arch/ive/ief (2000 - 2005)

CHILI DRINGEND: GEEN OORLOG MAAR WERK
by SAP-POS / SJW-JGS Saturday December 01, 2001 at 11:52 PM
plantin@skynet.be

Brief geschreven door Eduardo Miño Perez vooralleer zich op te offeren.

CHILI DRINGEND: GEEN...
compa_ero.jpg, image/jpeg, 591x768

Brief geschreven door Eduardo Miño Perez vooralleer zich op te offeren.

"Ik ben Eduardo Miño Perez, CI: 6.449.449-K, militant van de Communistische Partij. Ik ben lid van de Chileense Vereniging voor Asbestslachtoffers. Deze groepering verenigt meer dan 500 personen die ziek en stervende zijn ten gevolge van asbest: weduwen van arbeiders van de Pizarreño-industrie, de echtgenoten en de kinderen die eveneens ziek zijn alleenmaar door te leven in een buurt nabij dit industriegebied . Er zijn reeds meer dan 300 personen gestorven die aan "mesoteliome pleural" leden, een kanker die veroorzaakt wordt door het inademen van asbest. Ik houd dit grote protest om de volgende zaken aan te klagen:

1.De Pizarreño-industrie en haar internationale holding, omdat ze haar arbeiders en hun families niet beschermd hebben tegen het gevaarlijke asbest.

2.Aan de inspecteurs van deze industrie, omdat ze de zieke arbeiders slecht behandeld en voorgelogen hebben wat betreft hun gezondheid.

3.De dokters die gezondheidsinspecties houden op het werk, omdat ze kant gekozen hebben voor het Pizarreño bedrijf en de arbeiders hebben voorgelogen door hen niet in te lichten over hun gezondheidstoestand.

4.Aan de Overheidsorganisaties, omdat ze hun verantwoordelijkheid niet hebben genomen in zake preventie en hulp aan de slachtoffers .

Deze laatste en verschrikkelijke vorm van protest heb ik met een volledig mentaalbewustzijn en in goede fysieke conditie gedaan om in te spelen op het geweten van de schuldigen en de omvang van hun criminele daden aan het licht te stellen. Deze waardige en bewuste protesthandeling heb ik eveneens gedaan:

tegen de grote bedrijven, die verantwoordelijk zijn voor het werkloosheidsprobleem, dat zich vertaalt in onmacht, honger en wanhoop voor duizenden Chilenen.

tegen de imperialistische oorlog, die aan duizende arme en onschuldige burgers het leven kost, om de winsten van de wapenindustrie de hoogte in te jagen en een globale dictatuur te creëren.

tegen de imperialistische globalisatie die de Verenigde Staten hegemonizeert.

tegen de ongemanierde, sluwe en laffe aanval tegen de zetel van de Chileense Communistische Partij.

Mijn geest die overloopt van menselijkheid, kan zoveel onrechtvaardigheid niet meer verdragen."

Eduardo Miño Perez