arch/ive/ief (2000 - 2005)

15 D: Internationale Jongerenconferentie
by Internationaal Verzet Monday December 03, 2001 at 03:42 PM
internationaal.verzet@pandora.be 02/345 61 81

Op 15 december vindt in Brussel een jongerenconferentie plaats, die tot doel heeft de antikapitalistische strijd in Europa en internationaal te verenigen. Een belangrijk discussiepunt is de oorlog van de VS en hoe een sterke anti-oorlogsbeweging uitbouwen.

Doe mee met Internationaal Socialistisch Verzet
Kom naar de conferentie op 15 december in Brussel

Op 15 december vindt in Brussel een jongerenconferentie plaats, die tot doel heeft de antikapitalistische strijd in Europa en internationaal te verenigen. Een belangrijk discussiepunt is de oorlog van de VS en hoe een sterke anti-oorlogsbeweging uitbouwen.

We willen bouwen aan een internationale beweging tegen uitbuiting, oorlog, (staats-)racisme en milieuverontreiging. Op 13 en 14 december zullen mensen uit heel Europa samenkomen in Brussel. Betogen volstaat echter niet: als we iets willen veranderen, moeten we de antikapitalistische beweging verbinden met lokale gevechten van studenten en scholieren, van arbeiders en werklozen.

En we moeten discussiëren over een alternatief op het kapitalisme en hoe we kunnen vechten voor een andere maatschappij. In veel landen bestaan nu reeds antikapitalistische jongerengroepen met socialistische ideeën. Nu is het tijd om al die campagnes samen te brengen om een internationale campagne-organisatie te vormen.

De eerste stap hiertoe is een conferentie op 15 december om te bespreken hoe de oorlog kan gestopt worden, hoe de mondiale uitbuiting ten einde gebracht kan worden en waarmee we het moeten vervangen. De oorlog van Bush tegen de Afghaanse bevolking heeft reeds meer dan duizend levens gekost van onschuldige Afghaanse inwoners - duizenden meer zullen waarschijnlijk sterven voor 15 december. Tegelijkertijd gebruikt de EU de terroristische aanslagen en de oorlog als excuus om onze burgerlijke rechten in te perken. Dit maakt de kwestie van massaprotesten tegen de oorlog een dringende zaak. Indien mogelijk zullen socialisten uit Pakistan telefonisch getuigen op de conferentie. Er zullen sprekers zijn uit Europa, Brazilië, Australië,...


Wat gebeurt er op de conferentie op 15 december?

9u.-12u.30 Openingsmeeting "Geen oorlog! Geen uitbuiting!"
Met internationale sprekers over de situatie in de neokoloniale wereld, de oorlog, de redenen voor het terrorisme en de gevolgen van de oorlog, over de EU en andere kapitalistische instellingen, over kapitalisme en de nood voor een socialistisch alternatief, over hoe de antikapitalistische beweging uitbouwen,...

13u.30-15u. Werkgroepen
Werkgroepen over verschillende kwesties zoals antikapitalistische campagnes, milieu, onderwijs, jongerenrechten,...

15u.30-17u. Slotmeeting
De lancering van een internationale jongerenorganisatie. Presentatie van het platform, de naam en de structuur met discussie

Vergeet ook de d14-activiteiten niet op 15 december!
by Bert De Belder Monday December 03, 2001 at 05:29 PM
bert.debelder@wanadoo.be

Zoals binnen de Coördinatie d14 afgesproken, en zoals aangekondigd op affiches en flyers, heeft op zaterdag 15 december om 10 u in de ULB (Janson) een internationale meeting plaats van solidariteit in de strijd voor de vrede en voor een andere wereld, en om 13.30 u, van daaruit vertrekkend, een internationale mars voor vrede.
Het voorstel is om de kwestie Palestina daarin een centrale plaats te geven.
De werkgroep hiervoor komt bijeen op woensdag 5 december om 20 u in De Karavaan. Helpende handen welkom!

15 december
by gc Monday December 03, 2001 at 08:09 PM

Op 15 december zullen er tal van debatten en acties zijn. Met Internationaal Verzet willen we van die dag gebruik maken om onze talrijke internationale bezoekers samen te brengen in een conferentie (ook aan de ULB). Er zullen sprekers zijn uit verschillende ex-koloniale landen alsook Australië.