arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nog een reden nodig om straks te gaan betogen?
by christophe Sunday December 09, 2001 at 12:04 PM

Vanmiddag 14u00: betoging tegen de oorlog in Palestina. Vertrek aan het Noordstation te Brussel. Ik weet de precieze vertrekplaats niet, maar ik zou zeggen: volg de blauwe mannetjes.

Israëlisch leger doodt vier Palestijnen bij inval autonome gebieden
Zelfmoordaanslag in Haifa
09:23:22

JERUZALEM - Israëlische troepen zijn zondag twee Palestijnse dorpen op de Westelijke Jordaanoever binnengetrokken. Daarbij doodden ze vier Palestijnse politieagenten. In Haifa raakten minstens acht Israëli's gewond toen een Palestijn zichzelf opblies op een kruispunt in de stad Haifa.

Een Palestijnse veiligheidsfunctionaris zei dat verscheidene Israëlische tanks de dorpen Ramin en Anabta ten oosten van Tulkarm binnenrolden en het vuur openden op een Palestijnse politiepost. De politie schoot daarbij terug. Bij het vuurgevecht werden vier Palestijnen gedood en raakten twee gewond.

De Israeliërs zeggen dat de Palestijnen het vuur openden.

Na drie uren zouden het Israëlische leger Ramin verlaten hebben, maar Anabta zou nog steeds bezet zijn.

Volgens het leger was men op zoek naar militanten en werden 21 Palestijnen gearresteerd. Ook is een huis in Anabta uitgebrand en werd de hoofdstraat van het dorp verwoest.

Nog vanacht zouden Israëlische troepen Palestijns autonoom gebied in het zuiden van Gaza zijn binnengetrokken en een politiepost hebben vernield. Ooggetuigen in Rafah vertelden dat twee bulldozers de post vernielden terwijl twee tanks voor vuurdekking zorgden. Nadien trokken de Israeli's zich terug.

Legerbronnen zeiden aan de Israëlische radio dat vier militaire voertuigen vanuit de joodse kolonie Morag Rafah zijn binnengetrokken nadat Palestijnen twee mortiergranaten hadden afgeschoten op de kolonie. Ze voegden er aan toe dat er gelijkaardige operaties komen tot dat de mortieraanvallen stoppen.