arch/ive/ief (2000 - 2005)

Politiestaking op 13 december
by Overgenomen van de krant Tuesday December 04, 2001 at 06:09 AM

Het Vrij Syndicaat voor Openbaar Ambt (VSOA), een van de politievakbonden, zal op dertien december staken.

Net op de vooravond van de Eurotop in Laken hebben ze een betoging gepland, omdat ze niet te spreken zijn over de manier waarop de politiehervorming wordt doorgevoerd.
Het Nationaal Syndicaat voor Politie- en Veiligheidspersoneel (NSVP) neemt niet deel aan de staking. "Wij zijn niet te vinden voor zo'n vorm van chantage", weet Paul van Keer van het NSVP. "Staking is een wapen dat we hebben, maar dat wij voorzichtig hanteren".

Politiediensten voor cruciale beslissing
by Kenneth Rumes Tuesday December 04, 2001 at 01:55 PM
kennethrumes@hotmail.com

Het valt toe te juichen dat de politiediensten zelf bginnen te beseffen dat de Europese gemeenschap niet één en al feest vormen. Wat mij betreft hoeven de zilverknoopjes geen overuren te maken in december. Laat ze maar gerust massaal het werk neerleggen op 13-14-15 (en nu ook) 16 december. Zo kunnen zij de overheden van dit land en de Europese Unie een duidelijk signaal geven. Overigens zijn de politiediensten tijdens het magisch weekend van Laken dé overbodige factor. De beweging voor sociale globalisering heeft dat tijdens de voorgaande tops al duidelijk aangetoond. Nergens waren er incidenten. Misschien gaan de politiemannen weer creatief staken (baaldag nemen, gewoon ziek melden) en misschien zal de media dit weer normaal vinden. Hoe anders werden de creatieve stakers onder het onderwijspersoneel een maand geleden in de pers aangepakt! Maar goed, de politie uw vriend? Als zij binnen 2 weken eens niet de marionetten van het gezag spelen, een klein beetje.