arch/ive/ief (2000 - 2005)

St.-Ursula-instituut in OLV-Waver; school met Nazistische trekjes?
by Sam Guevarra Friday November 30, 2001 at 11:38 AM
samguevarra@hotmail.com

Een aantal leerkrachten in secundaire school in OLV.-Waver reageert op een incident rond het al dan niet toelaten van een hoofddoek door leerlingen aan te sporen nazi-symbolen te dragen. Wanneer grijpt iemand in?

In OLV.-Waver is een incident ontstaan rond een meisje met Islamitische overtuiging. Het meisje wil haar hoofddoek niet afnemen als zij de school - het befaamde St.-Ursula-instituut - binnenkomt. Het strookt niet met haar geloofsovertuiging. Een heel incident is errond ontstaan. Los van de discussie rond het meisje is er wel een ander zorgelijk feit aan het licht gekomen. Minstens drie leraren hebben in de klassen op een onwaarschijnlijke manier ingespeeld op de feiten. Volgens onze leden van SAM in deze school (in het 5de jaar 'Menswetenschappen', in het 3de jaar en in het 1ste jaar) verkondigden deze leraars dezelfde taal: "als die Marokken met hun hoofddoek mogen rondlopen, waarom laten jullie zich dan niet scheren met een hakenkruis op jullie kop, en tatoe's van hakenkruisen op de arm?"
Onwaarschijnlijk en onaanvaardbaar racisme en fascisme. SAM is razend en zal onmiddellijke acties ondernemen tegen deze personen. De school en directeur Marcel Hofkens op kop moeten onmiddellijk afstand nemen van deze uitspraken en een onderzoek instellen, want dit is onaanvaardbaar. U kan uw protest op deze zaak kwijt bij de directeur zelf: marcelhofkens@uptomail.com
of u kan ons contacteren op samguevarra@hotmail.com

klacht indienen ?
by bart Friday November 30, 2001 at 11:54 AM
bart@thepits.be

Ik zou klacht indienen
en centrum voor racisme&gelijke kansen
contacteren ...

persbericht
by Joeri Friday November 30, 2001 at 12:01 PM
joericoppens@pandora.be

Alle info verzamelen (en checken)en er een persbericht over opstellen en versturen naar kranten is ook een mogelijkheid

achter het voorstel tot indienen van een klacht sta ik ook

groetjes en sterkte
Joeri