arch/ive/ief (2000 - 2005)

SAMEN VERKAVELEN EN ZWEREN
by Didi de Paris Thursday November 01, 2001 at 11:26 AM

Brieven uit Verweghistan 08

Brieven uit Verweghistan

Aflevering 8 :

samen verkavelen en zweren

Didi de Paris
Information Jockey


Terwijl in heel Verweghistan niemand wist wat met deze brieven aan te vangen, laat staan hoe erop te reageren, werd de rest van de natie grondig verdeeld, om niet te zeggen verkaveld, door een staking in het onderwijs. Kleine lieden kloegen over elkander omdat de enen het waagden tegen hun bazen op te staan en de anderen ondertussen verweest achterbleven, omdat ze voor de eigen kroost geen opvang vonden en een extra dag vrij moesten nemen.

Ondertussen verliepen in het kleinste kamertje van de elektronische klaagmuur van Verweghistan -waar niemand ooit ons kan horen, in de gecapitonneerde kamer, gewatteerd, in de absolute stilte-kamer. – in het diepste geheim formatiegesprekken tussen C.C.P.K. en ORZOV…

Vanouds is dit een land dat verkavelt en samenzweert. Men herverkavelt het politieke landschap. Er circuleren zelfs plannen om het parlement definitief om te bouwen naar de rechtstreeks door het verkavelen beïnvloedde bouwstijl: de fermette. Politieke partijen volgen de strategieën van bedrijven. In de coulissen spreekt men van politieke partijen die overwegen naar de beurs te trekken. Men doet aan uitbreiding, fusies komen tot stand. Hierbij is het normaal dat uiteindelijk de grote vissen de kleinen opvreten. Een mens moet toch eten.

Het proces dat volgde had zijn historische precedenten. Het was een cybersamenscholing, een Toscanië of Poupehan voor het gepeupel. Een middeleeuwse ultra-geheim conclaaf, een sub rosa, een hagenpreek. Of moeten we het eerder zoeken in het uiterst gedistingeerd Salon Didier aan de Brusselse Boulevard Labermont, waar later de burelen van de Gestapo zouden komen, waar industriëlen en nazikopstukken al jaren voor de eigenlijke inval tot akkoorden kwamen.

Niets menselijks is de C.C.P.K. vreemd, zij toont haar van haar beste zijde, zet haar beste beentje voor. In de rangen van de C.C.K.P., de enige partij die geen leden wil, maar de absolute macht, heerste euforie. De C.C.P.K . gaat nooit over één, nacht ijs, is altijd bereid om water in de wijn te doen, standpunten te matigen, te herformuleren. Bijgevolg, bouwde de partij zich, als geste naar ORZOV, uit tot een moderne politieke partij : H.K.B., het Kessalonees Bevrijdingsfront.