arch/ive/ief (2000 - 2005)

PROFICIAT AAN IEDEREEN!!! en enkele bedenkingen voor D14
by Demon Saturday October 20, 2001 at 09:22 PM

Proficiat aan iedereen en enkele bedenkingen.

Proficiat aan de anarchisten, zij weten tenminste nog wat echt actievoeren is. Dit wil zeggen: geen afspraken met de politie en een eigen route volgen en daarbij geen geweld gebruik om uw mening te uiten.

Aan de mensen van Meervoud: één kapot vlagje en wat informatieve(?) boekjes over Vlaamsche dingen zijn het einde van de wereld niet.
Oh ja, is het waar dat de Vlaamsche leeuw een symbool is dat gepikt is van de Arabieren, eeuwen geleden? Als dit waar is dan staat die leeuw toch voor onverdraagzaamheid?

Aan de organisatoren van O19, ook een proficiat. Maar misschien kunnen de organisatoren van D14 hier van leren en misschien toch geen cola serveren. Of is men al teveel ver-Amerikaniseerd? Zou het bijvoorbeeld niet leuk zijn bij wijze van actie dat men op 14 december bv. enkel water drinkt en sober enkele boterhammetjes eten, als solidariteit met die 2.000.000.000 die elke dag zo moeten leven of iets kopen om te eten ter waarde van 30fr. of één euro? En ook iets minder feesten, er is tenslotte een oorlog bezig.


Het doet deugd dat er op 19 oktober veel mensen voor de eerste keer mee betoogden en ook dat anti-globalisme voor de eerste maal sinds Seatlle met woordjes als" vreedzaam" en "feest" in de media werden gecombineerd.

Voor de mensen die toch de agenten moesten pestten die aan die aan de Lammerstraat stonden: zij kunnen hier niets aan doen, ze krijgen enkel bevelen. Misschien stom, maar dit is de realiteit. Geef hen bloemen, geen verwijten.

NATIONALISME=RELIGIE=IDEOLOGIE= OPIUM FOR YOUR MIND, THINK HUMAN!

PS. enkel spijtig dat de betoging bijna niet vermeld werd in buitenlandse kranten alhoewel er hier 1400 journalisten waren. En ook spijtig dat de boodschappen van de verschillende organisaties niet vermeld werden. Misschien kunen die van D14 nog vlug enkele communicatietruken leren, hoe omgaan met de media. Politici en uitschot allerhande kenen deze truukjes al lang, ze gaan daarvoor bij communicatiespecialisten.

En niet: STOP THE WAR maar STOP THE WARS!

Hoe gaat het eigenlijk nog met Ochalan(die leider van de Koerden die nog altijd gevangen zit ergens in Turkije)?

wat die leeuw betreft :
by jacob valeriaan Saturday October 20, 2001 at 11:20 PM

Of die leeuw "gepikt" is van de Arabieren... ik denk dat het eerder zo is, dat men hier in Vlaanderen via de kruistochten de leeuw als symbool van moed heeft leren kennen van de Arabieren, en dat men het symbool in de vlag heeft overgenomen (ook in tal van andere vlaggen en wapenschilden trouwens). In zekere zin kan je het dus ook zien als een vorm van multiculturele uitwisseling...

dank je wel voor de suggesties voor d14
by riet dhont Sunday October 21, 2001 at 03:57 PM
info@d14.be

Dit is een heel goed stukje, vol entoesiasme, dat ik absoluut deel na het meemaken van die ongelooflijke dag in Gent op 19 oktober.
Hartelijk dank voor de suggesties voor d14 en de organisatie van de betoging op 14 december. Ik zou zeggen, meer van dat, we hebben nog massa's ideëen en massa's handen en massa's koppen nodig om ook van d14 een TOP dag te maken. Kom meehelpen, scrhijf ons, kom naar de algemene vergadreingen, en vooral volg de web site http://www.d14.be.
Tot op straat in Brussel, van het Klein Kasteeltje, naar het groot Kasteel, op 14 december om 11u...

Öcalan
by geert orbie Sunday October 21, 2001 at 06:04 PM
gorbie@pandora.be

Wie is er nu bezorgd om Öçalan. Dat is toch een nationalist (zoals Castro, Ho Chi Min en Lumumba).

nationalist, and?
by Demon Sunday October 21, 2001 at 08:51 PM

En al die Koerden waarover we niets meer horen die Turkije nog altijd onderdrukt? Sorry, ik dacht dat men daarzou aan denken. Dus is plaats van: "hoe gaat het eigenlijk nog metOchalan?", heeft er nog iemand nieuws over de Koerden?