arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sabena
by Frakke Sunday November 25, 2001 at 02:42 PM

Hierbij een e-mail die ik van mijn nichtje kreeg in verband met Sabena. Wanneer gaan de madia hier eens aandacht aan besteden?

Ik moet eerlijk toegeven, dat ik van de periode voor Swissair zich kwam moeien weinig afweet, omdat ik toen nog jonger was en absoluut niks met Sabena te maken had. Voor mij lijkt Swissair dan ook de grote boosdoener. Het is wel zo dat de regering alles heeft zien en laten gebeuren en in mijn ogen absoluut hun handen niet hebben willen vuilmaken om Sabena rendabel te krijgen/maken. Het personeel heeft eigenlijk nooit echt positief tegenover Swissair gestaan, omdat wij goed genoeg merkten dat zij ons volledig opslorpten en er constant beslissingen werden genomen in hun voordeel.
Ach ja, het is inderdaad schandalig, maar persoonlijk wil ik er niet te lang bij blijven stilstaan en verder leven. Ik ben wel nog mee gaan betogen op de laatste grote betoging omdat onze ontslagpremies in de media eigenlijk veel rooskleuriger worden voorgesteld dan ze zijn. Er waren daar trouwens ook een 20-tal PVDA-leden met spandoeken van Che Guevara enzo.
Momenteel ben ik dus thuis vanaf de 6e. Het grote probleem nu is dat de organisatie van alle praktische dingen echt ongeloofelijk slecht is. ( ze hadden het failliet toch al zien aankomen, ik snap niet dat alles nu nog zo lang moet duren). Er heeft bv. nog niemand zijn C4 gekregen, het gevolg is dat de RVA ons geen dop wil geven en we momenteel nergens geen geld zien, want al de rest van werkloosheidsvergoedingen krijgen we pas binnen 2 jaar! We zouden onze 1e dop pas krijgen in januari! Ik woon gelukkig nog thuis, maar ik ken ook koppels die geen spaarboek hebben en nu dus 3 maanden geen rotte frank hebben, dat is pas schandalig, ze kunnen zelfs geen ocmw trekken.
Gisteren heb ik mijne sollicitatiebrief binnengedaan voor DAT. De kans om aangenomen te worden is superklein (ong. 1/5), maar ik zou graag blijven vliegen dus heb ik maar geprobeerd. En dan is er nog zoiets, ALS ik word aangenomen bij DAT, heb ik geen recht meer op die 150000 brut, die de staat beloofd heeft (maar waar nog niets van getekend is) en moet ik terug beginnen met ancienniteit 0. Bovendien geloof ik niet echt in dat DATscenario en zit de kans er dik in dat we in de eerste 6 maanden worden ontslagen (tijdens het proefcontract), zodat ze ons niets moeten betalen en ondertussen zijn we wel die 150000 mislopen.
Och ja, ge zie er is momenteel nog altijd geen zekerheid voor de Sabeniens en da zal nog wel een tijdje zo blijven. Als ze me den 23e niet hebben gebeld, ga ik solliciteren bij Virgin en KLM, alhoewel ze nergens niemand nodig hebben. Ach ja, "we zien wel", zeg ik altijd, maar dat zei den blinde ook zeker?