascistische optocht in Brussel op 15 december

Hieronder vind je een brief aan burgemeester Thielemans van Brussel in verband met de aankondiging van een manifestatie van de ‘Nationalisten tegen Globalisering' op 15 december e.k. in Brussel. Wij vinden het belangrijk om te reageren omdat we ervan overtuigd zijn dat het niet mogelijk mag zijn dat dergelijke organisatie, die inderdaad gelinkt is aan het Vlaams Blok, ruimomvattende slogans en symbolen van ons overneemt en dus meteen ook in verband wordt gebracht met de antiglobaliseringsbeweging. Wanneer zij actie voeren op 15 december in Brussel zal dit zeker gebeuren. Los daarvan vrezen wij voor rellen wanneer het Brussels stadsbestuur deze nationalistenbetoging laat doorgaan.

Wij zouden U willen vragen deze brief te ondertekenen en door te sturen naar de burgemeester op bijgevoegd faxnummer of e-mail adres.

Fax : 02.279.50.21
E-mail : Kabinet.Bgm.Thielemans@brucity.be

Meer info over de "Nationalisten tegen Globalisering" vind je op de website van Blokbuster: blokbuster.antifa.net

Geachte heer burgemeester,

Net zoals dit eerder het geval was in Brugge en Gent, hebben de zogenaamde ‘Nationalisten tegen globalisering' aangekondigd om op 15 december actie te voeren in Brussel. De standpunten en beweegredenen van deze zelfverklaarde ‘echte antiglobalisten' staan lijnrecht tegenover de onze. Wij dulden het dus niet dat de antiglobaliseringsbeweging, die antiracistisch en internationalistisch is, gelinkt wordt aan deze beweging van bekrompen nationalisten. Niet toevallig werd het persbericht van de ‘Nationalisten tegen globalisering' verstuurd door Steven Bosselaer, voormalig OCMW-raadslid van het Vlaams Blok en tot vorig jaar ondervoorzitter van de Vlaams Blok Jongeren.

Verschillende organisaties die deelnemen aan onze actieweek vinden hun oorsprong in antiracistische en antifacistische bewegingen, in België of in het buitenland, of baseren zich op diens ideeën. Het is dus duidelijk dat wij niet willen dat de ‘Nationalisten tegen globalisering' in verband gebracht worden met de antiglobaliseringsbeweging.

Buiten het feit dat we het niet eens zijn met de standpunten van deze beweging vrezen we voor fysieke conflicten wanneer deze nationalisten actie voeren op een dag dat er duizenden antifacistische manifestanten uit de hele wereld aanwezig zijn in de stad.

De organisatoren van de betogingen op 13, 14 en 15 december richten zich erop om deze week massale maar geweldloze acties te doen plaatsvinden in Brussel. Maar zoals bij de betogingen in Genua gebleken is kan de aanwezigheid van extreem rechts leiden tot rellen.

Daarom zouden wij U willen vragen de ‘Nationalisten tegen globalisering' geen toestemming te verlenen om een manifestatie te houden in Brussel tijdens de actieweek ‘een ander Europa voor een andere wereld', die loopt vanaf zaterdag 8 december tot en met zaterdag 15 december.

Hoogachtend,

NAAM

what's in a name
by Yo Wednesday December 12, 2001 at 02:16 AM

Hou er toch gewoon mee op om jezelf "anti-globalist" te noemen.
Iemand wiens ideaal een wereld ( globe ) is, waar eenieder ( iedereen dus ) in de mogelijkheid gesteld wordt om een menswaardig bestaan te leiden, waar solidariteit onder volkeren geen loos begrip is, waar de mens en niet de handelsbelangen de maatstaf zijn, waar welvaart op een eerlijke manier over de wereldbevolking verdeeld wordt, enz., is geen anti-globalist.Dit zou ondertussen algemeen geweten moeten zijn.
Universalist, antikapitalist, sociaal globalist,anarchist of viezentist. What ever!
Anti-globalisten zijn enge, moreel bekrompen mannetjes die eigenbelang voorop stellen.