arch/ive/ief (2000 - 2005)

Pink & Green Straatparade op O19 gaat door - Reclaim the Eurotop!
by pinkje Tuesday October 16, 2001 at 05:10 PM
straatparade@yahoo.com

Het Gentse burgemeestersbevel sterkt ons enkel in onze overtuiging dat de antiglobaliseringsbeweging echt wel nood heeft aan ons initiatief. Wij nodigen de Gentse politie dan ook uit om deze spontane uiting van ludiek, geweldloos en ongebonden straatprotest te gedogen. Ook wij hebben er geen baat bij dat dingen uit de hand lopen.

Op vrijdagmiddag 19 oktober zullen honderden creatieve en kleurrijke mensen de stad Gent doorkruisen, van sint-pietersstation naar zuid, om hun allerdiepste ongenoegens over het Europese en globale beleid te uiten. Elk en ieder op zijn/haar manier, maar doordrongen van de gedachte dat politieke compromisjes en mistige verklaringen en politiek gerecupereerde boodschappen ons geen stap verder brengen.
Zeer velen onder ons zullen zich om 19u achter het officiƫle Manifeest scharen, onder welke kleur dan ook. Wij staan immers sympathiek tegenover iedere beweging die zich grondige vragen durft stellen over wat er nu allemaal boven onze hoofden wordt beslist. Maar dat is ons niet genoeg. Wij hebben zo een donkerbruin vermoeden dat de meeste officieel aangevraagde manifestaties al gekortwiekt zijn alvorens ze begonnen zijn. We willen het hier niet hebben over de vernederende contracten die de organisatoren eerst onder hun neus geschoven kregen, noch over de impact van het flauwe protestparcours dat zeer strikt gereglementeerd werd toegestaan, noch over de lauwe consensusteksten die voor de betoging van 19u uiteindelijk uit de bus kwamen, en waar gegarandeerd weer heel wat beleidsvoerders zelf zich zullen kunnen achter scharen [zonder in gewetensproblemen te komen].
Neen, onze argumentatie gaat ietsje dieper. Wij eisen het recht op om onze mening te verkondigen in het hart van de stad, en dit omdat wij, denken wij, moreel veel en veel steviger in onze schoenen staan dan het troepje eurocraten die er verdorie in slagen om ons dierbare gent (jazeker, frank) voor een ganse dag in een bezette stad om te toveren. Wij pikken het echt niet dat dit troepje arrogante europese beleidsvoerders en eurocraten het welzijn van miljoenen europeanen en de rest van de wereld steeds opnieuw opoffert aan de macht van het geld van een kleine minderheid stinkend rijke industriƫlen en aandeelhouders. Slik de Eldorado-verhalen van onze premier alsjeblieft niet! Hij geeft zelf eigenlijk toe dat de EU op dit moment een autoritair en geldgedreven fenomeen is, die zowel de kloof tussen de Europeanen onderling als de gigantische kloof tussen noord en zuid nog steeds breder maakt (en dan hebben we het hier nog niet over fort europa, de doorgedreven militarizering, het vernietigen van onze natuur, het wegnemen van onze fundamentele burgerrechten, ...).
Besef alsjeblieft dat onze gecontroleerde massamedia samen met onze politieke leiders (elk met een pr-mannetje aan de hand) steeds opnieuw jullie protest in de kiem zullen smoren...
Tenzij we er resoluut voor kiezen om te protesteren op onze eigenste manier, volgens onze eigen humane en oprechte voorwaarden. Zolang het nodig is, zolang tot we onze boodschap aan het grote, dom en angstig gehouden, publiek kunnen presenteren. Want op dit moment wordt onze ware, integere boodschap nog altijd gedebiliseerd en gecriminaliseerd, met onze geliefde premier voorop.
Wij willen Gent heus niet in brand steken, noch de aanwezige blauwe jongens in elkaar slaan. Dat zijn fabeltjes om de mensen af te leiden van onze boodschap. Waarom? Omdat niet ons gedrag, maar wel wat we willen zeggen zo gevaarlijk is voor de heersende machten. Wij zijn de slappe slogans beu! Wij willen een betere wereld en weten best wel dat solidariteit en zorgzaamheid ons een stukje van onze economische welvaart zal kosten. Maar hoe meer we zullen geven en delen, hoe groter ons welZIJN terug zal worden, hoe minder nood er zal zijn aan prozac, alcohol , debiele tv-programma's, ... (vul zelf maar aan).
Gedaan dus met netjes in de rij te lopen. Free your slave mind!
Van harte welkom aan het Sint-Pietersstation om 12u30 stipt ... enne, beweeg u op voorhand liefst in groepjes van vier of minder mensen (hihi).

Wil u meer weten over ons, of nog beter, een eigen kritische bijdrage leveren aan onze pink resistance denktank, surf dan naar http://pinkandgreenparade.tripod.com


strijdbare groetjes

pinkje

je bent een schat....
by pat Tuesday October 16, 2001 at 10:49 PM

pinkje,

eindelijk DE aXie.

natuurlijk zullen wij de blauwe jongens niet blauw slaan -zij gebruiken hun "blauwe garde" om ons kleurenkennis bij te brengen -
en weet de rode jongens zullen groen van nijd zijn
en ...de groenen rood van schaamte aanlopen,
maar wij roze en zacht, wij doen verliegen al die macht.

een rood-zwarte hoeder
pat van 't ...