arch/ive/ief (2000 - 2005)

jihad en moslimfundamentalisme op indymedia?
by Guido Monday December 03, 2001 at 04:44 PM

Extreem-rechts niet op Indymedia, oproep tot Jihad wel?

http://www.azzam.sh <indymedia.be
http://www.qoqaz.org/ <indymedia.org

De laatste twee, drie dagen vindt je hier en op Indymedia.org artikels over het aantal dode Amerikanen in Afghanistan. Deze artikels zijn vergezeld van webadressen en wanneer je daar op klikt kom je terecht op een website die informeert over de Jihad en de Mujahideen. Het enige verschil is dat op de verschillende Indymediasites verschillende adressen gegeven worden die telkens naar de zelfde site verwijzen.

Elke keer als er iets verschijnt op indymedia.be dat wijst op extreem-rechts, wordt dit van de site gehaald of komen er tal van commentaren. Op indymedia.org is dit ook zo, alleen wordt daar wel zeer veel getolereerd(antisemitisme bv.)wat dan ook heel felle reacties uitlokt.

Zelf heb ik geen problemen met vrije meningsuiting en in deze tijden van Amerikaanse propaganda is het wel interessant om ook eens te horen/te lezen wat de tegenstanders van de Amerikanen zeggen. En ook al heb ik een hekel aan alles wat politie of militair is(vooral Amerikaans militarisme) stel ik me toch de vraag of indymedia een spreekbuis moet worden van mensen die het leuk vinden om bij te houden op hun site hoeveel dode Amerikanen er al zijn en op te roepen voor de Heilige oorlog.

jihad
by Bart Monday December 03, 2001 at 04:54 PM
bart@thepits.be

Guido,

We doen ons best.
Bxl is binnen 9 dagen
Ik heb ook niet heel den dag den tijd om alle artikels te lezen, de links te volgen en dan van de site te halen.
Enkele van die jihad berichten zijn al van de site gehaald ....
als je er ontdekt stuur je best een mail naar:
imc-belgium-edito@lists.indymedia.org
met de het adres van het artikel (of de titel) en de vraag het te verwijderen.

Bart