arch/ive/ief (2000 - 2005)

Spaghetti vreten tegen de WTO en de EU
by Joeri Friday November 09, 2001 at 06:59 PM

Vanmiddag hield internationaal verzet kortrijk een protestactie aan de katho-hogeschoolcampus. Aan het studentenrestaurant werden flyers tegen de bologna-akkoorden en tegen de wto-conferentie uitgedeeld, evenals gratis spaghetti.

Spaghetti vreten teg...
iv1.jpg, image/jpeg, 600x450

Vanmiddag hield internationaal verzet kortrijk een protestactie aan de KATHO-hogeschoolcampus. Aan het studentenrestaurant werden flyers uitgedeeld over de voor het onderwijs rampzalige bologna-akkoorden, en de vandaag startende WTO-conferentie in Qatar. Ook werd er malaise bolognaise (oops, spaghetti bolognaise) uitgedeeld aan de studenten.
Een lid van de raad van beheer van de Katho kon er niet mee lachen. Z'n madam ook niet trouwens. Hij noemde de IV'ers ondemocatische socialisten en gebiedde hen op te krassen. Wat ze uiteraard niet deden. De door IV'ers gesquatte tafel kon wel in beslag genomen worden. In de sfeer van nieuwe politieke cultuur stuurde deze "meneer" Ghekiere (of Gheskiere) een bevriende politie-agent (volgens horen zeggen een commissaris) z'n lunchpauze in de war (dju toch, het zijn tijden! :-) )en lieten hem bij de IV'ers bevriezen voor de rest van de actie.
Deze politieagent vond het in ieder geval niet leuk, vroeg de actievoerders om de actie te stoppen (hij sprak wel met twee woorden, moeten we toegeven), maar meer doen lag blijkbaar niet in zn macht (daar was de raad van beheer niet blij mee). Op het einde van de actie probeerde hij wel nog wat identiteitskaarten te verzamelen, maar toen dit geweigerd werd stond hij ook dan weer machteloos, zonder reden is dit namelijk illegaal meneer de agent! Wel werd er ijverig nog een nummerplaat van een activist genoteerd.

Zozo, de raad van beheer van de Katho vindt het blijkbaar niet zo leuk dat er geprotesteerd wordt op hun campus. nou nou, goed dat we het weten. Misschien moeten ze er toch nog
eens aan herinnerd worden dat het recht op vrije meningsuiting tot op vandaag nog niet afgeschaft werd (alhoewel het door de jaren wel stevig beknot werd; zie maar naar wat er vandaag (vr. 09/11) in Sabena gebeurt)

Dit herinnert aan april 1995 (in mn goeie ouwe studententijd), toen er na vele dagen en acties van verzet tegen het toenmalige nieuwe hogeschooldecreet een betogingsverbod afgekondigd werd door de toenmalige burgemeester van kortrijk. Op deze ijskoude en natte dag werden toen een tiental studenten met matrakken bewerkt door de politie (of de rijkswacht?) uw vriend, toen ze er toch in slaagden een naburig kruispunt te bezetten.
Het is door dit decreet geweest dat de scholen van de katho-campus bij elkaar gevoegd werden, en waardoor zulke -zoals vandaag aan den lijve ondervonden- raden van beheer opgericht moesten worden. Bovendien was het dit decreet waardoor studenten van IPSOC (sociale hogeschool, en nu een departement van Katho) het jaar erop 16 000 fr. inschrijvingsgeld moesten dokken ipv. 2000 fr. het jaar ervoor. Acht keer meer betalen voor 1/4de lesuren minder (nu ja, we brosten toch meestal, maar er zijn ook ijverige studenten meneer!)

En nu moeten ze toch wel toegeven dat de spaghetti (ben geen lid van IV,dus onpartijdige beoordeler) van IV lekkerder is dan die van sodexho (die ze in het studentenrestaurant voor schandalig veel geld verkopen; en die in mijn studententijd gewoon ni te vreten was)

ik moest beloven aan meneer Ghekiere dat ik er een mooi artikel zou over schrijven. Bij deze gedaan.
btw, hij leek indymedia ook niet echt op prijs te stellen, dju toch:-)

groetjes
Joeri

hmmmmmmmm, gratis spaghetti, en nog lekkerook
by Joeri Friday November 09, 2001 at 07:05 PM

hmmmmmmmm, gratis sp...
iv4.jpg, image/jpeg, 500x666

malaise bolognaise
by Joeri Friday November 09, 2001 at 07:09 PM

malaise bolognaise...
iv2.jpg, image/jpeg, 500x666

Meneer Ghekiere, ook een bord spaghetti?
by Joeri Friday November 09, 2001 at 07:15 PM

Meneer Ghekiere, ook...
iv3.jpg, image/jpeg, 500x666

Hey, ze pikken ons tafel!
by Joeri Friday November 09, 2001 at 07:17 PM

Hey, ze pikken ons t...
iv5.jpg, image/jpeg, 600x450

Zonder tafel gaat da ook
by Joeri Friday November 09, 2001 at 07:20 PM
joericoppens@pandora.be

Zonder tafel gaat da...
iv6.jpg, image/jpeg, 600x450

funny
by joost vandeputte Tuesday November 20, 2001 at 11:32 PM
joostvandeputte@yahoo.com

verry funny!!!!
i enjoyed reading it.