arch/ive/ief (2000 - 2005)

Miltvuurpost werk van Amerikaanse bioloog
by uit de metro Thursday November 29, 2001 at 07:47 PM

In een Duits magazine schrijft Greenpeace dat de miltvuurbrieven, die in de VS het leven hebben gekost aan 4 mensen, het werk is van een microbioloog die werkt bij het Amerikaanse biologische wapenprogramma.

In een Duits magazine schrijft Greenpeace dat de miltvuurbrieven, die in de VS het leven hebben gekost aan 4 mensen, het werk is van een microbioloog die werkt bij het Amerikaanse biologische wapenprogramma. De Amerikaanse regering zou deze informatie geheim houden.
De dader wilde paniek zaaien en zo meer geld loskrijgen voor onderzoek naar biologische wapens.
Verschillende gezaghebbende biololgen hebben al bevestigd dat het miltvuur vrijwel zeker in de VS is aangemaakt, en niet in het Midden-Oosten

bronnen
by bart Thursday November 29, 2001 at 08:23 PM
bart@thepits.be

't is misschien niet cool
ma bij zoiets past bronvermelding toch wel ?

METRO
by han Thursday November 29, 2001 at 09:46 PM

De bron staat vermeld.
Het artikel stond op de voorpagina van de Metro, zoals er dus staat vermeld.

Er staat ook dat de info komt uit het Duits magazinne van Greenpeace (gedrukte versie dus).

eh ...

ook in De Morgen
by geert van damme Thursday November 29, 2001 at 10:47 PM
geert.vandamme@bitsmart.com

Het verslag stond ook in De Morgen (Journalist Maarten Rabaey), daar staat ook een referentie naar de bron, die iemand zou zijn van het Amerikaanse leger: bioloog Jan Van Aken(The Sunshine Project, een ngo van wetenschappers die onderzoek doet naar biologische wapenprogramma's):"een wetenschapper van het Amerikaanse leger vertelde me tijdens een informele babbel dat er ernstig mee rekening wordt gehouden dat de dader uit eigen kring komt." en ook nog: "Bij elke miltvuurhoeveelheid zit een chemische substantie, een chemische vingerafdruk zeg maar, die kan aantonen uit welk labo de stof afkomstig is. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de chemische vingerafdruk afkomstig is uit labo's van het VS-biodefensieprogramma".
Is dit voldoende? Normaal moet dit gedubbelcheckt worden bij het Amerikaanse leger, maar daar moet je natuurlijk niet direct een bevestiging verwachten...