arch/ive/ief (2000 - 2005)

US-rechts-extremist verzender Anthrax-brieven
by generaal custer Friday November 30, 2001 at 12:01 PM
mongeneraal@hotmail.com

Amerikaans anti-abortus-activist zou honderden anthrax-brieven hebben verstuurd.

FBI verdenkt anti-abortusactivist van miltvuurbrieven

van een amerikaans persbureau

WASHINGTON - De federale recherche FBI verdenkt een voortvluchtige anti-abortusactivist van het sturen van honderden miltvuurbrieven. Het gaat om Clayton Lee Waagner, een van de tien meest gezochte voortvluchtige criminelen van Amerika. Dat heeft het FBI bekendgemaakt.

Er staat van deze mijnheer een prentje op http://www.destandaard.be

De FBI ziet Waagner als ,,hoofdverdachte'' en beschouwt hem als gevaarlijk. De voortvluchtige heeft volgens de federale recherche de verantwoordelijkheid voor 550 dreigementen opgeëist. Er staat een prijs van 50.000 dollar op zijn hoofd.

De honderden brieven waren in de tweede week van oktober en in de eerste week van november naar verschillende abortusklinieken aan de Amerikaanse oostkust gestuurd.

Waagner ontsnapte in februari uit de gevangenis in Clinton, in de Amerikaanse staat Illinois. Hij is veroordeeld voor verboden wapenbezit en diefstal en wordt verdacht van een serie bankovervallen. In een auto die de voortvluchtige achterliet troffen agenten wapens en een staafbom aan. Bovendien vond de politie een hele verzameling anti-abortuslectuur in het voertuig.

Waagner heeft toegegeven abortusklinieken te hebben bedreigd en noemt zichzelf een anti-abortuskrijger''

tiens
by Geert Van Damme Friday November 30, 2001 at 03:28 PM
Geert.vandamme@bitsmart.com

Gisteren berichten over de vermeende betrokkenheid van een VS-biodefensiespecialist en nu plots heeft de FBI een andere verdachte...

en?
by ... Saturday December 01, 2001 at 09:45 PM

Het is toch niet omdat ze twee verdachten noemen dat de ene de andere uitsluit?