arch/ive/ief (2000 - 2005)

gekleurd nieuws
by lievendeflandre2001@yahoo.com Saturday October 20, 2001 at 03:44 PM
lievendeflandre2001@yahoo.com Lievendeflandre st hubertusstraat 13 9000 Gent

mijn allerindividueelste expressies van mijn allerindividueelste emoties omtrent Manifeest

Hoe hard de pers ook haar best deed, ze hebben geen incidenten kunnen opsporen in de betogingen van 19 oktober. De enige wanklank kwam - het was voorspeld - van uiterst rechts, de debielen van TAK gooiden enige ruiten in van een bank, gelukkig ging niemand in op de provocaties van deze vreemde eend in de bijt.Iemand moet mij eens uitleggen wat die horde nationalisten met hun Friese, Baskische, Vlaamse etc.vlaggen in de manifestatie kwam doen. Zij zijn een smet op de universalistische beweging en zijn om de TOTAAL verkeerde redenen op onze kar gesprongen. Regionalisten die tegen de globalisering zijn horen op de IJzerbedevaart thuis, of ze nu zogenaamd links (haha) of rechts zijn.
Voor de rest vond ik het een heerlijke manifestatie en dat vooral dank zij de opzwepende muzikale animatie van Indymedia. Gefeliciteerd, zo hoort sociale actie te zijn in de jaren nul. De tijden van 'Het is maar een begin, we gaan door met de strijd' liggen definitief achter de rug.Ook een pluim voor de anarchisten met hun hechte ritmesessie. En een schouderklopje voor de ABVV'ers, die ondanks het uitdrukkelijk verbod van Mia Devits, toch durfden meelopen.
De berichtgeving in de Morgen was zoals altijd tendentieus.Het wordt hoog tijd dat er een echte progressieve krant wordt gemaakt in Vlaanderen. In alle artikels die De Morgen aan Manifeest wijdt, duikt dezelfde teneur op. De meeste betogers wisten niet eens waar tegen ze protesteerden. Om die stelling hard te maken vonden de verslaggevers van de progressieve krant het nodig om 17-jarige bakvissen te interviewen. Zo kan ik het ook. Tot over een maand of twee in Brussel.

Wablief
by Lieven Heyndrickx Saturday October 20, 2001 at 03:59 PM

Verdorie toch,

dit is een platte leugen.
TAK is ten eerste niet uiterst-rechts, nooit geweest, bewijs dit eens aan de hand van hun acties.

TAK is ook niet debiel, al hebben we Taktivisten die met gehandicapten, zwakzinnigen en mensen met het syndroom van Down werken, maar dat is een ander verhaal.

TAK heeft geen ruiten ingesmeten en wie dat beweerd is of wel ENORM slecht geinformeerd of heeft een ENORM slecht karakter.

Vriendelijke groeten

Gevaarlijke mannekes in't zwart
by Tim Verboom Saturday October 20, 2001 at 05:30 PM
tim.verboom@pandora.be

Toevallig heb ik de 'aanslag' op de bank en eerder ook een winkelruit gezien. Het ging om iemand (helemaal in het zwart) die met een losgerukt rioolputdeksel een stevig, zo bleek later aangezien het maar niet stuk ging, venster van een bank wou inslaan. Zijn aanslag mislukte echter en een hele hoop boe-geroep en gefluit van de andere betogers, die dit totaal ongepast vonden, was het gevolg. Even dachten we (of ik althans) dat ze de man gingen tegenhouden, maar wat bleek? Een medestander van de man begon met een bord (ik hoop dat er geen vredesboodschap op stond) tegen een van de security gasten van de betoging in gele jasjes te slaan. De beide mannen verdwenen snel in de menigte. Hun doel om wat keet te schoppen tussen de betogers was mislukt, want behalve verbaal is er niet gereageerd. De goeie sfeer was echter wel een tijdje weg.
Ik bevond mij toen tussen mensen van allerlei diverse organisaties, net achter de anarchisten met de zwarte vlaggen, maar dat zij hiermee te maken hebben of zelfs steunen is zeker niet bewezen. Het ging volgens mij om een individuele actie van een totaal opgefokt en/of gefrustreerd heethoofd dat de beweging weer in een slecht daglicht wou plaatsen.

Het was een fijne betoging op dit voorval na. Dank U

Groetjes,
Tim

taal aktie kommitee
by lievendeflandre Saturday October 20, 2001 at 05:57 PM
gekleurd nieuws

Het spijt me, rechtse vriend, maar ondanks alle pogingen om zogenaamd 'neutraal' over te komen, blijft TAK een rechtse stootgroep die nauwe banden onderhoud (of onderhield) met VMO, Were DI, NSV, Vlaams Blok en andere wandluizen van de zogenaamde Vlaamse Beweging. U hoort niet thuis in de antiglobalistische beweging.

Taal Actie comité
by Koenraad Depauw Saturday October 20, 2001 at 06:52 PM
als@student.rug.ac.be

Taal actie comité is een organisatie waarin vlamingen van links tot extreem rechts samen actie voeren rond Vlaamse onafhankelijkheid.

Over samenwerking met extreem rechts binnen het TAK zou ik op dit forum graag een VNSU'er of linkse nationalist wat meer uitleg over zien geven.

Dat TAK niet welkom was, aangezien de infiltratie van fascisten, was nochtans op O19 heel duidelijk gemaakt. De peacekeeping heeft dan ook eventjes getwijfelt de politie op te bellen om de extreem rechtse elementen te verwijderen. Ze heeft dat echter toch niet gedaan aangezien het bij TAK niet altijd even duidelijk is wie nu fascist is en wie niet.

Zie wat er gebeurt als je naast extreem-rechts gaat zitten binnen dezelfde organisatie...

Gisteren zijn een aantal ex-VMO'ers, NSV'ers en ander vuil meegestapt in de betoging...

En daar stel ik ook elke linkse nationalist die binnen TAK werkt voor verantwoordelijk.

Graag een antwoord van wie zich voelt aangesproken

KOen

wie bij de hond slaapt
by lievendeflandre Saturday October 20, 2001 at 09:36 PM
lievendeflandre2001@yahoo.com

Nog een laatste woordje aan de TAKKER die meent dat ik enorm slecht geïnformeerd ben omtrent zijn organisatie.
In 19773 werd onder voorzitterschap van Karel Dillen de Vlaams Nationale Raad opgericht. Initiatiefnemers: VMO, Were Di en TAK, broederlijk verenigd.
Wim Verreycken, één van de Sturmbahnführers van het Vlaams Blok, is een gewezen lid van TAK. Verreycken was in de jaren 60 lid van de VMO en bestuurslid van TAK. Hij werd meermaals veroordeeld voor gewelddadigheden tegen linkse elementen.
In 1980 jubelde TAK het uit toen het Vlaams Blok het levenslicht zag: eindelijk weer steun van een radicaal Vlaamse partij voor de militante Vlaamse groeperingen.
VNSU en Meervoud: wie bij de hond slaapt, vangt zijn vlooien. Alleen meer het idee om in het Vlaams Huis binnen te stappen, verraadt dat u niet zuiver op de graat bent.
En voor de organisatoren van Manifeest: gelieve extreemrechts in het vervolg te weren, desnoods manu militari, of u verliest uw geloofwaardigheid en krediet.
Kameraadschappelijke groeten

brrrrr
by kl Saturday October 20, 2001 at 09:48 PM


lieven, uw opmerkingen geven me rillingen op de rug...
Ik prefereer het genuanceerder beeld van Tim...

groeten beiden.

Hoe is het mogelijk
by han Saturday October 20, 2001 at 10:31 PM

Kijk er was gisteren één belangerijk gegeven.

Duizenden mensen kwamen op straat desondanks een maandenlange kriminalasitaie van de beweging.

Daarnaast was er in de marge een incident met enkel nationalisten die zich links voordoen maar die wel een platform geven aan extreem rechts. en ook gisteren was dat het geval.
Ze zijn er zelfs in geslaagd om rel te schoppen met de organisatoren,...
Het kan tellen.

Met alle respekt, ze kregen een kans van deze beweging, ... maar ze hebben wel goed verkorven.

Maar hecht er AUB niet meer belang aan dan eraan te hechten valt.

Opvallend was gisteren alvast dat Nederlandstaligen en Franstaligen er kriskras door elkaar betoogden.

En vooral dat het manifeest een krachtig feestelijk neen was aan dit Europa.

han

een horde ...?
by Filip Van Bever Saturday October 20, 2001 at 10:45 PM
filip.van.bever@pandora.be

Ik heb de ganse dag deelgenomen aan de manifestaties - zeker niet met mijn ogen in mijn zak - en op geen enkel moment is de aanwezigheid van een 'horde' nationalisten van extreem-rechtse signatuur mij opgevallen.
Ik vraag me af of we nu niet veel te veel aandacht besteden aan de eventuele (?) aanwezigheid v/e paar (meer kunnen het er echt niet geweest zijn) debielen.

Nogmaals: Een dikke proficiat aan iedereen die heeft bijgedragen aan het massale en vreedzame karakter van de manifestaties!

ZEEEEEER slecht geinformeerd en wellicht ook nog een vreselijk rotkarakter
by gunther lippens Sunday October 21, 2001 at 06:41 PM
gunther.lippens@intec.rug.ac.be

De hond is een pitbull,

van http://www.antifa.be/html/tak.htm gehaald:

<<<

URL's: taalaktiekomitee.org

Het Taal Aktie Komitee is DE vlaamse taalaktiegroep bij uitstek. Fuhrer van het Taal Aktie Komitee is Guido MOONS. Deze 'taalknopploeg' in VB vaarwater voert te
pas en te onpas commando-raids uit om het uiterst-rechtse gedachtengoed in ware SS-stijl aan de man te brengen. Onder de noemer 'wandelingen' maken zij al jaren
andersdenken en -sprekenden het leven zuur. Hun commandostijl bij hun optredens doet niet onder voor datgene wat de oude VMO presteerde... Het 'originele' aan
hun stijl is welliswaar dat zij steeds de taal als uitvalsbasis gebruiken. Het kan gaan van zeer onschuldige verfakties over niet-Nederlandstalige reklame, tot het
bezetten en afbreken van bvb. de voerdorpen of private verenigingen die in gesloten kring naar Franstalige natuurfilms willen kijken.

Een ander geliefd thema van TAK zijn hun pro-amnestie acties. Zij stellen daarin dezelfde ongenuanceerde eisen als andere rechts-radicale flamingante organisaties.
Elke veroordeelde inciviek is een slachtoffer op het Belgische altaar geofferd en daarom vrij van schuld en boete. Geen nuancering rond daden en gevolgen. Daar waar
de Belgische staat in het verleden steeds aan incivieken de mogelijkheid heeft gegeven om bepaalde afgenomen rechten terug te verkrijgen, steeds in dien verstande
dat het eigen ongelijk in die roerige tijd voorop staat, blijven in rechts-nationalistische kringen de roep op een onvoorwaardelijke amnestie klinken. Tak is hierop dus
geen uitzondering.
TAK doet alle moeite om zich niet in partijpolitieke middens te begeven. En dat doen ze goed. 'Linkse nationalisten' gaan ongenuanceerd op pad met diezelde
uiterst-rechtse militanten die op andere gelegenheden linkse militanten molesteren. Dit zegt veel over de onbetrouwbaarheid van deze 'linkse nationalisten'. Buiten dus
een sporadische 'alibi links-nationalist' worden de acties vooral ondernomen door uiterst-rechtse militanten die je ook bij Voorpost, VNJ, NSV, etc aantreft. Verder
heeft TAK regelmatig verbroederingsavonden met diezelfde Voorpost broeders.

TAK omschrijven als een vrijblijvende schalkse actiegroep die opkomt tegen een anti-Vlaamse meute is de waarheid bewust geweld aandoen. TAK is een variatie in
het arsenaal knokploegen en ander geweldadige organisaties die uiterst-rechts tot zijn beschikking heeft. Alle alibi 'links-nationalisten' en ander Volksunie adepten ten
spijt.

Bron: Wie is wie, uiterst rechts in Vlaanderen, 06/95.

>>>

Maar Han heeft eigenlijk gelijk, niet meer tijd verprutsen dan nodig aan die groepuscules. Ze doen en kunnen toch niks anders dan provoceren. Dat van die ruiten kon je in de Morgen lezen, die schreef dat het was TAK die de ruiten van een bank in gooide.

pardon?
by Koen C Sunday October 21, 2001 at 09:43 PM

De Morgen is een krant die graag fantaseert en blijkbaar z'n bronnen niet checkt. Het is duidelijk dat de "journalisten" van De Morgen zich gebaseerd hebben op het bericht van de RTBF die dankzij jarenlang zwartmakerij (kan me niet bommen of dit een corect woord is) ervan overtuigd waren dat de "slechte" toch maar weer eens mensen van TAK moest zijn...

tip aan sommige mensen hier: Jarenlang in de zelfde boek staren is ook niet bepaald een vorm van progressief of vernieuwend denken!

TAKKERDETAK
by Oxymoron Tuesday October 23, 2001 at 02:12 AM


Zomaar een observatie: toch behoorlijk mijn twijfels bij TAK als ik de taalfouten in hun commentaren lees (vb. heeft getwijfelT en dergelijke meer), tenzij zij natuurlijk waarachtig anarchistisch zijn mijn botten nog aan toe...?!

leigen
by Manuel Wednesday October 24, 2001 at 03:08 PM
cr33496@chello.be

Het tak lieg dat ze zwart zien , het is ook hun kleur .
15.000 mensen op straat tegen oorlog ,honger en dorst .een wereld waar elke mens recht heeft op onderwijs.gezondheid,huisvesting, arbeid
is iets anders dan 200 voor voor eige volk .
kleur leeft zwart is dood.

Debielen?
by Duff Sunday October 28, 2001 at 09:32 PM

beste lieven hendrick
Debielen zijn mensen met domme ideeen
debielen zijn geen gehandicapten of zwakzinnigen , welke ( uit eigen ervaring )uiterst goede en slimme mensen zijn , waarvan wij de "normale en gezonde mens"(haha) nog veel kunnen leren over verdraagzaamheid en liefde. Nogmaals Debielen zijn mensen met domme ideeen , blijkbaar heeft Lievendeflandre het dan toch aan het rechte eind?
groet
Duff

Vrede, Vrijheid, Verdraagzaamheid
by Joris Vandeginste Monday October 29, 2001 at 01:23 PM

OOk ik heb geen enkele "extreemrechste" militant opgemerkt bij Meervoud, noch bij TAK.

Er zijn hier mensen die spoken gezien hebben, nuja dat kan je ze niet helemaal kwalijk nemen gezien het lekkere geurtje gedurende de gehele vrijdag.

Ik ben geen "Vlaamsnationalist" maar ken die mensen van Meervoud en ook een aantal van het TAK en ik kan je verzekeren dat ze geen fascisten of dergelijke zijn.

Trouwens wat die fameuze site betreft "wie is wie in extreemrechts VL"(of zoiets), wel ik lag bijna dubbel van het lachen. Wie dit geschreven heeft moet een behoorlijke overdosis badtrip gehad hebben, want dit klopt gewoonweg niet. Raadpleeg misschien meerdere bronnen vooraleer idiote conclusies te trekken.

Nog iets, besluiten die bepaalde organisaties in het verleden namen zijn soms bedenkelijk en vanuit een hedendaags standpunt te bekritiseren, maar dat geldt voor ALLE bewegingen. Waar is de tijd dat de PVDA nog samenheulde met de NAVO of homofielen als burgerlijk bestempelde...

Soit, ik ga hier niemand zijn proces maken en ben vooral verheugd over het feit dat het Manifeest geslaagd was en de 14e december hopelijk even goed zal zijn.
Het zou trouwens eens goed zijn mocht een organisatie een gefundeerde kritiek schrijven op een artikel uit TRENDS waar de economische mundialisering geroemd wordt.

Twee kleine bedenkingen :

- de officiele pers heeft op een enorm laag niveau bericht over de betoging en vond het blijkbaar nodig om enkel twee pubermeisjes te intervieuwen. Zo is het makkelijk natuurlijk. En dat terwijl er een overvloed was in het Park aan mensen, bewegingen en folders die op een onderbouwde manier reageren en dat op alle fronten :

-> controle op de kapitaalmarkten (Attac)
-> een socialistisch alternatief (klein-links)
-> eerlijke wereldhandel (Oxfam 11.11.11)
-> voedselsouvereniteit (De Wervel)
-> volkeren en globalisering (Meervoud)
-> vrede en wapenwedloop (de V.O.S. en Forum voor Vredesactie)

Waarschijnlijk heb ik er zelfs vergreten,

kortom al deze bewegingen hebben hun bijdrage aan de "goede zaak" en het uitsluiten van een van hen is een schouderklopje voor Verhofstadt, Bush en de profeten van de wereldeconomie.

->

dit is zwak
by jos Friday January 11, 2002 at 08:17 PM
jos@rechts.vl

Dit is een zeer zwak artikel.
Sorry maat....
Zeker ne looser...