arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lezingen Michael Parenti Brussel-A'pen-Gent
by Kathlijn Pittomvils Thursday October 18, 2001 at 08:33 AM
kpittomv@vub.ac.be 03/233.25.73

Naar aanleiding van de oorlog en de publicatie van zijn boek 'Zwarthemden & Roden. Rationeel fascisme en de omverwerping van het communisme' komt Michael Parenti, op uitnodiging van Uitgeverij EPO, naar Belgiƫ en Nederland. Hij houdt een reeks lezingen over 'Globalisation and the new war'. Een absolute aanrader.

Michael Parenti zal met het publiek in discussie gaan over de aanslagen tegen de VS en de nieuwe oorlog tegen Afghanistan. Hij plaatst deze binnen de kapitalistische globalisering. Daarnaast zal hij het hebben over de groeiende macht van de multinationale ondernemingen en de methodes waarmee de bedrijfswereld internationale akkoorden (zoals GATT) gebruikt om de openbare diensten te privatiseren of nationale wetten en reguleringen terzijde te schuiven. Parenti linkt dit alles aan de omverwerping van het communisme en de gevolgen daarvan voor progressieve krachten overal ter wereld. Hij toont bovendien aan hoe bepaalde democratieƫn stiekem - en soms ook openlijk - samenwerken met fascistische krachten.

Een absolute aanrader voor iedereen.

Parenti spreekt op:
- 26 okt.20u, Internationaal centrum, Lemonnierlaan 171, 1000 Brussel (inl: Michel Collon, journalist en auteur Blufpoker)
- 30 okt.20u, Groene Waterman, Wolstraat 7, 2000 A'pen. (inl: Frank Stappaerts, journalist en vz.HV A'pen)
- 5 nov.20u, Universiteit van Amsterdam, Oudezijds Achterburgwal, rechtenfac., zaal D109 (inl: Prof.M.Fennema, UvA)
- 6 nov.20u, Universiteit Gent, Blandijnberg 2, aud.E, 9000 Gent (inl: J. Pauwels, dr. politieke wetenschappen en geschiedenis, auteur 'De mythe van de goede oorlog')