arch/ive/ief (2000 - 2005)

Border action against EU
by Otto Schily Tuesday December 04, 2001 at 04:03 PM
openup@gmx.li Rotes Buero Aachen,Scharlottenstr.6,52070Aachen

actiondays against new security laws movement-restriktions and closed borders, specialy in time of the EU summet,. Ationdays from the 11.12 to 14.12 in Aachen at the border,

In beweging blijven
Nieuwe wetten, oude grenzen?
13-15december; EU-top in Brussel
Uitreisverbot, inreisblokade, hooliganismewet, residentiewet…

Sinds Genua of tenminste sinds Goeteborg, zal het ook de laatste van ons wel duidelijk geworden zijndat de zogennaamde hooliganwetgeving ook tegen linkse groepen en vooral tegen antiglobaliseringsaktivisten gebruikt worden. Dit heet konkreet dat de veel geprezen reisvrijheid als ook de vrijheid tot demonstreren verloren gaan. Mensen werden verplicht sich te melden op het lokale politiebureau tijdens de laatste EU-tops om zo te verhinderen dat zij deel zouden nemen aan de demonstraties en kregen een uitreisverbot opgelegd.
Vluchtelingeninitiatievenvoeren al meerdere jaren aktie tegende residentieplicht , die mensen verbiet hun woongemeente te verlaten, het opzet van deze wet is het hen onmogelijk te maken van zich politiek te involveren als ook vrijbinnen duitsland te bewegen. In plaats van deze wet afteschaffen, word een bijna identische struktuur in het leven geroepen die dan wel van tijdelijke natuur mag wezen maar ook op andere bevolkingsgroepen toegepast kan worden , en toegepast wordt.
Sinds11 september staan thema's als de vermindering van de burgerrechten,grootschalinge razzia's en de vereenvoudiging van de persooskontrolle ter debatte ,en dit alles in kader van antiterrormaatregelen, dit alles maakt het moeilijker verzet uit te oefenen maar ook noodzakelijker.Wij stellen voor met de komende EU-top in Brussel niet heimelijk de grens oversteek te wagen maar:

AKTIEDAGEN IN AAKEN VAN 11-14 DECEMBER OP DE DUITS-BELGISCHE IN AAKEN

Wij willen mogelijk met vele mensen, die denken dat ze problemen krijgen aan de grensovergang, kollektief de grensoversteek eisen . Met publieke akties, demos en blokaden kunnen we druk uitoefenen en zo een grensoversteek forceren en daarbij gelijktijdig deze nieuwe repressieve wetten aan het grotere publiek bekend maken. Om het publieke interesse te wekken zullen we met een dicussieforum, te Aaken, voor het begin van de EU-top starten.

Het Forum
zal zich bezighouden met de nieuwe internationale repressievormen, de juridische achtergronden,en onze mogelijkheden tot handelen. (Het voorlopige Forumprogramma bevind zich op de achterkant)

De Aktiedagen
‘s Vrijdags willen honderden mensen samen in bus- en autokonvooien de grens oversteken, Om deze kollektieve grensoversteek te ondersteunen willen we vanaf woensdag aktie voeren aan de grensovergang en in Aaken zelf. Moest de oversteek niet lukken gaan wij in geen geval braaf naar huis…. EU is niet enkel in brussel.
m

Voolopig programma
van de aktiedagen en de discussieforen
(mogelijke veranderingen in het programma vinden jullie op onze home-page)


Di 11.12.01

16;00 Forumbegin: de nieuwe wetten ter beperking van de bewegingsvrijheid,de uitbouw van het repressieve kontrolleapparaat
Berichten van EA-Berlin/Milaan aansluitend dias en filmen…


Wo 12.12.01

Foren over de volgende thema's:
Block1:10-12;00
Reisverbot van migranten (the Voice)
Repressie op het Internet
petities tegen gegevensvrijgave
‘s middags blockaden aan de grensovergang
Block 2; 16-18;00
Ervaringen van BBB
Juridische info's over Belgie
Globale repressie
Info over de EU-politiek
18;00 Open plenum
‘savonds koncert…


Do 13.12.01

10-12;00 Verzetsperspektieven tegen de globalisering
noch meer discussies
Voorstelling van de resultaten van AGS
‘s namiddags aktie aan de grens overgang en demo's

Vrij 14.12.01

8;00 Verzamelen voor de kollektieve grensoversteek (contacttelefoon voor meer info)
+ nog meer akties in voor bereiding+ workshops ter voorbereiding van de akties+Ideen + materiaal meebrengen


Orgas:
Slaapplaatsen zijn vooorzien
Vanaf diensdag kan men info krijgen over de toestand in Aaken en dat bij het Rode Bureau (rotes beuro)
er worden nog mensen gezocht die aktief willen meewerken aan het kongres en de aktievoorbereidingen
infotelefoon voor de aktie dagen en het kongres: 0241/5152476 of 0179/1896620 ofopenup@gmx.li ,oder OPENUP Rotes Beuro,Charlottenstr 6 52070 Aachen

Financiele bijdragen zijn ook welkom: Rotes Beuro Aachen onder vermelding van Camp , Sparkasse Aachen konto: 20026175 BLZ 39050000