arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wij willen naar Laeken betogen: E-MAIL AKTIE
by (d14) Saturday December 01, 2001 at 04:11 PM

Om toelating te verkrijgen voor een democratische betoging, van het Klein Kasteeltje naar het grote Kasteel, op 14 december, vragen wij U deze E mail te versturen naar de burgemeester van Brussel, de Heer Thielemans.

-----------------------------------------------
Actie e mail.

Om toelating te verkrijgen voor een democratische betoging, van het Klein Kasteeltje naar het grote Kasteel, op 14 december, vragen wij U deze E mail te versturen naar de burgemeester van Brussel, de Heer Thielemans.
E mail adres: freddy.thielemans@brucity.be
Je kan zelf nog de brief veranderen, of aanvullen, en het best is de brief te ondertekenen.

-----------------------------------------------

"Menneken-Pis wil naar Laken!"

Mijnheer de Burgemeester, Op 14 december zullen duizenden, mannen en vrouwen, jongeren en minder jong, komende van gans Europa, in Brussel zijn om hun kritieken te uiten tegenover de opbouw van de Europese Unie, naar aanleiding van de Europese top in Laken.

Deze duizende personen hebben het democratisch recht om hun mening te zeggen en te manifesteren. Zij willen het recht hebben om in de nabijheid van de plaats waar de top plaats heeft, om op een 'symbolische wijze' hun stem te laten horen. Daarom vragen zij ook dat de betoging kan gaan langs de Kunstenaarsstraat( rue des Artistes) en de Parklaan (av. du Parc), om dan terug stad inwaarts te trekken. Uit de laatste berichten blijkt dat U hen de mogelijkheid weigert te betogen in de nabijheid van het Koninklijk Paleis van Laken.

Wij betreuren dit en we denken dat het traject waarlangs U de betoging wil leiden op 14 december, temidden in een verlaten, industriƫle zone en ver verwijderd van de top, frustraties en spanningen zal uitlokken, wat niet in het belang is van de manifestanten, noch van de autoriteiten. Wij vragen U ook een sterk democratisch signaal door op deze weigering terug te komen, in het belang van iedereen.

Hartelijk dank.

--handtekening--

Handtekening?
by PPP Sunday December 02, 2001 at 09:06 AM

Zeg snuggere slimkoppen, hoe willen jullie dat ik mijn handtekening onder mijn mailtje ga zetten? Inscannen? Of bedoelen jullie mijn .signature file, met daarin mijn "Don't upgrade to Windows XP, you better get Linux for free" slogan? Of misschien dat ik mijn handtekening met wat ASCII-art moet nabootsen? Wie weet dat jullie graag hebben dat ik met watervaste stift op mijn monitor ga kalken? Of promotie voor http://www.punkpage.nl/ onderaan mijn mailtje...
Met andere woorden: e-mailtjes verstuur je niet met handtekening. Dat kan niet, dat gebeurt niet.

toestemming nodig????
by Kri$catcher Sunday December 02, 2001 at 08:12 PM

alee alee, moeten we nu echt toestemming vragen om te mogen betogen of axievoeren? Nu krijgen we nog de parcours gedicteerd, straks moeten we nog met de EU-vlag rondlopen.

Wij willen onze stem laten horen
by manni Monday December 03, 2001 at 11:16 AM
manni_rennt78@hotmail.com

Wat nou? We willen gewoon demonstreren en laten zien dat we het menen en ons niet laten reguleren. Geldigheid van de handtekening, wat boeit dat nou?!!? Heb je niet iets beters te doen om je druk over te maken????

TO RESIST IS OUR DUTY WHEN INJUSTICE IS LAW
by w Monday December 03, 2001 at 05:36 PM
wouwie35@hotmail.com

't is altijd hetzelfde...
ook bij het uiten van je mening moet je je aan regeltjes houden. Hoe kan je nu een boodschap overbrengen als je niet in de buurt van diegene voor wie de boodschap is bedoelt mag komen???
FUCK THE EU!
@

Democratie???????????!!!!!
by Angie Tuesday December 04, 2001 at 07:57 PM

Toch al erg gekomen. Willen we eens opkomen voor onze mening dan moeten we nog vragen om toelating. Is dat hetgeen een democratie inhoudt.

!
by Bert Thursday December 06, 2001 at 01:02 PM

Satyagraha!

Afschaffen PLEASE.
by Realist Tuesday December 11, 2001 at 12:36 PM

Ze zouden die betoging beter afschaffen.
T'is altijd dezelfde miserie met antiglobalisten.

Slaapplaatsen
by Realist Wednesday December 12, 2001 at 04:36 PM

Dat burgemeester Thiemans de demonstranten beschouwt als gewone toeristen vindt ik maar normaal. Of willen de antiglobalisten er nog een gratis vakantie bovenop ? Democratie wil ook zeggen dat iedereen gelijk is voor de wet.