arch/ive/ief (2000 - 2005)

Korte interviews vanuit Cinema Nova - D11
by Peter Darin Tuesday December 11, 2001 at 08:13 PM
peterdarin@hotmail.com

Canan, Tristan, Florent en Lizet vanuit Cinema Nova - dinsdag D11

Canan van het videocollectief 'Kanal B' komt uit Berlijn en D14 wordt haar eerste grote betoging. Ze is dus net als ik tamelijk nieuw in het vak. Vooral de vele mensen uit alle mogelijke landen die in de Cinema Nova samentroepen wekken haar enthousiasme. Ze vindt het belangrijk dat de mensen gehoord worden want met Europa in het algemeen en de EU in het bijzonder gaat er vanalles fout.
Tristan van een Franse non-profit TV is in Brussel om een film te maken over 'hoe betogers publieke ruimten innemen of desnoods veroveren op de politie'. Hij komt ook betogen tegen het Fort Europa en voor een Europa dat open staat voor alle culturen.
Florent komt ook uit Frankrijk, meer bepaald uit Marseille. Hij brengt twee ploegen van PRIMITIVI mee die Inymedia gaan helpen om correcte informatie over de manifestaties te geven want bij de grote mediaconcerns moet je die niet gaan zoeken.
De laatste persoon die ik met mijn vragen lastig val is de zoete voice van Radio Bruxxel, onze aller Lizet. Zij werd als drietalige door Indymedia.be gevraagd om die gastvrije Belgen uit de nood te helpen. Je kan haar )-by the way- trouwens elke dag beluisteren van 11u tot 11u. Als dat geen krachtprestatie is (voorlopig doet ze het zonder caffeïnehoudende energydriks - amazing!) Ondanks de massale staatsprogada over de EU kan ze nog steeds geen enkel voordeel zien in dat gedrocht. De EU wordt de mensen zonder enige inspraak in de strot geramd.
Tot zover - morgen meer