arch/ive/ief (2000 - 2005)

Pink and Green
by tuur de boscultuur Sunday October 21, 2001 at 01:12 PM
tuur@hotmail.com ????

pink and green straatparade o19

Zalig genoten op deze mooie vrijdag. Veel mensen, veel kleur, veel enthousiasme en veel bekenden. Veel mensen hebben hun verantwoordelijkheid opgenomen, waarvoor dank. Ik vind het een fantastisch gevoel als op acties als deze alle puzzelstukjes in elkaar vallen, als alles gewoon klopt.
Dit was de beste belevenis sinds Praag, dit is de weg die we moeten volgen.
Dus tot de volgende keer en vergeet niet dat onze 'leiders' 's avonds doodleuk meedeelden om hun tactiek van oorlog en verderf gewoon verder te zetten. Moeten we die mannen niet verhinderen om hun ondoordachte beslissingen te nemen in ons mooie Gent. In mijn visie zijn die mensen hier niet welkom en moeten we hen toegang weigeren, altijd en overal, da's pas globalisatie.
thx to everybody,

p.s. publiceer jullie mening, jullie foto's of opnames.

to be continued?????
by pinkje Sunday October 21, 2001 at 02:14 PM
straatparade@yahoo.com

Wel, lieve tuur, dear friend,

we hebben het gedaan vrijdag. Aangetoond dat wij met een grote bende eco-anarchistisch geinspireerde burgers alle eisen van de politie aan onze laars konden lappen en toch de bevolking op onze hand kregen. We hebben deze keer aangetoond dat we zelfverantwoordelijke, kleurrijke burgers zijn die compleet lak hebben aan dure woordjes en compromisjes, radikaal opkomen voor een andere wereld waar de macht van geld en schijn geen kans maken, en toch... geen hooligans zijn, geen onverantwoordelijke vandalen waar de bange blankeman een heilige schrik voor moet hebben. We passeerden wild en uitbundig de Veldstraat zonder beschadigingen aan te richten. Niet dat we niet gedegouteerd zijn van het ziekelijke consumentalisme en belachelijke masker-denken die je daar om de oren wordt geslagen, maar ieder van ons beseft dat eventuele beschadigingen niet zozeer het probleem zouden zijn van die malafide multinationals die een groot deel van onze voorheen gezellige Veldstraat inpalmen, dan wel van die winkelbedienden die ook maar slaaf zijn van een vernietigend geldsysteem. Ja, wij zijn anarcho's, maar dan wel 21e eeuwse roosgroene anarcho's, doordrongen van het geloof dat onze vrijdag gedemonstreerde Non Violent Symbolo/Direct Action in de toekomst misschien wel DE manier wordt om het legitieme volksverzet te kleuren en te inspireren. We are pink, but not soft pink...

Dank aan al die fantastische deelnemers, die de positive vibes bleven verspreiden, ook op het moment dat enkele zielige gemaskerde pseudo-anarcho's heel efkes rel wilden schoppen. Jullie gaven aan de tedere straatpiraten de diepe overtuiging dat de pink&green-gedachte nog kan groeien zonder te ontploffen in het agressie-denken van veel te veel utopisch begonnen anarcho-bewegingen. Wij laten de pink&green beweging NIET terug reclaimen, noch door die slappe en laffe 'links-progressieve' babbelaars en verraders van het groen-politieke gedachtengoed, noch door enkele persoonlijke gefrustreerde black blockers of ander tuig die onze echte en gevaarlijke anarcho-boodschap steeds terug reduceren tot een belachelijke karikatuur. Show some fuckin' dignity and self respect!

Oh ja, Gent was onze eerste, voorzichtige take-off. We komen terug, steeds in andere vormen, ondeugend en onvoorspelbaar.
Iemand al ideetjes voor D14????

pinkje & the pink lady

Waaaaw ! ! !
by gunther lippens Sunday October 21, 2001 at 02:46 PM
gunther.lippens@intec.rug.ac.be

Zie titel. Een heel dikke proficiat aan alle mensen die de pink and green parade in elkaar boksten, de deelnemers van ritmische kleurrijke instrumenten voorzagen, aan alle mensen die de pink and green parade waren en maakten en zelfstandig hun verantwoordelijkheid opnamen en zonder vrouwtjes en mannetjes in gele pakjes een luide proteststem waren tegen de militarisering van de stad, aan al die kleurrijke mensen die lak hadden aan het gedwongen gemarcheer langs grijze autobanen rond de Dampoort, aan alle muzikanten die hun ritmes van verzet tot ver in de Sint-Pieters-abdij lieten doordaveren.

Ideetjes? In elk geval de naam pink and green parade behouden voor brussel. De mensen (ook zij die de Morgen, de Standaard, het Volk en het Nieuwsblad lezen) weten waar die naam voor staat.

to be continued? t' zal wel zijn!!!

Kisses aan pinky and his/her pink lady,

Gunther

voeten op de grond a.u.b.
by Tist Sunday October 21, 2001 at 05:22 PM

Waarom die natrap naar andere anarchisten? En jij spreekt van respect...
De streetparty was een succes, en is zeker voor herhaling vatbaar, maar betekent dit dat het het enige en heilige actiemiddel is? Wat indien bijv. de politie wel ingegrepen had en ons de straat had afgeveegd?
Geen dogma's a.u.b., geen domme clichés en vooroordelen over BB of anarchisten die bijv. wel beroep willen doen op een lange geschiedenis, en geloven dat die nog steeds nuttig kan zijn voor de strijd van vandaag (en willen leren van die geschiedenis,niet de fouten willen maken van vroeger èn niet pretenderen alles opnieuw te kunnen/moeten uitvinden ,etc),
Wel: open en kritische discussie,
EN: solidariteit!
(ook met degenen die misschien jouw visie niet delen, en kiezen voor vormen van directe actie die o zo snel en gemakshalve als "gewelddadig" worden verketterd)

Groetjes,
een anarchist (zonder enig bijwoord, ik heb geen behoefte me van andere te distanciëren)

don't follow the stream, think pink and green
by vlinderfee Sunday October 21, 2001 at 07:24 PM

De ozo gevreesde onaangekondigde streetparade 'PINK and GREEN' werd de meest creatieve en kleurrijke optocht van de gehele dag. Velen hadden opgevangen dat er rellen gingen uitbreken, en kwamen daarom niet opdagen . Maar gelukkig waren er ook die doorhadden dat Pink and Green helemaal niet staat voor destructie en amok.
Alle mensen die meestapten waren een streling voor het oog.
een dansende roze teddybeer, roze punkfeeën, stralende baby's op hun mama's rug,bloemenmeisjes,...
Er heerste een ongelooflijk goeie sfeer
naar mijn mening kunnen die jongeren in hun oranje vuilniszakken en klassieke plakaten nooit zo'n gekke, opgewonden sfeer teweegbrengen als de pink and green parade.
NIet dat ik hen veroordeel , ze doen maar en ze doen het goed. Maar volgens mij is het traditionele tophoppen wat voorbijgestreefd. (Meelopen met een bepaalde organisatie, de voorgeschreven route volgen, slogans scanderen,...)
Creativiteit , orginaliteit is het grote voordeel van onze beweging. Daarom voel ik me absoluut lekker in een parade die deze twee dingen hoog in de vaandel draagt. Ik verheug me erop om met mijn eigen ogen te zien in welke gedaante ze op 14 december zullen verschijnen.

Nijntje en de Smurfen
by junior Sunday October 21, 2001 at 09:52 PM

Allemaal goed en fantastisch, maar ik wil een foto van Nijntje (op spandoek)!!
En kan er iemand aan de rijkswacht-video geraken, i´d love that!

Reactie aan Pinkje/Straatparade
by Doeterniettoe Monday October 22, 2001 at 12:23 AM
doeterniettoe@hotmail.com

Vooreerst de groetjes aan alle mensen die hebben meegewerkt aan de actie(s) Vrijdag. Het was een inspirerende dag.
De roosgroene (hey, dat klinkt ook goed in het Nederlands!) straatparade was zeer leuk, toch heb ik heb wel enkele bedenkingen.
Alles verliep o zo vlot en zonder problemen, maar ik ben dankbaar voor de speelruimte diewe hadden, anders was het wel wat anders uitgelopen. Bewijs daarvan is het moment van de betoging aan de oprit van de autosnelweg. Neen, ik wou niet die snelweg op (met de paar honderd mensen en onvoorbereid??!!=zefmoord en hypotekering van de rest van de dag), maar vanaf het moment dat bleek dat we daar wel degelijk een bedreiging vormden, stonden de flikken er snel: "Betogers, gelieve naar je orginele reisweg terug te keren" (welke orginele reisweg?). Die enkelingen, dewelke Pinkje zo subtiel (sic) "zielig gemaskerde pseudo-anarcho's" noemde, zijn uit zichzelf teruggegaan, mede omdat zelfs zij inzagen dat het een onmogelijke situatie was. Maar was er wel degelijk iets gebeurd, hoe hadden jullie ‘zelfverantwoordelijken' dan gereageerd? Want mij leek er niet veel organisatie in te zitten. Veel ‘Non Violent Symbolo Action', maar zeker geen ‘Direct Action', want waar hebben we dan wel ingegrepen? Urenlang als het ware doelloos rondgelopen in verboden zone, het was wel leuk, maar wat hebben we in wezen ter plaatse veranderd behalve een kopzorg meer voor de politiecommissaris en een leuke inwijding voor enkelen? Een goed overkomen in de media? Laat me niet lachen. Het volk overtuigd? Ze hebben eens kunnen lachen en waren terecht blij dat ze zelf geen schade opliepen.

Wat is het toch heerlijk nietwaar, dat bijzondere gevoel deel uit te maken van de 21e eeuwse roosgroene anarcho's (i feel so supreme) die misschien wel DE manier gevonden hebben om het legitieme volksverzet te kleuren en te inspireren. We are pink, but not soft pink... Komaan zeg, bespaar me je subcultuurgezeik en zelfverheerlijking. Ik kan alleen maar hopen dat mensen niet enkel te mobiliseren zijn als het gaat om een feest in 't straat met Sambaband/soundsystem en bijhorende mooie kleuren. Een heilig actiemiddel is een doodlopend straatje. Zwart is een ghetto, roos is een ghetto! En wat dat volksverzet betreft, heb ik vast weer naast de massa gekeken.

En waar slaat dit op: "Dank aan al die fantastische deelnemers, die de positive vibes bleven verspreiden, ook op het moment dat enkele zielige gemaskerde pseudo-anarcho's heel efkes rel wilden schoppen. Jullie gaven aan de tedere straatpiraten de diepe overtuiging dat de pink&green-gedachte nog kan groeien zonder te ontploffen in het agressie-denken van veel te veel utopisch begonnen anarcho-bewegingen. Wij laten de pink&green beweging NIET terug reclaimen, noch door die slappe en laffe 'links-progressieve' babbelaars en verraders van het groen-politieke gedachtengoed, noch door enkele persoonlijke gefrustreerde black blockers of ander tuig die onze echte en gevaarlijke anarcho-boodschap steeds terug reduceren tot een belachelijke karikatuur. Show some fuckin' dignity and self respect!"
Kan Pinkje mij misschien eens uit de doeken doen wat het "agressie-denken van veel te veel utopisch begonnen anarcho-bewegingen" betekent. Is het pinkidee het beste? Wat waren trouwens de kritieken en de alternatieven van de straatparade? Of ging het er enkel om onze plicht na te komen en ons te verzetten?

Zoals Tist ook al zei: "Voeten op de grond en open en kritische discussie."

En dan nog deze kleinigheid: ofwel ben je (Pinkje) de enige organisator, ofwel heb je net het e-mail adres en dus de spreekbuis van de straatparade misbruikt om je eigen mening te verkondigen. Ik kan me niet inbeelden dat dit een overeengekomen beschouwing was van de organiserende groep. Consensus AUB! (Basisdemocratie, anarchie, weet je wel).


Ook iemand die zich vind in het anarchisme.

P.S. aan die sympatisant Tuur de boscultuur: als Praag je tweedebeste belevenis was, heb ik medelijden.

no thx
by WoW Monday October 22, 2001 at 12:50 PM

graag gedaan tuur, ps je was weer geWELdig!

WoW

reactie van pinkje op toeternietoe
by pinkje Monday October 22, 2001 at 04:46 PM
straatparade@yahoo.com

beste anonymous,

hier een bericht van pinkje, inderdaad slechts één stem van de ad hoc pink&green-groep. Verwacht nog geen 'beweging' achter ons, want die is er niet. Wij zijn een verzameling van enkele jonge mensen uit diverse milieus, en ja, toevallig heb ik, onder het pseudoniem pinkje, één mening. Héél graag daag ik je uit om op indymedia ook een pink&green-statement te placeren, kwestie van de basisdemocratie-gedachte inderdaad wat te ondersteunen. Want hoe meer geïnteresseerden en betrokkenen, hoe liever.
Pink is for our free mind, and green for our ecological awareness. Tevreden met deze basisprincipes? Welaan, al de rest is interpretatie, ook het pinkje-statement van gisteren. Graag jouw interpretatie naast de mijne, en die van zoveel mogelijk anderen. Het feit dat je al heel gemotiveerd reageert bewijst dat ik mij inderdaad niet moest inhouden met mijn dichterlijke, provocerende stijl. Er komt reactie, en dat is de bedoeling.
Jij wou niet de snelweg op, maar stelt tegelijk dat er van direct action niet veel in huis kwam. Tja. Die 'pseudo-anarcho's', die zijn afgedropen nadat een tiental betrokken organisatoren de rest van de groep al terug richting Zuid had gedirigeerd, en nadat verschillende van die zwartgeklede jongeren MET masker voor hun gezicht persoonlijk zijn aangesproken door ons. En ja, die korte bezetting heeft er wel voor gezorgd dat enkele 'hoge regeringsfunctionarissen' hun route hebben moeten veranderen, en dat de ordediensten al hun 'verdedigingsmateriaal' hebben moeten tonen (helicopter, waterkanon, friese ruiters, enz.)
Met 'pseudo-anarcho's' bedoel ik ENKEL EN ALLEEN die mensen die heel weinig inhoudelijk initiatief nemen, maar er wel bij zijn als het gaat om het opwekken van agressie bij individuele politiemensen e.d. . Daar geloof ik, pinkje, heel persoonlijk, niet in. Ik geloof niet in maskers opzetten, de middelvinger strekken e.d.m. Zoals je terecht opmerkt ging het ganse pink-effect verloren zijn gegaan.
Wat ik, pinkje persoonlijk, bedoel met
> het
> "agressie-denken van veel te veel utopisch
> begonnen
> anarcho-bewegingen" is het volgende. Sinds héél lang staat de naam 'anarchist' bij de gewone mensch gelijk aan het woord 'relschopper' of 'agressieveling' of weet ik veel. Dit omdat effectief die hele mooie benaming nog te vaak misbruikt wordt door ENKELE mensen die hun heil zoeken in het agressief afreageren van vaak heel persoonlijke frustraties, waarbij zij niet beseffen dat zij daarmee de ganse boodschap van anarchisme (dat toch ook staat voor waardigheid, medeverantwoordelijkheid, solidariteit en zelfrespect, of ben ik mis?) kapotmaken naar beeldvorming toe. Wat ik eigenlijk bedoel is dat heel veel utopisch begonnen anarcho-bewegingen te vlug ontsporen in agressieve beeldvorming, wat vrijdag op de ring ook bijna het geval was....
Bezitten wij het 'heilige actiemiddel'? Ach, dat beweer ik niet. Wat ik wel beweer is dat vrijdag de naam 'anarchisme' een veel vreedzamer en sterker imago had dan tevoren. En de reden waarom ik het over Non Violent Symbolo Direct Action had, is precies omdat het inderdaad discutabel is of het nu al dan niet echte Direct Action was (wel minstens symbolisch, geef toe: onaangevraagd, helicopters, meer dan honderd politiemannen speciaal voor ons op de been, waterkanon, fluitjesconcert, 'kopzorgen' bij de ordediensten, het aantonen van 'fort gent' langs alle kanten van het plein,...).

En dan nu een vraagje voor jouw, beste toeternietoe. Hoe had JIJ het dan aangepakt? Wat is volgens jouw een goede manier om, als eerste uitprobeersel, een zo breed mogelijk basis te vinden van verzet tegen wat er hier allemaal fout gaat? Waar geloof jij in?
Want, met alle respect, ik krijg in jouw reactie weinig alternatieven of ideeën voorgeschoteld. Mijn pseudoniem pinkje is een zoeker en een dromer, iemand met hoop, iemand die op heel metaforische wijze een bepaalde realiteit probeert vorm te geven. Zelfverheerlijking? Als dat zo overkomt, dan spijt mij dat; dat was niet de bedoeling.
Voilà; hopelijk vind je me nu al iets meer 'mens' dan tevoren, en heb ik hier en daar wat opmerkingen kunnen nuanceren. Als je denkt dat ik nooit twijfel aan mijn idealen, dan ben je verkeerd. Maar ofwel breken we alles af, ofwel durven we af en toe een idealistisch voorstel opperen, kwestie van mensen te inspireren - zoals jouw persoonlijke reactie bijvoorbeeld.
Beste toeternietoe; ik denk al vele jaren aan alle mogelijke oplossingen om gewone mensen een beetje aan bewustzijnsverruiming te laten doen, qua ellende op de wereld, en haar oorzaken, zonder hen af te schrikken met het woeste imago dat tot voor kort nog veel te veel anarcho's in gent hadden, deels ten onrechte. Ik heb het allerdiepste respect voor al die integere anarchisten van de laatste 100 jaar. Ik voel mij zelf ook een beetje een anarchist - ook in mijn dagelijkse leven, de manier waarop ik met mensen rondom mij communiceer. Als je mij persoonlijk zou kennen, wat best nog kan gebeuren, dan zul je waarschijnlijk zelf beseffen dat ik niet de karikatuur ben waar jij mij nu een beetje voor houdt.
Soit, mail ons alsjeblieft nog wat ideetjes door, of publiceer onder je eigen naam of een pseudoniem op indy over de pink en green. Basisdemocratie veronderstelt m.i. dat zoveel mogelijk mensen zich constructief betrokken voelen bij een beweging. So please please, be my guest.

strijdbare groetjes,
pinkje

My funny Valentine
by Das Schwarze Wesen Tuesday October 23, 2001 at 04:04 AM
1%


Ok. Ik ben al content dat het hier geen welles nietes spelletje wordt in de trant van DE echte/ DE slechte, maar dat gefundeerde vragen, opmerkingen en antwoorden gegeven worden. Onlangs bijna een beroerte gekregen toen er door de teksten hier vermoedens bij me opkwamen effectief bij een "Beweging" meegestapt te hebben, met rechtomlijnde ideëen, leider(s), etc...(Pinkje haaft dat nu rechtgezet dacht ik). Inderdaad waren er duidelijk initiatiefnemers, wat toejuichend is, en dacht ik dat iedereen het recht had op eigen verantwoordelijke manier zijn/haar rol in te vullen.

Meestappen met Pink and Green betekende voor mij: het initiatief steunen met de clowneske idee en bittere opvatting wetende dat het wellicht weinig -maar ook niet niets- uitmaakt voor zij die de zaken bedisselen achter gesloten deuren maar-what the fuck- stil zal het niet gaan en hopelijk zijn hun kinderen 10 keer ambetanter bij die lui aan tafel thuis dan wij waren geweest...of zoiets...anyways, de preciese impact ga ik allicht niet kunnen achterhalen van een dergelijke actie. Maar geen actie=zwijgen=doods

Omtrent anarchie dacht ik dat de oorspronkelijke betekenis herleid kon worden tot iets als "No Ruler". M.a.w. zal een anarchist, volgens mij, handelen naar eigen goeddenken en streven naar een (samen)leven met individuele vrijheid en onderling respect.

Wat betreft de flikken: geen behoefte gehad om ze te provoceren, hoewel 1 petiterig groepje flikken het tegen de avond -en wschl. uit verveling- wel nodig vond wat te provoceren(maar vond het de moeite niet te ageren of was het de dope?), terwijl anderen gewoon vriendelijk waren. Soit, 't zal altijd wel een kat/muis spel blijven: een vinger hier, een waarschuwing daar...kunnen we allen wel tegen...getraind door Vader Voetbal.

Een pluk uit mijn motivaties voor het onderschrijven van de reden tot betogen waren:

Naar dergelijke toppen

1) Ik verwacht dat elke mens het recht heeft te weten wat er allemaal precies gezegd (live, op tape, en liefst met onafhankelijke filters die de info wat kunnen compact maken)en beslist wordt tijdens zo een meeting en via een kanaal hierop kan reageren. Kwestie van wat sociale controle. Weet ik veel wat er allemaal in die tiepen op lijsten hun kop omgaat. Programma's draaien in de regel uit op een of ander bastaard compromis.

Green

2) ze mogen mij ook eens bevattelijk uitleggen hoe het komt dat sommige goede voornemens/plannen niet tot uitvoering kunnen gebracht worden of dat een zogenaamde grootmacht effen een dusdanig iets kan boycotten/het aftrappen! Christ, show your dick or pussy!

Pink

3) weg met teveel beschermde bemoeienis van onbekende wettenmakers inzake persoonlijke kwesties(bv. zelfmoord, euthanasie, abortus, drugs, ...). Onafhankelijk toezicht, voorlichting, begeleiding, hulp etc. ok: maar geen onontkoombaar verbod/straf regeling..

Aldus een aantal van mijn invullingen waar ik dacht dat het ook om kon gaan.

Zelf vind ik dat de naam Pink&Green niet moet (maar kan)behouden worden. De reden hiervoor: ik vrees voor een "Beweging" (zie boven) die wellicht zou kunnen uitgroeien tot een karikatuur van zichzelf. Tenzij het onvoorspelbaar blijft natuurlijk! Wat bijvoorbeeld van betogen op een andere, onverwachte, lokatie (bv. Zwiezewoeze), zonder politie (toch voor even) zonder gewoon burgervolk lastig te vallen maar met commotie, pers, rumour en een symbolische rugkering naar dergelijke politici die niet anders in hun carrière naar de bevolking hebben gedaan. Idioot? 'tzou kunnen, tis al laat hier.

Bediscussieer zoveel als ge wilt.
Vandaar sluit ik af met hetvolgende citaat van ikweetnietmeerwie:

"We are not contractually tied down to reality; there is no sanity clause. So if you feel your train of thought is going to places where the screaming is too loud, remember there is always madness. Madness is the emergency exit."


GreetZzzzz

zielig-mijn gat
by mr blackadder Tuesday October 23, 2001 at 11:48 AM
ulrikesdream@hotmail.com

hello allemaal,
een beetje vind ik het zielig dat ik het doe, maar blijkbaar moet er toch weer gesproken worden van "zielige gemaskerde pseudo-anarcho's". en dan kan ik het mij weer niet laten van te reageren, omdat ik toch een beetje kwaad word van dat gezeik. ik was een van die zielige pseudo-types, en ben teruggekeerd omdat er inderdaad te weinig zin zat in die confrontatie.
maar ik acht mijzelf nog altijd aktief genoeg om niet te hoeven in het celletje van de inhoudsloze relschoppers te belanden. gefrustreerd was ik inderdaad, en dat is omdat iedereen die wat nadenkt gefrustreerd geraakt. met de gang van zaken op de pensenkermis van manifeest, maar toch ook met de straatparade.

ik bewonder de tijd (hoe weinig er van voorbereiding ook sprake léék) die erin gestoken is en een geweldloos statement is vaker wel dan niet op zijn plaats. niettemin ben ik het eens met de heer doeterniettoe dat de regeringsleiders, net als de flikken eens goed gelachen zullen hebben. 19 oktober heeft concreet niks veranderd, net zo min als bvb de aktie in leuven, al werd daar wel nog met een doorbraak rekening gehouden die er bij wat late organisatie niet toe kwam. op mijn eentje ga ik die premiers niet buitendragen, maar wanneer gaan we dat wel eens doen?
als er dan geleuterd wordt over hoe wij het imago naar de pers afbreken, dan vind ik dàt pas zielig: tenslotte hangt alles af van de gekleurde reporters die de meest prachtige aktie de grond in kunnen schrijven. wat dat betreft ben ik het buigen beu, en leek ik meer dan eens omringd door een bende gazet van antwerpen-praters. wat is dit meer dan centrumrechts naar de mond praten?

ik (en ik niet alleen) dacht meermaals die dag gewoon weer naar huis te gaan. als brussel zo afloopt, zijn wij het goede voorbeeld voor alle andere ministers in europa, en kan zelfs de canadese regering haar vergaderingen beter hier komen houden. mijn kushandje krijgen ze niet.

en het taalaktiekommittee, die 's avonds ongehinderd mochten meebetogen evenmin.
desondanks toch een bedankje aan de mensen die het allemaal organiseerden, want ik ken de stress en de moeite...
uw inhoudsloze anarcho

pinkje's definitie van "zielig gemaskerde pseudo-anarcho's"
by pinkje Wednesday October 24, 2001 at 11:50 AM
pinkje2002@yahoo.com

howdiedoodie folks,

toch nog even dit: fijn dat mijn statement van enige dagen geleden wat gezonde discussie opwekte. Maar liefst een klein maar verraderlijk misverstandje oplossen. Wie mijn tekstje grondig leest, zal hopelijk merken dat ik niks maar dan ook niks 'zielig' vond aan die mensen die het lef hadden de ring te bezetten op O19. Ik was er zelf bij! En ik vond het de max! Dus, lieve toeternietoe en mr blackadder en al die andere per ongeluk op hun pik getrapte 'real' anarcho's: denk 2x na voor je mij neersabelt (er is al zoveel geweld en haat op de wereld...). Direct Action moet er komen op d14,als het aan mij ligt, tenminste. Gent was gewoon een generale repetitie, en met opzet een beetje binnen de lijntjes gehouden (veel meer symbolo dan direct action, maar toch al genoeg om gent om te toveren in een zwaar bezette stad, ja, thx to us). Ah ja, wie kon voorspellen dat de medebetogers inderdaad zelfverantwoordelijk genoeg waren om NIET geprovoceerd te worden, om onze parade NIET te laten ontaarden in het zoveelste relschoppen (en waar was DAN onze kracht gebleven?). Mind you: enkele honderden mensen hebben de ring voor een tiental minuten bezet. Dit waren m.i. GEEN 'zielige pseudo-anarcho's'. Thx voor het lef en het enthousiasme! Meer van dat op D14!

EN NU EFFE WAT 'DOWN TO EARTH' UITLEG!!!!!!!!!!!!!!!
Wat doe je als mede-organisator als je merkt dat er tijdens de bezetting van de ring enkele STRAALBEZOPEN en AGRESSIEVE relschoppers geïnfiltreerd zijn, die onmiddellijk uiterst agressief reageren naar die enkele tegengehouden en bange automobilisten (op auto's slaan, spuwen, dreigementen - ook naar onze geëngageerde peacekeepers die die heethoofden wilden tegenhouden van die onschuldige automobilisten af te kloppen!)? Wat doe je als je ziet dat een vijftal jongeren zich zwart maskeren (cape en sjaal) en vanuit die anonieme positie heel duidelijk de agressie willen opwekken bij de politie (wilde gebaren, middelvinger, uiterst agressieve body language,... en dat allemaal vanuit de veilige anonimiteit)? Nice press pix... Wij voelden ons met heel wat nuchtere zielen op dat moment MEDEverantwoordelijk voor die enkele honderden mensen die op dat moment al half hun kar gekeerd hadden, richting Blijde Intrede op het Zuid. Denk je dat politiemannen op dat moment het verschil zien tussen die enkele (5 à 8) uiterst negatieve relschoppers en die vele tientallen geëngageerde squatters op de grond, of die enkele honderden medebetogers? Die kleine minderheid verneukte het voor ons allemaal. Zelfs met waterkanon had een parade met 'goeie vibes' (sounds corny, I know, but I have no other way of putting it) het nog wel een kwartiertje uitgehouden. Op ongemaskerde, vredelievende mensen kun je niet zomaar kloppen of spuiten, op gemaskerde agressievelingen WEL. Snappen jullie dit?????????????????? Snappen jullie de kracht van NON-VIOLENT Action? We hebben met enkele organisatoren er op een gegeven moment resoluut voor gekozen om de parade zelf richting Zuid te dirigeren (zonder de geëngageerde bezetters daarom te verplichten hetzelfde te doen) OMDAT WIJ HEEL STERK AANVOELDEN DAT DIE ENKELE ONVERANTWOORDELIJKE, LAFFE, ZIELIGE PSEUDO-ANARCHO'S DE SFEER HELEMAAL AAN HET KAPOTMAKEN WAREN, EN DE OPGETROMMELDE ORDETROEPEN ALLE ARGUMENTEN IN HANDEN GAVEN OM OP ONS, honderden vrijbuiters (call 'em what u want), TE KLOPPEN. Dezelfde laffe reactie van enkele opgefokte pseudo-anarcho's merkte ik 's avonds in de Dampoortstraat: welke fuckin 'real anarchist' slaat zomaar met een stok op een weerloos 'geel mannetje' (manifeest-ordehandhaver) en verdwijnt dan weer in de massa? Nogmaals: ik heb niks tegen zwartgeklede anarcho's (sommige ervan zijn mijn vrienden), maar ik heb WEL iets tegen gefrustreerde bange jongetjes die zich enkel en alleen in de anonimiteit van een groep durven te buiten gaan in zgn 'politiek protest', in de vorm van onwetende, bange burgers beschimpen, in elkaar kloppen of dergelijke. 'Fight the system, not the people!' Of heeft die hele dolgedraaide Afghanistan-horror jullie NOG niks bijgebracht. Deze wereld gaat KAPOT aan agressie, geweld en dualiteiten tussen mensen met HETZELFDE bloed. Break the circle of violence! Laten we op d14 gaan voor echte, onvervalste NON VIOLENT DIRECT ACTION, en desnoods een ganse dag een belangrijk kruispunt bezetten, het onmogelijk maken voor de europese leiders om aan hun bestemming te komen, de grote markt bezetten, whatever. Maar doe het dan alsjeblieft met waardigheid en zelf-respect. Hoe minder geweld je oproept, hoe sterker je burgerlijke ongehoorzaamheid en hoe slapper de reactie van meneer de politieman (die ook maar een jobke heeft, en 's avonds liefst van al bij zijn vrouw en zijn kindjes vertoeft).


Think pink!

Greetz van pinkje
(sympathisant van de pink&green-gedachte)


pinkje's definitie van "zielig gemaskerde pseudo-anarcho's"
by pinkje Wednesday October 24, 2001 at 11:59 AM
pinkje2002@yahoo.com

howdiedoodie folks,

toch nog even dit: fijn dat mijn statement van enige dagen geleden wat gezonde discussie opwekte. Maar liefst een klein maar verraderlijk misverstandje oplossen. Wie mijn tekstje grondig leest, zal hopelijk merken dat ik niks maar dan ook niks 'zielig' vond aan die mensen die het lef hadden de ring te bezetten op O19. Ik was er zelf bij! En ik vond het de max! Dus, lieve toeternietoe en mr blackadder en al die andere per ongeluk op hun pik getrapte 'real' anarcho's: denk 2x na voor je mij neersabelt (er is al zoveel geweld en haat op de wereld...). Direct Action moet er komen op d14,als het aan mij ligt, tenminste. Gent was gewoon een generale repetitie, en met opzet een beetje binnen de lijntjes gehouden (veel meer symbolo dan direct action, maar toch al genoeg om gent om te toveren in een zwaar bezette stad, ja, thx to us). Ah ja, wie kon voorspellen dat de medebetogers inderdaad zelfverantwoordelijk genoeg waren om NIET geprovoceerd te worden, om onze parade NIET te laten ontaarden in het zoveelste relschoppen (en waar was DAN onze kracht gebleven?). Mind you: enkele honderden mensen hebben de ring voor een tiental minuten bezet. Dit waren m.i. GEEN 'zielige pseudo-anarcho's'. Thx voor het lef en het enthousiasme! Meer van dat op D14!

EN NU EFFE WAT 'DOWN TO EARTH' UITLEG!!!!!!!!!!!!!!!
Wat doe je als mede-organisator als je merkt dat er tijdens de bezetting van de ring enkele STRAALBEZOPEN en AGRESSIEVE relschoppers geïnfiltreerd zijn, die onmiddellijk uiterst agressief reageren naar die enkele tegengehouden en bange automobilisten (op auto's slaan, spuwen, dreigementen - ook naar onze geëngageerde peacekeepers die die heethoofden wilden tegenhouden van die onschuldige automobilisten af te kloppen!)? Wat doe je als je ziet dat een vijftal jongeren zich zwart maskeren (cape en sjaal) en vanuit die anonieme positie heel duidelijk de agressie willen opwekken bij de politie (wilde gebaren, middelvinger, uiterst agressieve body language,... en dat allemaal vanuit de veilige anonimiteit)? Nice press pix... Wij voelden ons met heel wat nuchtere zielen op dat moment MEDEverantwoordelijk voor die enkele honderden mensen die op dat moment al half hun kar gekeerd hadden, richting Blijde Intrede op het Zuid. Denk je dat politiemannen op dat moment het verschil zien tussen die enkele (5 à 8) uiterst negatieve relschoppers en die vele tientallen geëngageerde squatters op de grond, of die enkele honderden medebetogers? Die kleine minderheid verneukte het voor ons allemaal. Zelfs met waterkanon had een parade met 'goeie vibes' (sounds corny, I know, but I have no other way of putting it) het nog wel een kwartiertje uitgehouden. Op ongemaskerde, vredelievende mensen kun je niet zomaar kloppen of spuiten, op gemaskerde agressievelingen WEL. Snappen jullie dit?????????????????? Snappen jullie de kracht van NON-VIOLENT Action? We hebben met enkele organisatoren er op een gegeven moment resoluut voor gekozen om de parade zelf richting Zuid te dirigeren (zonder de geëngageerde bezetters daarom te verplichten hetzelfde te doen) OMDAT WIJ HEEL STERK AANVOELDEN DAT DIE ENKELE ONVERANTWOORDELIJKE, LAFFE, ZIELIGE PSEUDO-ANARCHO'S DE SFEER HELEMAAL AAN HET KAPOTMAKEN WAREN, EN DE OPGETROMMELDE ORDETROEPEN ALLE ARGUMENTEN IN HANDEN GAVEN OM OP ONS, honderden vrijbuiters (call 'em what u want), TE KLOPPEN. Dezelfde laffe reactie van enkele opgefokte pseudo-anarcho's merkte ik 's avonds in de Dampoortstraat: welke fuckin 'real anarchist' slaat zomaar met een stok op een weerloos 'geel mannetje' (manifeest-ordehandhaver) en verdwijnt dan weer in de massa? Nogmaals: ik heb niks tegen zwartgeklede anarcho's (sommige ervan zijn mijn vrienden), maar ik heb WEL iets tegen gefrustreerde bange jongetjes die zich enkel en alleen in de anonimiteit van een groep durven te buiten gaan in zgn 'politiek protest', in de vorm van onwetende, bange burgers beschimpen, in elkaar kloppen of dergelijke. 'Fight the system, not the people!' Of heeft die hele dolgedraaide Afghanistan-horror jullie NOG niks bijgebracht. Deze wereld gaat KAPOT aan agressie, geweld en dualiteiten tussen mensen met HETZELFDE bloed. Break the circle of violence! Laten we op d14 gaan voor echte, onvervalste NON VIOLENT DIRECT ACTION, en desnoods een ganse dag een belangrijk kruispunt bezetten, het onmogelijk maken voor de europese leiders om aan hun bestemming te komen, de grote markt bezetten, whatever. Maar doe het dan alsjeblieft met waardigheid en zelf-respect. Hoe minder geweld je oproept, hoe sterker je burgerlijke ongehoorzaamheid en hoe slapper de reactie van meneer de politieman (die ook maar een jobke heeft, en 's avonds liefst van al bij zijn vrouw en zijn kindjes vertoeft).


Think pink!

Greetz van pinkje
(sympathisant van de pink&green-gedachte)


feesten!
by shark Wednesday October 24, 2001 at 09:15 PM
djsharkie@hotmail.com

beestig!
allemaal enorm bedankt om er zo'n feest van te maken vrijdag!
Voor herhaling vatbaar, zeker als je merkt dat er niets verandert...

Het tegengestelde bevat meer waarheid!
'dankzij de conflicten in de wereld groeit europa en kan het zo beter samenwerken met de USA'

alsoof wij dat willen!

Het wordt tijd om naar de bevolking te luisteren en niet naar het geld!

ik zou zo zeggen: vrijdag verzamelen voor een nieuw manifeestje!!

(tot dan of in brussel)

PINKJE?
by Steve Saturday October 27, 2001 at 04:42 PM

Is pinkje misschien een synoniem voor 'eindeloos, maar vooral inhoudsloos' lullen. Down to earth, inderdaad graag,ja!
Steve.