arch/ive/ief (2000 - 2005)

Beleg van Europa.
by ... Monday November 05, 2001 at 03:52 PM

Waarom geen omsingeling in plaats van een betoging in Brussel?

Als je op de kaart van Brussel kijkt, zie je dat de meeste Europese gebouwen in elkaars buurt liggen.

De toegang tot deze gebouwen en de buurt waar ze in liggen zullen wel afgesloten worden door de politie.

Zou het geen leuk idee zijn dat betogers op hun beurt deze cordons dan weer omsingelen zodat Europa symbolisch omsingeld wordt door zijn inwoners? En daar gedurende een paar dagen gewoon blijven zitten? Een Reclaim Europe party.

Een mars door Brussel in samenwerking met de politie zal weer zo'n namaakbetoging geven zoals in Gent, waar de deelnemers wel blij zijn maar die veel te braaf is.

Het moet toch mogelijk zijn om het eventjes strategisch aan te pakken en te kijken wat men kan afsluiten met 100.000 man.

Puik idee maar ...
by jpe Monday November 05, 2001 at 09:39 PM

Puit idee, maar - ik wil niet defaitistisch doen - waar haal je de 100.000 man (en vrouw) ? De vakondsleiding zal haar 'troepen' zeker niet mee laten doen aan zoiets ...

via indymedia.org?
by ... Tuesday November 06, 2001 at 08:21 AM

Is het niet mogelijk om vanaf nu om de twee dagen een artikel te zetten om indymedia.org en andere indymedia adressen? In Nice waren er toch ook 50.000 mensen zonder die van de Belgische vakbonden. Men kan toch bv. ee klein gebied afsluiten,bv. het stukje waar het europees parlement gelegen is of het gebouw van de ERT om iets te noemen. Men kan zich toch ook richten naar de mensen van Sabena, De Posten andere bedrijven die al veel mense ontslaan hebben?

Hoe pakken we het aan?
by pinkje Tuesday November 06, 2001 at 10:27 AM
pinkje2002@yahoo.com

Héél veel activisten zien dit idee zitten. Zo o.m. heel wat mensen uit de vorige Pink&Green Betoging van O19 (check out url http://www.archive.indymedia.be/front.php3?article_id=10524&group=webcast)(http://pinkandgreenparade.tripod.com). Wie biedt deze keer het forum om dergelijk idee verder uit te werken en al die geëngageerde mensen bij elkaar te brengen? D14, Bruxxel,...?
Anywayz, pinkje2002@yahoo.com en straatparade@yahoo.com staan open voor alle mogelijke plannen en commentz. Als 't maar Direct én Non-Violent is (neen, dit hoeft geen paradox te zijn...).
Enne, met 500 geëngageerde mensen kun je ook al héél wat piratenstreekjes uithalen, ja zelfs de top uitstellen...

Greetz
pinkje

internationale contacten
by blue Tuesday November 06, 2001 at 01:59 PM
nobody@ilema.net

Misschien ware het goed dat er enkele mensen die behalve Engels en Frans ook andere talen spreken contact opnemen met mensen in het buitenland en stukjes publiceren op de Italiaanse, Spaanse, Finse,...indymedia. Als ze nu informatie willen komen ze op de site van D14 terecht en die ziet er heel braaf uit en veel informatie staat er niet echt op.Ikzelf zou eventueel een stukje kunnen schrijven voor de Duitse en Finse Indymedia.
Heeft er iemand prakische e-mailadressen of andere interessante suggeties?