arch/ive/ief (2000 - 2005)

D14 - 20 : SALTO - algemene vergadering van Indymedia - brand in de straat
by han Wednesday November 28, 2001 at 12:17 PM
han@indymedia.org 0476 533 188

Zaterdag 24 november, 14 december ligt nog 20 dagen van ons verwijdert. - SALTO - algemene vergadering van Indymedia - brand in de straat -

# SALTO in Sint Niklaas.
Ik werd uitgenodigd door een aantal NGO?s om een spreekbeurt te geven over de beweging tegen globalisering. Waar staan jullie voor, wie zijn jullie, wat doen jullie,....
Het was een redelijk klein groepje van mensen die een namiddag hadden uitgetrokken om eens te luisteren naar de beweging tegen globalisering.

Een deelnemer vertelde er me tussendoor dat ze in Temse enkele dagen voordien een actie hadden georganiseerd tegen de oorlog in Afghanistan. Het initiatief ging uit van de plaatselijk jeugdwerkingen en voornamelijk de migranten werkingen.
Er was nogal wat weerstand geweest van lokale politici tegen het initiatief, tot bleek dat initiatief een enorm succes werd. Een kleine duizend mensen kwamen opdagen op die actie, migranten jongeren van Temse, buurtbewoners, .... Het was geleden van de stakingen op de Boelwerf dat er nog zoveel mensen door de straten van Temse betoogden, en het moet heel wat indruk gemaakt hebben.

# Indymedia, algemene vergadering
Bruxxel-gare 18u45, in ben 15 mintuten te laat.
Heh,... meer dan 70 mensen op de algemene vergadering, ik was verast.
We namen 45 minuten de tijd om alle projecten waar we tot nog toe aan willen werken voor te stellen : Een gedrukte krant, een radio, een film, de website, public acces punten, een perscentrum in de NOVA cinéma, opvang van de tientallen buitenlanders, ....
Na die algemene voorstelling werken we iets meer dan een uur in werkgroepen. De krijtlijnen voor de verschillende projecten worden uitgetekend, men schrijft zich in voor praktische taken, ...

# Brand in de straat
We zijn na de vergadering zoals gewoonlijk nog eens samen op stap gegaan in het Brusselse. PROTESTA werd vandaag 21 dus nog een reden te meer om samen op de boemel te gaan.
Als we rond 2u30 thuis komen zien we dat straat is afgezet, er staan 2 brandweerwagens die aan het opruimen zijn. Het ziet er allemaal niet al te erg uit.
Er staan nog een paar buurtbewoners na te praten, als we hen vragen wat er precies is gebeurt vertellen ze ons dat er waarschijnlijk 5 doden zijn gevallen in de brand.
Misschien was het omdat ik een beetje dronken was, of omdat ik die prachtige dag niet wilde verknallen, maar ik verdrong die het gebeuren, het was alsof ik het gewoon niet wilde geweten hebben.