arch/ive/ief (2000 - 2005)

Radar: Dit is er te doen vandaag.
by P. Barton Sunday November 18, 2001 at 11:17 PM

Al enkele jaren bestaat de event-datebase Radar nu. Vooral in Duitsland en in Nederland loopt Radar als een zonnetje, en ook in andere landen, waaronder Belgie, wordt Radar steeds meer de complete datebase voor wat er zoal te doen is. Tijd dus om een blik te werpen op deze site.

Waar is er een feestje? Waar wordt er gedemonstreerd? Wordt er nog gekookt ergens? Valt er nog wat te debatteren ergens? Dit en meer vind je op Radar, een online datebase voor wat er allemaal gaande is. Iedereen kan daarnaast ook nog eens events toevoegen, voor als het door jou georganiseerde event nog niet erbij staat.

Veel aktiviteiten in het alternatieve circuit vinden op vrijwillige en onregelmatige basis plaats. Het nadeel hiervan is dat niet iedereen die in dit soort aktiviteiten is geinteresseerd zomaar zijn of haar weg kan vinden. Hierdoor ligt er een extra drempel om mee te genieten van betaalbare film, concert, diskussie, eten en de vele andere aktiviteiten die in alternatieve circuits georganiseerd worden. Radar is opgezet om deze kennis-drempel te verlagen en te voorzien in een bron van informatie over deze aktiviteiten.

Radar is een niet-commercieel projekt en plaatst informatie over andere niet-commerciele projekten. Een enkele keer zullen we wel eens iets commercieels noemen, maar dan moet diegene die het toevoegt het wel bijzonder interessant vinden. In principe is er geen plaats voor zulke informatie. Commercieel opgezette aktiviteiten hebben al genoeg kanalen, we worden immers doodgegooid met reklame. Wij willen daar niet aan meewerken en slechts een simpel toegankelijke database aanbieden waar mensen zelf kunnen bepalen wat ze willen vinden.

Verschillende groepen kunnen radar gebruiken om hun eigen aktiviteiten vanaf hun site te laten zien. Terwijl je je eigen site bij het toevoegen van informatie via web-formulieren voorziet, voeg je gelijk informatie aan de algemene database toe. Hiermee is deze informatie ook toegankelijk voor mensen die (nog) niet op jouw site terecht zijn gekomen. Wij zijn nog steeds op zoek naar mensen die de informatie met betrekking tot aktiviteiten in hun eigen (kraak)pand willen toevoegen.

Als je geinteresseerd bent, neem dan kontakt met ons op via radar@squat.net.

Radar vind je op http://squat.net/radar/