arch/ive/ief (2000 - 2005)

Anciaux en de Chiro
by yvan Monday December 10, 2001 at 07:03 PM
mdhamers@yahoo.com

Ik kreeg deze tekst doorgemaild en vind het een goed idee om te reageren... OPROEP AAN IEDEREEN DIE ZICH OP DE EEN OF ANDERE MANIER BEZIGHOUDT MET HET VERENIGINGSLEVEN!!!!!

Op 20 september 2001 werd het ontwerp-Koninklijk Besluit omtrent de Billijke Vergoeding principieel goedgekeurd. Deze bepaalt dat vanaf 1 december 2001 door elke vereniging of persoon een extra vergoeding moet betaald worden voor alle socio-culturele activiteiten (eetfestijn, spelnamiddag van jeugdbeweging, bals, fuiven, optredens, kwissen,...). Deze vergoeding komt nog eens BOVENOP de SABAM-vergoeding. Iedereen van jullie zal wel weten dat het organiseren van één of ander evenement reeds heel wat kosten met zich
meedraagt en dat nog een extra vergoeding misschien wel fataal is om een beetje winst over te houden. Daarom doe ik bij deze een oproep aan alle sportclubs, jeugdbewegingen, culturele verenigingen, seniorenclubs, ... maar ook aan alle individuele organisatoren van bals, fuiven, kwissen,... Zet uw naam onderaan de lijst bij, stuur hem terug naar mdhamers@yahoo.com en zendt deze mail door naar iedereen die volgens jou iets met het verengingsleven te maken heeft. Vermits de heer Bert Anciaux Vlaams minister is van cultuur, jeugd en sport en vermits hij zelf een oud-lid is van een jeugdbeweging vind ik dat het zijn taak is om tegen dit Koninklijk Besluit in te komen. Eventueel moet hij maar zorgen dat deze Billijke Vergoeding gesubsidieerd wordt.
HELP HET VERENIGINGSLEVEN!!!!!!!
Alvast bedankt,
Maarten D'hamers
Chiro Juventa Kemzeke