arch/ive/ief (2000 - 2005)

BIAC,DAT, DAVIGNON
by Guido Monday December 10, 2001 at 09:47 AM

De Vlaamse regering zou nu misschien via Zaventem geld geven aan DAT.

De Vlaamse regering zou misschien via Zaventem geld steken in DAT.
BIAC is de maatschappij die de luchthaven uitbaat. In de Raad Van Bestuur van Biac vinden we Etienne Davignon terug.Het is dezelfde Davignon die DAT heeft opgericht met Lippens..Het is ongelooflijk hoe men fraudeert en de Vlaamse en federale regering zitten er gewoon op te kijken. 12000mensen verliezen hun job en een paar gepensioneerden blijven rustig hun zakken vullen.

In De Morgen van 10-12
by Guido Monday December 10, 2001 at 11:13 AM

Vandaagin De morgen legt de woordvoerder van het Steering Comitee(groep van investeerders) van DAT uit waarom de participatie van de federale overheid in DAT nodig is.
"...Deze participatie is nodig om het lange afstandsnetwerkwerk van Sabena in een afgeslankte vorm en met klemtoon op Afrika weer op te starten. Die langeafstandsvluchten zijn een noodzaakom van DAT op lange termijn een duurzame maatschappij te maken want de Belgische thuismarkt is té klein om echt succesvol te kunnen zijn."
Waarschijnlijk moeten we hier lezen dat het voor sommige industrielen en bedrijven(bv. Umicore, het vroegere Union Minière) echt wel nodig is dat de verbindingen met Afrika, meerbepaald Kongo, hersteld worden. Zo kan men daar de kolonisatiepolitiek van 100 jaar gleden blijven handhaven en kunnen zwarte kindjesin de mijnen grondstoffen opgraven voor de rijke, dikke mijnheren uit Belgie.

Detail: Het opiniestuk in DM is vandaag van Douglas De Coninck en hem is het ook opgevallen dat en maand geleden Verhofstadt niets wou weten van staatssteun aan DAT en nu opeens is hij boos op de Vlaamse regering omdat die niet wil investeren. De titel van het stuk: Duistere krachten.