arch/ive/ief (2000 - 2005)

Berlusconi, Aznar en Schüssel niet welkom in Kortrijk
by ABVV West-Vlaanderen Tuesday October 16, 2001 at 02:09 PM
eddy.v2@planetinternet@be 0475/260.155 Conservatoriumplein 9, 8500 Kortrijk

actie tegen de plechtige ontvangst van premiers Berlusconi(Italië), Aznar (Spanje) en Schüssel (Oostenrijk)door burgemeester Stefaan Declerck op het Stadhuis vrijdag 19/10/01. Actie op de Grote Markt van Kortrijk vanaf 9.30u

Op vrijdag 19/10 van 9.30u-11.30 zal het ABVV West-Vlaanderen een actie organiseren op de Grote Markt van Kortrijk tegen de komst van de premiers Berlusconi, Aznar en Schüssel die op uitnodiging van nationaal CD&V voorzitter en burgemeester van Kortrijk Stefaan Declerck een vergadering bijwonen van de Europese Volkspartij (EVP) op het Stadhuis van Kortrijk.

Het bezoek van deze eminenties zou de stad Kortrijk een extra uitstraling geven, voor ons is hun komst en plechtige ontvangst een kaakslag omdat die lui de verpersoonlijking zijn van een asociaal beleid door:

- de afbouw van de sociale zekerheid, de lonen, de arbeidsomstandigheden en de doorgedreven privatiserng van hun openbare diensten.

- het repressieve optreden van de Italiaanse ordediensten tov de antiglobaliseringsbeweging tijdens de Top van Genua met de dood van Carlo Giuliani als gevolg

Wij wensen geen bezoek van mensen als Schüssel en Berlusconi die coalities sluiten in hun regering met extreem-rechtse partijen of van Aznar die de Partido Popular leidt, een partij die krioelt van aanhangers van de ideeën van Franco.

Berlusconi die zich uitlaat over de Islam als minderwaardige godsdienst tov onze Westerse beschaving is niet welkom

Het is een schande dat de EVP dergelijke mensen opneemt in hun partij die bovendien wordt voorgezeten door niemand minder dan Wilfried Martens van de CD&V. Burgemeester Stefaan Declerck noemt de EVP een model voor de CD&V. Wij blijven ons verzetten tegen elke mogelijke samenwerking met extreem rechts, hier en in de rest van de wereld.

Eddy Van Lancker
ABVV West-Vlaanderen
0475/260.155

Soort zoekt soort
by jp everaerts Tuesday October 16, 2001 at 05:15 PM
mediadoc.diva@skynet.be

Berlusconi komt 'extra-uitstraling geven aan Kortrijk'...

Hoe bedenken ze het in het Texas van Vlaanderen ? Hebben ze nog niet genoeg affaires gehad met hun eigen corrupte textielbaronnen dat ze nu deze crimineel nog in huis moeten halen ? En dan te weten dat Stefaan Declerck nog niet eens de meest rechtse binnen de CD&V is. Denk maar aan de Taliban-broertjes Van Rompuy of Mark Eyskens die staat te popelen om de 'Derde Wereldoorlog' uit te vechten. En de jonge wacht binnen CD&'V' is al even progressief want de V in de partijnaam staat dankzij hen nu voor confederalisme: het stadsdorp Vlaanderen moet zo nodig onafhankelijk worden. Kunnen ze voor te rade gaan bij de collega's van de Lega Nord.

asiel
by Bart Tuesday October 16, 2001 at 05:35 PM
bart@thepits.be

Kan iemand me uit een nabije stad asiel geven ajb ? 'k voel me in Kortrijk nie meer op m'n gemak ...

Bart
verontwaardigde kortrijkzaan