arch/ive/ief (2000 - 2005)

VANDANA SHIVA in Internationaal Huis op 4 december
by Geert Van Damme Tuesday November 27, 2001 at 10:27 AM
geert.vandamme@bitsmart.com

Op 4 DECEMBER 2001 van 20u-22u komt VANDANA SHIVA (Research Foundation en Navdanya, India) in het Internationaal Huis praten over 2 actuele onderwerpen: de WTO en Genetisch gemanipuleerde gewassen. Een aanrader! Praat over twee actuele onderwerpen

UITNODIGING

4 DECEMBER 2001
20u-22u

VANDANA SHIVA
(Research Foundation en Navdanya, India)


Praat over twee actuele onderwerpen

1 De WTO
Wat betekent het resultaat van de WTO-Conferentie in Qatar voor India? Waarom aanvaardde de Indische regering als allerlaatste de Doha-verklaring?
Vandana Shiva is één van de woordvoersters van de ‘WTO Wirodhi Bharatiya Jan Abhiyan' (Indian People's Campaign against WTO)

2 GGO's
Genetisch gemanipuleerde gewassen in de landbouw. In India weten ze er intussen alles van. Genetisch gemanipuleerd katoen blijkt op grote schaal verspreid te zijn buiten elke wetgeving om. Welke strijd wordt in India gevoerd? Welke toekomst is er voor de landbouw in India en de wereld?
De Research Foundation leidt de ‘Seed Satyagraha', een campagne van Indische boerenorganisaties voor een GGO-vrije boerenlandbouw.

You are kindly invited to participate in a conference by Vandana Shiva of the Indian Research Foundation and Navdanya (a rice farmers cooperative collaborating with the fair trade movement). Vandana will address issues such as the recent WTO-talks in Doha, the patenting of plant varieties, and GMOs.

Waar: MINTH, Hoogstraat 139, Brussel (Metro Hallepoort)
Taal: Engels
Toegang gratis.

Organisatie: Oxfam Wereldwinkels, Minth(Maison International - Internationaal Huis) en de Noord-Zuid Werkgroep Van Agalev