arch/ive/ief (2000 - 2005)

Allerlei reacties van mensen op straat in Gent
by IMC Open Access Gent Friday October 19, 2001 at 03:21 PM

Allerlei reacties van mensen op straat in Gent.

Getuigenis van een idealist
wij consumenten hebben zelf de schuld.
wij worden allen groot in een maatschappij die van ons verwacht dat we auto's, plastiek enz. kopen, gebruiken, wegsmijten en ons ‘verbeteren'.
zodoende vervuilen we 't milieu, geven ons geld uit, worden bazen rijker.
een betere wereld start bij onszelve,
Wij hebben allen ‘schuld',
Werken ons een bult,
Maken de wereld kapot,
Mensen zijn zot,
Zullen nooit veranderen,
Bang voor de reaktie van de ‘anderen',
We zijn alle gelijk?
Arm of rijk!
‘normale mensen' snappen het toch niet
Blijven gestresseerd egoïstisch rondlopen.


BELGISCHE MEDIA PROSTITUEREN ZICH GRAAG VOOR ADVERTENTIEGELDEN VAN FORTIS!

Als Gentenaar Roger Henderick in april 2001 zijn boek ‘de linke leugens van fortis-ASLK' op de markt gooide, dan had hij nooit gedacht dat een bankinstelling zo'n arsenaal aan middelen zou gebruiken teneinde zijn boek stil te zwijgen.

Het boek brengt het waargebeurd verhaal van directeur-generaal Luc Aerts, van parastatale ASLK die valse verklaringen aflegt aan de zelfgekozen substituut van de Procureur des Konings. Dit deed hij teneinde de kennis te stelen die Henderick had om de ASLK te beveiligen.

Ter zitting schaamde diezelfde substituut De Bruyne zich niet om leugens te deponeren. De vermoedelijk ook zelfgekozen rechter was overigens niet te beroerd volop knettergekke argumentaties, krantenartikelen en leugens te gebruiken teneinde zichzelf te overtuigen dat hij een veroordeling i.p.v. een vrijsprak diende uit te spreken.

Veertien dagen voor vonnis verscheen Henderick in grote koppen in Het Laatste Nieuws. Hij werd op mensonwaardige wijze, zonder enig recht-van-antwoord, afgemaakt. Zijn latere vrijspraak was voor diezelfde krant niet sensationeel genoeg om enige letter tekst te ontvangen!

Dat media zich laten prostitueren (onder het excuus ‘de zaak is zolang geleden' maar ze vergeten datzelfde argument dan wel te gebruiken in nog oudere zaken!!!) is erg voor de onafhankelijke, vrije pers. De auteur is ervan overtuigd dat die in dit apenland (dixit een Minister van Staat) overigens niet bestaat. Persvrijheid is een illusie. En dat wil de auteur veranderd zien. Daarom juicht hij het initiatief toe van Indymedia.

Het boek ‘de linke leugens van fortis-ASLK' kan u bestellen dmv. storting van 870 bef (21,50 euro) op rekening 890-5941217-95 van Roger Henderick. De leveringskosten bedragen 120 bef en zijn begrepen in dat bedrag. Meer informatie bij roger_henderick@hotmail.com.

Meer duiding en achtergrond bij deze getuigenis vindt u in een artikel van Kenneth Rumes dat eerstdaags verschijnt op Indymedia.

Gewoon de armoede gezien
Gewoon de armoede gezien… we wonen er niet ver van…

9 uurtjes vliegen tot in India, iets langer tot Latijns Amerika…

Slapen in een hutje, zoeken in een wereldstad…

Veel mooie dingen tegengekomen maar ook…

De uitzichtloze toestand…

Eigenlijk zou iedere westerling eens uit zijn burcht moeten komen en dit aanvoelen…
Dan zou er meer reactie zijn…

Jeroen Dries

eugh?
by David de roo Friday October 19, 2001 at 03:56 PM

Wat heeft te maken wat de mensen op de straat vertellen.
Dat is reclame. De meeste mensen op het zuid vinden dat de media de mensen overdreven bang maakt, en vooral de politie is bang. Er wordt ten onrechte met veel machtvertoon gereageerd. En dat maakt de sfeer alleen maar grimmiger.